POSTED IN Kina

Taiwans forsvarsminister:

Ingen tegn til kinesiske krigsforberedelser.

0
Print Friendly, PDF & Email

Det er hverken i Taiwans eller Kinas interesse å øke konfliktnivået i området utenfor Kinas kyst. Det er bare en stat som ser seg tjent med dette og det er USA. De har allerede om ikke direkte så indirekte erklært kald krig mot Kina.

Realitetene er at Formosa (Taiwan) er historisk en del av Kina, men at landet har utviklet seg i en helt annen retning etter at KKP (Kinas KommunistParti) overtok makten på fastlandet.

USA er interessert i å opprettholde spenningen i området for da har de politisk kontroll med situasjonen. Det samme ser vi i Korea.

Taiwan, offisielt Republikken Kina, er en stat i Øst-Asia. Staten kontrollerer øya Taiwan, i tillegg til Penghu, Kinmen, Matsu og andre små øyer. Republikken grenser til Kina i vest, Japan i øst og nordøst samt Filippinene i sør. Hovedstaden Taipei regnes som en verdensby. Wikipedia Bildet er fra Taipei.

Hong Kong er enda tydeligere eksempel på den samme prosessen. Byen ble en del av det britiske imperiet og ble etter avtale med Kina overlevert til landet igjen for 20 år siden. Konfliktene i byen brukes nå bla. av USA politisk for å skape en ny kald krig overfor Kina, men den konflikten er tapt.

Løsningen på Taiwan-konflikten må være noe tilsvarende: En langsiktig avtale om integrasjon i Kina. Landene er allerede økonomisk tett innvevet i hverandre, men det er USA som stritter imot. For dem er Taiwan en viktig brikke på det globale sjakkbrettet, men for Kina dreier det seg om noe langt mer.

Meldingen under forteller at Kina ikke forbereder noen krig men reagerer på USAs stadig mer åpenlyse provokasjoner utenfor Kinas kyster.

Knut Lindtner

Taiwans forsvarsminister sier det er ingen tegn på at Kina forbereder seg på krig.

Det er ingen tegn til at Kina samler tropper på den østlige grensen mot Taiwan.

Av Dave DeCamp

Taiwans forsvarsminister sa på tirsdag at det ikke er noen tegn til at fastlands-Kina forbereder seg på krig mot Taiwan. 

Denne uttalelsen kommer etter hyppige kinesiske militærøvelser og flyvninger nær øya. Noen av disse ble utløst av et besøk på Taiwan av en høytstående person fra USA.

Det er USA som provoserer utafor Kinas kyst og ikke Kina utenfor USAs kyster.

«De kinesiske kommunistene har fortsatt med provokasjoner mot Taiwan. Men nå er det ikke noen tegn på at de er klare til å gå til en fullskala krig», fortalte forsvarsminister Yen De-fa til Taiwans parlament.

Ett tegn på et umiddelbart forestående angrep fra fastlandet ville være om Kina begynte å samle store tropper på sin østlige grense mot Taiwan. Men Yen sier at dette ikke skjer.

Spenningen har vært høy i regionen i det siste på grunn av økt militær aktivitet fra Washington, Beijing og Taipei.

Forrige uke sendte Kina fly fra Peoples Liberation Army over den sensitive midtlinjen, en uformell delelinje i Taiwan-stredet som Kina vanligvis unngår.

Moderne kinesisk jagerfly: Chengdu J-20

Yen sa om PLAs flyvninger at Taiwans militære har all rett til «selvforsvar» og «motangrep»  for å møte «den høyfrekvente trakasseringen og trusselen fra fiendtlige krigsskip og krigsfly».

PLAs flyvninger var utløst av et besøk på Taiwan fra USAs Undersecretary for Economic Affairs Keith Krach. Det er den nest høyeste USA-offisielle som har besøkt øya de siste månedene. 

USAs helseminister Alex Azar besøkte Taipei i august. Det er den mest høytstående USA-offisielle som har reist til Taipei etter at Washington brøt de formelle båndene med Taipei i 1979.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Rovin Ferrer

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Dag 20 i rettssaken mot Julian Assange.

Det bekreftes at Assange vil få fryktelige soningsforhold i USA.

Forrige innlegg

Dag 19 i rettssaken mot Julian Assange.

Aktoratet herser med vitnene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.