POSTED IN Virkelighetsforståelse

Tallet på syke og døde sier lite:

Det kommer an på hva du sammenligner med.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

På en måte begynner det å tegne seg et bilde av korona-epidemien selv om ikke alt enda er klargjort. Det vi ta tid å få oversikt over alle forhold knyttet til den. Det er ikke klargjort om immuniteten er varig eller om vi kan risikerer å bli syke flere ganger. Det er heller fortsatt ikke klargjort dødeligheten av sykdommen, altså hvor stor del av en befolkning som dør av den.

Det siste vil nok variere fra land til land fordi det er en del nasjonale forskjeller landene mellom, f.eks. med hensyn til den generell helsetilstanden, helsevesenet i de ulike landene, alderssammensetningen osv.

Men så langt ser det ut til at den ikke er særlig mer dødelig enn en vanlig sesonginfluensa, kanskje mindre. Litt for tidlig å si fordi det fortsatt finnes usikkerhet i og med at den ikke er brent ut (immunisert hele befolkninger) og fordi dødsårsakene registreres forskjellig fra land til land.

Det mest påfallende ved denne koronaen er ikke sykdommen i seg selv men

  1. Tiltakene som er iverksatt over store deler av verden for å begrense omfanget
  2. Medienes utrolige skremselspropaganda for å rettferdiggjøre disse tiltakene.

Innlegget under gir et eksempel på dette. Her sammenlignes ikke sykdommen med en normal sesonginfluensa men med «skremme-sykdommen» svineinfluensa som nesten ikke hadde døde og som i praksis dermed nærmest var ufarlig. (32 døde i Norge og langt flere med skader av vaksinen som ble pushet på befolkningen).

Spanskesyken var en influensaepidemi som i perioden 1918–1920 rammet store deler av verden, og som derfor kalles en pandemi. Mellom 50 og 100 millioner mennesker døde, det vil si flere enn antall døde under første verdenskrig og andre verdenskrig til sammen. (Bilde og tekst fra Store medisinske Leksikon)

Det kan ikke karakteriseres som saklig informasjon når en sammenligner med denne sykdommen. Hensikten må være å skremme befolkningen til å finne seg i meningsløs nedstengning av land, isolasjon av folk og innskrenking av demokratiske rettigheter.

Hadde en sammenlignet med Spanskesyken fra 1918/19 eller enda verre med Svartedauen fra rundt 1350 hadde en fått en helt annen opplevelse av hva en står overfor.

Men en slik sammenligning vil ødelegge den fortellingen en nå formidler dag ut og dag inn i mange timer til befolkningen: Finn dere i tiltakene som er for deres eget beste! 

Noe de åpenbart overhode ikke er.

På et aller annet tidspunkt må noen stå til ansvar for de ødeleggende tiltakene som er iverksatt. For kritikken vil komme etter hvert som det går opp for folk at de er skremt og lurt av de store mediene.

Knut Lindtner

Den globale Covid-19-epidemien har nå nådd 1,9 millioner. WHO kaller den «10 ganger så dødelig» som H1N1, og advarer mot for tidlig oppheving av unntakstilstanden.

Covid-19-pandemien har nå blitt utvidet til 1,9 millioner smittede i verden. Dette ifølge John Hpokins University. Verdens helseansatte sier «den er 10 ganger så dødelig» som svineinfluensaen i 2009.

Redaktørens bemerkning: Civid-19-dataene fra John Hopilins University har tidligere vært falskt rapportert om at den globale sykdommer omfatter mer enn to millioner mennesker. Denne rapporten har blitt endret den 14. april.

Stort eller lite avhenger hva en sammenligner med

Den nye milepælen kom mandag kveld med den siste oppdateringen fra John Hopkins. Den regner med totalt 1,918855 smittede i verden, og nesten 120 000 døde. 

Etter hvert som tallet på syke og døde fortsetter å stige, advarer Werdens Helseorgansiasjon mot at tiltak for å hindre smitte ikke må ble svekket for tidlig, siden viruset stadig sprer seg raskt. 

«Vi vet at i noen land blir antallet tilfeller doblet hver tredje eller fjerde dag», sier WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus i en meldig på mandag. Han har merket seg at Covid-19 er 10 ganger så dødelig som H1N1-pandemien.

«Men mens Covid-19 akselererer svært raskt, så vil den avta mye saktere».

Utbruddet av svineinfluensaen er beregnet å ha ført til mellom 700 000 og 1,4 millioner syke rundt om i verden.  WHO har bekreftet bare 1,6 millioner tilfeller, og 18 500 døde på grunn av viruset, vist gjennom laboratorietester.

Selv om den virkelige utbredelsen av pandemien antakelig aldri ble fanget opp av offisielle statistikker, så har Covid-19-krisen nå passert WHOs tall på døde mer enn seks ganger. Omtrent 12500 amerikanere ble drept i H1N1-utbruddet, ifølge CDC, et tall som er blitt overskygget av koronavoriset, som har tatt livet av mer enn 23 000 i USA så langt.

Robert Ray Redfield Jr. er en amerikansk virolog… (Wikipedia)

USA er på topp i verdens Covid-19 epidemi så langt, med 682 000 tilfeller. Men USAs helsemyndigheter sier at landet snart kan se lys i tunnelen. CDC-direktør Robert Redfield understreker at USA nå «nærmer seg toppen» av utbruddet.

«Du vet at du er på toppen når dagens tall faktisk er mindre enn dagen før», sa Redfield til NBC på mandag. Dette selv om han avslo å komme med en bestemt tidsramme for når statene kan løfte litt på reiseforbud og hold-deg-hjemme-ordre. Han sa dette må bli en gradvis prossess.

New Yorks guvernør Andrew Cuomo, hvis stat har vært hardest rammet av epidemien i USA, antyder at «det verste er over» for Empire State, så lenge innbyggerne «fortsetter å være smarte», og følge retningslinjene om sosial avstand. Han legger til: «Jeg tror vi snart er tilbake til det normale».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde v/Tim Mossholder

https://www.rt.com/news/485724-covid-19-global-infected-2-million/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Forholdstallene er alt som betyr noe, men for mediene og myndighetene som de styrer er personlige fortellinger det som betyr noe. En ny dansk studie indikerer 0,16% dødelighet hos smittede og tall andre steder fra indikerer under 1% unntatt i land med svært høy snittalder. For det stenger man ned økonomien og tro mine ord; ingen vil bli stilte til ansvar. Da fascismen kom til Europa så kom den innhyllet i godhetens og omsorgens kappe.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Til helsingforskomiteen:

Er retten til et anstendig liv en menneskerett?

Forrige innlegg

Ny produksjonsavtale om olje:

Redder den skiferindustrien i USA?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.