POSTED IN Media

Tegn på samfunnsmessig oppløsnings-tendens.

Tiltroen til mediene i USA er rekordlav.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Tilliten til mediene i USA er på et lavmål – viser en meningsmåling.

Mindre enn en tredel av amerikanerne sier de stoler på at mediene rapporterer nyheter riktige og nøyaktige.

Bare 32 % av amerikanerne stoler på at mediene rapporterer nyheter som er riktige og nøyaktige. 39 % stoler ikke på mediene i det hele tatt, ifølge en Gallup-undersøkelse publisert på fredag. Andelen amerikanere som i det hele tatt stoler på mediene er lik den rekordlave meningsmålingen fra 2016.  Tidligere tall for total mistro var 38 %.

Til og med demokrater, som vanligvis har mer tillit til mediene enn republikanere, har til en viss grad mistet troen på nyhetene som har blitt  servert siste året. Bare 58 % av dem uttrykte en viss grad av tillit.  Dette er 12 prosentpoengs nedgang fra tallene i 2022. Og tilliten er dalende blant unge demokrater.

Kun 11 % av republikanerne har noe tillit til etablerte medier, forteller fredagens meningsmåling. Det er en forskjell på 47 prosentpoeng mellom svarene fra de to største amerikanske partiene. Sammenliknet med tallene fra 2016 har republikanernes tillit til mediene falt dramatisk.

Meningsmålingen er foretatt blant 1016 amerikanere i de to første ukene av september. Det er bare andre gang siden Gallup begynte med sine meningsmålinger i 1972 at et flertall av amerikanerne ikke har tillit til mediene mot de som har mye eller litt tillit til mediene.

Til og med i perioden med mye «fake news», under presidentvalget i 2016, sa 41 % at de stolte mindre på mediene, mot de 27 % som ikke stolte på dem i det hele tatt.

eyeglasses on top of table
En dårlig snekker skylder på redskapen.

Biden beskylder pressen selv for de nedslående tallene i meningsmålingene. I 1970 stolte mellom 68 og 72 % av amerikanerne på mediene. Dette tallet har sunket betydelig i de siste årene. I 2005 uttrykte 44 % av de som svarte litt tillit til de etablerte mediene. Litt under halvparten av amerikanerne var det altså som stolte på at mediene gir riktige og nøyaktige nyheter.

I undersøkelsen sist juli fant Gallup at kun 18 % av de som svarte stolte på avisene, og kun 16 % stolte på nyhetene i fjernsynet. Det er mindre enn tilliten til  Big Tech eller til bankene (de har 26 % hver). Bare Kongressen og Big Business skåret lavere, henholdsvis 8 % og 14 %.

Journalistenes etiske standard ble vurdert som «lav» eller «svært lav» av 42 % av de spurte i en meningsmåling i januar. Det er bare litt mer enn bilselgere eller telefonselgere, mens advokater og eiendomsmeglere skåret mindre. Selv om de etablerte mediene og PR-firmaene bekymrer seg over den dalende tilliten til deres virksomhet blant publikum, har de ikke vært i stand til å snu trenden.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/585453-trust-media-gallup-record-low/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tror de at alle arabiske naboer vil bli beseiret?

Hva står Israel overfor?

Forrige innlegg

Det er statistisk umulig med en annen forklaring.

Vaksinen forårsaker alle de plutselige dødsfallene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.