POSTED IN Kina, Krig-fred, USA

Taiwanesisk sikkerhetsoffiser: Kina-trusselen mot Taiwan er sterkt overdrevet.

Kinas militære opptrapping i kinesiske farvann skyldes USAs opptrapping.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det kan være greit å minne om at USA trenger påskudd for å øke sitt militære nærvær utenfor Kinas kyster. Og det vi kan lese under forteller presis det. De store vestlige mediene skaper nå et inntrykk av at Kina truer Taiwan (som er en del av Kina) og at USA derfor må øke sin militære tilstedeværelse for å møte den kinesiske trusselen.

Den taiwanesiske sikkerhetsoffiseren  sier at virkeligheten er stikk motsatt. Kina truer ikke Taiwan (det er av USA anerkjent som del av Kina). Kinesisk opptrapping i sine nærområder skyldes USAs opptrapping i kinesiske nærområder.

Men hva er det vi har lojale, ukritiske medier til? De skal fortelle USAs versjon av virkeligheten og den fjerner seg i vår tid lenger og lenger fra det som faktisk skjer.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

Taiwan sier at sjansen for krig mot Kina er «veldig lav»

Vestlige medier har blåst opp ideen om en potensiell kinesisk invasjon

av Dave DeCamp

En topp taiwansk sikkerhetsoffiser sa onsdag at sjansene for en krig med Kina i løpet av det neste året er «svært lave.»

«Jeg tror generelt at innen ett år er sannsynligheten for krig veldig lav,» sa generaldirektør i National Security Bureau, Chen Ming-tong, til Taiwans parlament. Chen sa at uten at det skjer noen store hendelser, ser han ingen problemer med Beijing «i løpet av det neste året, heller ikke om to år eller tre år.»

Dear News Agencies of the World: China Did NOT Breach Taiwan's Airspace, Just Its ADIZ - Opinio Juris
En luftvernidentifikasjonssone er luftrom over land eller vann der identifikasjon, plassering og kontroll av sivile fly utføres av hensyn til nasjonal sikkerhet. De kan strekke seg utover et lands territorium for å gi landet mer tid til å svare på muligens fiendtlige fly. Wikipedia

Chens kommentarer henviser til vestlige medier blåser opp ideen om en kinesisk invasjon av Taiwan. Tidligere denne måneden fløy Kina et stort antall fly inn i Taiwans luftforsvarsidentifikasjonssone (ADIZ). Dette ble feilaktig fremstilt som et brudd på taiwanesisk luftrom.

En ADIZ er et konsept som ikke dekkes av noen internasjonale lover eller traktater. De kinesiske flyene flyr vanligvis inn i det sørvestlige hjørnet av Taiwans ADIZ, som ikke er i nærheten av øya Taiwan.

Økningen i kinesisk militær aktivitet i regionen er tydelig et svar på økningen i Washingtons militære fotavtrykk i regionen. En fersk rapport fra The Wall Street Journal avslørte at amerikanske spesialstyrker og en kontingent med marinesoldater har blitt utplassert til Taiwan i minst et år.

USA har samlet vestlige allierte for å delta i provokasjonene mot Kina. Forrige uke seilte USA og Canada krigsskip gjennom Taiwansundet.

Maskinoversatt/KL

Forsidebilde: wu yi

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  22 oktober 2021 9:46

  Slik informasjon dukkar kanskje opp i borgarpressa om 20 år?

  Svar
 • Takk for denne artikkelen. Jeg har ventet på informasjon om dette. Har ikke hatt mulighet til å sjekke mer selv, men har selvsagt vært svært skeptisk til narrativet vi hører. Dersom det dukker opp flere – og gjerne litt dyptpløyende – artikler om dette, så hadde det vært interessant å kunne lese seg opp på emnet.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA har malt seg inn i politisk og militært hjørne.

De må forhandle med Kina.

Forrige innlegg

Kraftprisene fører til politisk krise:

Regjeringen svarer i hytt og pine.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.