POSTED IN Syria, Tyrkia

Syria:

Tyrkia forlater enda flere militære utposter.

0
Print Friendly, PDF & Email

Selv om det ikke kommer tydelige meldinger om store endringer i styrkeforholdet i Syriakonflikten skjer det likevel en langsom prosess hvor den syriske regjeringen får tilbake kontrollen over landets territorium. De tyrkisk støttete opprørerne er i praksis av liten militær betydning hvis det som fremgår av meldingen under er korrekt. Tyrkia har riktignok kontroll over store deler av landets nordlige grense. Spørsmålet er hvor lenge de vil kun stå der.

Tyrkias politiske agenda overfor Syria kan ikke være særlig vellykket hvis deres folk i praksis ikke lenger eksisterer som en egen militær kraft. Det ser altså ut til at Syria i praksis gradvis får kontroll over okkuperte områder uten direkte bruk av militær kraft.

Knut Lindtner

Tyrkia trekker seg ut fra stillinger i det nordlige Syria

To stillinger i Aleppoprovinsen stengt som følge av generelle retningslinjer. 

Av Jason Ditz

Tyrkia fortsetter tilbaketrekningen av styrker fra noen av sine mindre utposter i sine militært kontrollerte områder i det nordlige Syria. Denne gangen stenger de utposter i Aleppo-provonsen og omplasserer tropper i byen Darat Azzaz. Det er en by som kontrolleres av tyrkisk-støttete opprørere.

Palmyra. Ruiner fra romertiden. I Syria finnes spor av en av verdens eldste sivilisasjoner.

Dette er en del av generelle tyrkiske tiltak hvor de stenger ned utposter i Aleppo og Idlib. Hensikten rapporteres å være å flytte ut av «betente» områder for å redusere risikoen for å komme i direkte konflikt med det syriske militære.

Det er en gjenspeiling av at tyrkisk-støttete opprørere mister kontrollen over områder hvor disse kontrollpostene i utgangspunktet lå. Opprørerne mister områder til A-Qaida og disse taper overfor det syriske militære som fører til at disse områdene forsvinner fra Tyrkias kontroll.

Opprørerne er ikke glade for denne endringen fordi de anså det tyrkiske nærværet som et tegn på at de fortsatt kunne fremme krav på disse områdene som var tapt for lenge siden. Det er så store områder som nå kontrolleres av det militære (Syria) at opprørerne ansees i praksis som irrelevante, bortsett fra den tyrkiske tilstedeværelsen, og dette reduserer sjansen for nye kamper.

Oversatt av Knut Lindtner

Forsidebilde: Ziad Al Halabi

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Da en britisk journalist skulle stille president Aliyev til veggen med spørsmål om pressefrihet:

«Hva med Julian Assange?»

Forrige innlegg

Tidligere tyrkisk statminister:

Erdogan farligere enn Korona.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.