POSTED IN Syria

Syria:

Stor fremgang for den syriske hæren.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Hver gang den syriske hæren har stor fremgang i felten kommer det meldinger i våre medier om mange sivile drepte. Uderteksten er alltid: Assad dreper sivile!

Dette merket vi da den syriske hæren frigjorde Øst-Aleppo og Ghouta. Våre medier likte åpenbart ikke at terroristene tapte terreng. Det forteller litt om hvilke politiske briller den vestlige journalistikken benytter.

De har hele tiden ønsket at Syrias befolkning skulle være underlagt jihadister, utstyrt og trent av Nato-land, finansiert av oljediktaturene i Gulfen og pleiet og stelt med av Israel.

De er fremhevet som frihetskjempere i våre medier, i motsetning til Assads regjering som beskrives som noe av det verste på jorden. Noen demokratier av vestlig type finnes ikke i Midt-Østen, likevel brukes denne målestokken på Syria når landet skal vurderes. Men den brukes ikke på f.eks. Saudi-Arabia for de er våre venner, dvs. USAs venner.

Nå har det vært klart i flere år at Assads regjering vil vinne krigen mot de vestlige leiesoldatene, dvs. Al-Qaida og IS som de viktigste. Kampene pågår i Idlib som kontrolleres av Al-Qaida, men dette sier ikke mediene noe om. De kaller dem bare for opprørere for da skjønner ikke folk hvem dette dreier seg om.

Norske milliarder pumpes inn til disse gruppene fra UD som sluser pengestrømmen gjennom NGO-er som Norsk Folkehjelp, Leger uten Grenser, Redd Barna osv. Mens titusenvis av syriske barn ikke får livsnødvendige medisiner fordi Norge følger USAs linje med økonomiske straffetiltak overfor Syria, den delen av landet som kontrolleres av den syriske regjeringen og hvor nesten hele befolkningen bor.

Bilde 1 øverst til venstre: «Forsiktig, han er skadet!» Bilde 2 øverst til høyre: «Auuuu!!»
Bilde 3 nederst til venstre: «Dette går bra!». Bilde 4: «Flott gutter, nå tar vi opptaket en gang til!» Hvite Hjelmer er ingen hjelpeorganisasjon men et propagandaverktøy for jihadistene.

Men snart er dette eventyret slutt. Den syriske hæren har nå stor og rask fremgang og jihadistenes stillinger går åpenbart i oppløsning til tross for tyrkisk hjelp. Det er allerede laget en video av «De hvite Hjelmene» for å bedra opinionen i vest om at den syriske regjeringen bruker gass, men den er enda ikke vist i våre medier.

Gutter fra den syriske hæren som nå frigjør landet sitt. Dette er de virkelige heltene.

Tyrkia under Erdogan følger sine egne stor-tyrkiske målsettinger, men jeg tror heller ikke at de vil kunne stanse den frigjøringen av Idlib som nå pågår.

Hele Midt-Østen er i forandring, men hovedretningen er til Nato/USAs disfavør – også det vi nå ser i Idlib. Det er forferdelig trist med alle de syriske ungdommene som har måtte ofre livet for å stanse den jihadistiske villskapen vesten har organisert og sluppet løs over landet.

Knut Lindtner

Uberørt av ankomsten av tyrkiske militære fortsetter den syriske hæren framgangen. De avskjærer den viktigste hovedveien og når utkanten av Saraqib.

De er nå mindre en 10 kilometer fra Idlib by.

Av Marko Marjanovic.

Antall døde tyrkere i sammenstøtet med syrerne i utkanten av Saraqib er nå åtte. Syv av dem var militært personell og én var en sivil kontraktør. 

De russiske militære forklarer at de døde i en nattlig kryssild mot en tyrkisk konvoi – uten at det var med hensikt. Syrerne trodde de skjøt mot al Qaida.

Dette høres helt troverdig ut for meg. 

Så lenge de tyrkiske troppene ikke greier å stanse syrisk framgang, så er det bedre for syrerne å gå forbi dem og isolere dem enn å konfrontere dem.

De tyrkerne som ble drept tjente som menneskelige skjold for al Qaida.

Dette var en tyrkisk post som ikke greidde å stanse dem framrykkende syriske hæren. Uanfektet av en ny runde med tyrkiske forsterkninger, og fire nye tyrkiske poster rundt Saraqib, så fortsetter den syriske hæren marsjen nordover.

2. februar. Rødt er den syriske hæren.
3. februar
4. februar

De har nå styrket sin høyre flanke. De omringer Saraqib fra vest, og kutter M4-hovedveien. Dette skjer kun 8 kilometer fra selve byen Idlib.

Det virker som opprørerne er på nippet til å bryte sammen.

Ser vi dette i sammenheng med at de har inntatt Maarat al-Numan, så virker dette som den letteste og raskeste framgangen den syriske hæren har hatt mot dem.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tyrkias dobbeltspill:

Står forholdet til Russland for fall?

Forrige innlegg

Nå handler det ikke lenger om klima.

Dette er rå klassekamp.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.