POSTED IN Diverse

Takk for sist?

Russland ber om arrestasjon av sjefsanklageren i ICC.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Russland sender ut arrestordre på ICCs sjefsadvokat

Innlegget er hentet fra Kolozeg.Org

Russland beordrer arrestasjon av ICC-aktor (ICC er Den Internasjonale Straffedomstolen i Haag, red), så han er fredløs nå. Lurer du på om han tør å reise til Kina nå? India? Andre BRICS-land? Den britiske advokaten som anklaget president Vladimir Putin for «krigsforbrytelser», er nå selv tiltalt.

Det russiske innenriksdepartementet utstedte fredag en arrestordre på Karim Asad Ahmad Khan, den britiske advokaten som for tiden fungerer som hovedanklager for Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag.

Karim Asad Ahmad Khan

I mars søkte Khan å få en arrestasjonen av Russlands president Vladimir Putin og Maria Lvova-Belova, barnerettighetskommissæren, for den påståtte krigsforbrytelsen «ulovlig deportasjon og overføring» av barn fra «okkuperte områder i Ukraina» til Russland.

ICC hadde handlet etter påstander fra regjeringen i Kiev om at Russlands evakuering av barn fra sivile områder som var under ild fra ukrainske styrker utgjorde tvangsoverføring av befolkning, som ble definert som en forbrytelse under den fjerde Genève-konvensjonen.

Tre dager etter Khans kunngjøring, 20. mars, startet den russiske etterforskningskomiteen en etterforskning av aktor, samt tre ICC-dommere som godkjente arrestordren hans – Tomoko Akane, Rosario Salvatore Aitala og Sergio Gerardo Ugalde Godinez. Etterforskningen fokuserte på artiklene 299 og 360 i den russiske straffeloven, nemlig å reise tiltale mot personer som er kjent for å være uskyldige, og forberedelser til et angrep på en representant for en fremmed stat som nyter internasjonal beskyttelse for å komplisere internasjonale relasjoner.

Moskva har avvist ICC-ordrene mot Putin og Lvova-Belova som ugyldige, ettersom Russland ikke er part i Roma-vedtektene som opprettet domstolen. Det er heller ikke USA, Kina, India og flere dusin andre land.

Oversatt og bearbeidet av redaksjonen

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  21 mai 2023 9:42

  Det vestlege hovmodet treng fleire slike kilevinkar. Før vestlege sjefar får justert ned sjølvbiletet sitt kraftig, er det lite von om fred.

  Elegant trekk frå Den russiske føderasjonen!

  PS Norske aviser er musestille om ein annan russisk fulltreffar: åtaket på britisk uran-ammunisjon i Kelmenetsky, og tilhøyrande atom-ureining i retning Polen. Høver det ikkje inn i Nato-forteljinga?

  Svar
  • Ja, T.S.
   » Før vestlege sjefar får justert ned sjølvbiletet sitt kraftig, er det lite von om fred.
   Elegant trekk frå Den russiske føderasjonen! »

   Hvor er arrest-ordren på H. Clinton og Stoltenberg for angrepet på Libya og drapet på statslederen der?

   «ICC hadde handlet etter påstander fra regjeringen i Kiev om at Russlands evakuering av barn fra sivile områder som var under ild fra ukrainske styrker utgjorde tvangsoverføring av befolkning, som ble definert som en forbrytelse under den fjerde Genève-konvensjonen. »

   Altså evakuering av sivile fra krigsområder er en forbrytelse? ;- )

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  22 mai 2023 10:50

  Den i»nternasjonale» straffedomstolen i Haag vil aldri finna på å gå etter angelsaksiske krigsforbrytarar.

  Eg minner om USA-lova frå 2002, populært kalla The Hague invasion act, som sikrar amerikanske krigarar og tenestemenn mot innblanding frå Haag. (https://en.wikipedia.org/wiki/American_Service-Members%27_Protection_Act)

  Hovudanklagar Karim Asad Ahmad Khan, som er britisk, har neppe planar om å skriva ut arrestordrar på sine eigne landsmenn Tony Blair og David Cameron. I so fall hadde han ikkje fått jobben.

  Våre eigne domstolar sparar Stoltenberg, Frølich og Sverdrup til dømes.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Landet har som USA stor gjeld.

Kina kan no ikkje vere globalt økonomisk lokomotiv.

Forrige innlegg

Faktasjekker bommer på fakta!

Feil i Faktisk-artikkel om sammenhengen mellom CO2 og klima

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.