POSTED IN Midt-Østen

Syria:

USA snur og bygger nok en ulovlig base i landet.

0
Print Friendly, PDF & Email

For alle fredselskende mennesker er dette en skuffende nyhet. Men for min egen del var det ikke særlig overraskende. Jeg har aldri hatt noen illusjoner globalistene i USAs agenda. Krig er et av deres viktigste verktøy. Og det ligger alltid øverst i verktøykassen deres.

Gode dager for denne industrien fremover

En viktig årsak er at USAs krigsindustri er en integrert del av dem og er dermed en del av deres vesen. De lever av den og gjennom den. Trump er milliardær men han skjønte at hvis landet hans skulle reddes måtte det re-industrialiseres. Og da måtte krigene avsluttes og gjenoppbyggingen av landet måtte begynne. Om det lar seg gjøre er en helt annen sak.

Jeg tror USA må gjennom en langt større metamorfose (omdanning), men det får vi ennå ikke vite. USA biter seg nå ulovlig fast i Syria. Biden viser seg som den han alltid har vært. Krigshisser og tilhenger av imperialisme.

Knut Lindtner

Pentagon forblir i Syria.


Ifølge Voice of America har Biden-administrasjonen bestemt seg for å bygge opp en ny militærbase i det nordlige okkuperte Syria.


Den 6. februar 2021 ankom rundt 50 lastebiler Hassakah, lastet med byggematerialer.


Under Trumps styre hadde Det Hvite Hus tre ganger berodret alle USA-tropper ut av Syria, der de var utstasjonert ulovlig.


Pentagon og CIA har i all hemmelighet, og i samarbeid med presidentens utsending til Syria, James Jeffrey, bedt om at tilbaketrekkingen blir utsatt. Og senere har de påstått at de er nødt til å etterlate noen tropper for å forhindre at IS-krigere vender tilbake til Syria.

James Jeffrey


I virkeligheten er det kurdiske leiesoldater som driver oljebrønnene sammen med USA-selskaper. Fortjenesten blir delt mellom disse leiesoldatene på den ene siden og CIAs bestikkelsesfond på den andre siden.
Dette har gjort det mulig for CIA å finansiere dekkoperasjoner andre steder i verden, uten at kongressen har kunnet granske dem.


I dag styrker Biden-administrasjonen USAs militære nærvær i Syria, noe som bryter med internasjonale  lover og FNs resolusjoner.

De mener både å legge press på Russland og på Den Iranske Revolusjonsgarden, og dermed gjenopplive Rumsfeld/Cebrowski-strategien, nemlig å starte opp igjen de endeløse krigene i Det Større Midt-Østen, de som ble startet opp av presidentene George W. Bush og Barack Obama, men som ble avbrutt av Trump-administrasjonen.

Den nylig oppnevnte forsvarsministeren, general Lloyd Austin, har allerede hatt ansvaret for å se til alle krigene i Det Større Midt-Østen – inkludert krigen i Syria. Det skjedde ved slutten av Barack Obamas presidenttid. 
Det var han som satte opp programmet til 500 millioner dollar for å trene de syriske «opprørerne».


Det viste seg imidlertid at han ikke fant noen opprørere, og kun trente opp «fire eller fem» soldater, som han senere rapporterte tilbake til Senatet.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst


https://www.voltairenet.org/article212207.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Biden taler til den Europeiske sikkerhetskonferansen:

Mere soldater og konfrontasjoner.

Forrige innlegg

Krigsforberedelser omdefineres til:

«Gjenfødelse av demokratiet i USA».

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.