POSTED IN Syria

Syria:

Det har vært en mediekrig mot landet.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Syria: Avsløring av mediekrigen som har pågått fra start av borgerkrig i 2011.  

Tyrkias bløff avslørtMedieopposisjonens kilder basert på UKs e-tjenester. Russland omtaler tyrkisk bløff om omfattende angrep på Syrias regjeringsstyrker. Erdogan må finne vei ut av blind-gaten han er havnet i. Hans Syria-eventyr er i ferd med å ta slutt. 

Samtidig gjennomfører britisk militær e-tjeneste en ny større desinformasjons-kampanje, som får fram «syriske røster i vestlige medier». Erdogan fortsetter med sin ville retorikk om Syria: «Tyrkia kan ikke låses fast til dagens område på 780.000 km2. Misrata, Aleppo, Homs og Hasaka er utenfor våre formelle grenser, men innen våre følelsesmessige og fysiske grenser. Vi vil konfrontere dem som vil begrense vår historie til bare 90 år».

Tyrkias samtaler med Russland går ikke bra. Russland har foreslått disse punktene: 1) 16 km grense-stripe i Idlib under tyrkisk kontroll. 2) Russland kontrollerer veikrysset mellom Idlib-stripen og Afrin, nord-vest for Aleppo. 3) M4 og M5-veiene åpnes under felles russisk-tyrkisk overvåking. 4) Tilbaketrekking fra observasjonspunktene til grense-stripen.

Russisk missil-utskyter montert på en T-72.

 Om lag 10 tyrkiske observasjonsposter omringes av Syrias regjeringshær nå. I det øyeblikk tyrkerne vil starte opp militære operasjoner, er i de i en elendig posisjon. 

Tyrkia avviser russerne: «Samtaler med Russland om Idlib, i nordvest, langt fra oppfyller våre krav» sier Erdoğan 19/2-20 og advarer: «En militær-operasjon kan komme når som helst der. Som ved alle tidligere operasjoner kan vi komme helt plutselig midt på natten. Med andre ord kan en Idlib-operasjon skje når som helst». 

Erdoğan viser til de siste 3 tyrkiske operasjonene i Nord-Syria fra 2016: «De siste dagene har vi krevd at det syriske regimet stanser sine fiendtligheter i Idlib, der Tyrkia er fullt forberedt på å gjennomføre sine egne operasjonsplaner».  

Dmitri Pskov

Den russiske regjeringens talsperson, Dmitri Pskov, omtaler et mulig tyrkisk angrep slik: «Angripes legitime syriske myndigheter og stridskrefter, blir det uten tvil en katastrofe. Vi vil holde kontakt med Tyrkia for å hindre at situasjonen i Idlib forverres».  

To timer senere melder det russiske nyhetsbyrået TASS: «To strategiske bombefly av typen Tupolev Tu-22M3 krysser nøytralt farvann i Svartehavet» ifølge forsvarsministeriet 19/2 og tilføyer: «Strekningen som tilbakelegges er 4500 km. Flyet er over 5 timer i luften. Kampfly fra Russlands sørlige militærdistrikt følger bombeflyene. Tu-22M3-fly er i stand til å avfyre langdistanse-raketter. Tyrkias militære vil forstå advarselen».

Russerne sørger også for at Erdoğan får rapporter om USAs våpenleveranser til PKK-kurdere i Øst-Syria: «US-kommandoen i regionen metter området øst for Eufrat intensivt med våpen og ammunisjon. Fra start av 2020 er militærkonvoier kommet fra Irak til Syria, deriblant over 80 pansrete fartøy og minst 300 lastevogner med ulike typer våpen, ammunisjon og utstyr», sier kontreadmiral Oleg Zhuravlov i en dags-briefing.  

Det rapporteres nå over 1 million flyktninger i Idlib, selv om folketallet der aldri er over 1,5 millioner. Flere flykter i første del av krigen, enten til regjeringens områder eller til Tyrkia og enda lenger. Hvor kommer «millionen» fra? «Vestlige» medier serverer igjen krokodilletårer over Idlib-flyktninger. I rapporter nevnes ikke at al-Qaida regjerer der og hindrer mennesker å ta seg over grensen til regjerings-kontrollerte områder. 

I en lang og kostbart illustrert fortelling om Idlib utelater New York Times (NYT) på ny å nevne noe om politiske forhold i enklaven i nordvest-Syria, som at bevæpnete jihadister / takfiri-islamister (IS/Al-Qaida) fra hele verden kontrollerer det meste i årevis mens Syrias regjering slåss for å vinne kontrollen tilbake fra 2011. I siste artikkel, som NYT i alle sine langdryge, ensidige og tårevåte fortellinger i 2019, har ikke NYT verken fotografer eller journalister på stedet, som kan fortelle det som faktisk skjer, men er fullstendig avhengig av «fortellinger» og film-material, samlet inn i enklaven og ikke kan overprøves kildekritisk. De kildene gjør oss aldri obs på at væpnete jihadist-grupper kontrollerer alle sider ved livet der.

Står den britiske regjeringen bak en årelang løgnkampanje for å skape et forvridd av hva Syria-krigen egentlig dreier seg om

I dag ser vi at mange av disse ikke-kontrollerbare kildene i det minste fra 2012 baseres på lønningslisten til den britiske regjeringen: Flere lekkete dokumenter oppdaget av London-baserte Middle East Eye (MEE), viser at propaganda-felttoget starter i 2012 og gires opp de neste årene, like etter at et britisk parlament sier nei til britisk militær-aksjon i Syria. Finansiert av britiske, amerikanske og canadiske fond oppretter UK-regjeringens kontraktørene kontor i Istanbul og Amman, der eksil-syrere ansettes, som rekrutterer sivile journalister inne i Syria.  I løpet av 2015 finansieres «Free Syria», «Syrian Identity» og «Undermine», 3 trinn i et hemmelig britisk felttog i Syria, med britiske pund og canadiske dollar, tilsvarende $540.000 US-dollar i måneden. 

Disse «kildene», som betales og instrueres av UK-regjeringen, er de samme som konstant forer «vestlige» medier. Programmet, som de britisk organiserte «hvite hjelmene», ledes av offiserer i militær etterretning: Personer som er innforstått med prosjektet oppgir at rundt 9 personer inviteres til å gi anbud på kontraktene. Herunder hører flere firmaer, som dannes av britiske ex-diplomater, e-offiserer og offiserer i den britiske hæren. 

De hvite hjelmene er ingen humanitær organisasjon men består av jihadister som lager propaganda til vesten. De er organisert av den britiske etterretningstjenesten.

Selv om kontrakter tildeles av britisk UD, forvaltes de ofte av landets forsvarsdepartement og militære e-offiserer. Firmaene etablerer seg med kontor i Amman/ Jordan, Instanbul/ Tyrkia og Reyhanli i sørøstre Tyrkia, på grensen til Idlib. Der ansettes syrere, som rekrutterer «sivile journalister» i Syria. De tror de arbeider for medie-byrået til syriske opposisjons-grupper. 

Britiske e-tjenester ansporer journalister til å skrive propagandahistorier om opprørere i Syria. UK-regjeringen organiserer og leder dessuten opposisjonens talspersoner. Andre lekkasjer tilflytt MEE viser samtidig at UK gir oppdrag til «kommunikasjons»-selskap, som velger ut, skolerer opposisjonens talspersoner og driver medie-byråer, som arbeider 24 timer i døgnet med å utvikle plattformer for opposisjonen via sosiale medier. Britiske medarbeidere i byrå-ledelsene informeres om at syriske medarbeidere kan uttale seg på vegne av den syriske opposisjonen, riktignok først etter å ha fått grønt lys fra UK-konsulatet i Istanbul. 

Et ansvarsområde gitt av UK-regjeringen innen rammen av hemmelig etablerte medie-byråer skal «opprettholde et effektivt nettverk av korrespondenter/ frilansere for å rapportere om aktivitetene til den moderate bevæpnete opposisjonen». Slik kan UK-regjeringen fra kulisser påvirke samtaler mellom britiske medier og personer som står fram som representanter for den syriske opposisjonen. 

Ikke bare britiske medier siterer disse personene. Hele den «sivile opposisjons-bevegelsen» er som de «hvite hjelmene» en godt betalt britisk regjeringsfront. Men når Tyrkia bygger ut sin rolle i Syria, starter nedbygging av den britiske desinformasjons-operasjonen: Begeistringen i den britiske regjeringen for det meste av det som gjøres synes å avta kraftig samtidig som det blir klart at Assad-regjeringen med dens russiske og iranske allierte vinner borgerkrigen og finansieringskildene til virksomheten tørker langsomt inn. 

Idlib er blitt en magnet for terrorgrupper

Tidlig i 2019 stanses aktiviteter i Free Syrian Police, et opposisjonspoliti i Idlib, som til da er støttet av britene. Det skjer etter at militante islamister i realiteten tar kontroll med alt og gir grunn til stor frykt blant sivile i Idlib. 

Erdoğan-regjeringen skal også ha blitt mindre tolerant mot britisk-koordinerte propaganda-utspill fra tyrkisk jord. En britisk oppdragsgiver skal være utvist etter at tyrkiske myndigheter finner at hun har reist inn i Tyrkia på turistvisum. 

At den tyrkiske regjeringen er blitt mindre tolerant overfor den britiske operasjonen, kan også forklare døden til en britisk e-offiser, som leder propaganda-gruppen «hvite hjelmer» fra sin leilighet i Istanbul.  

Oversettelse/bearbeidelse, Per Lothar Lindtner, 24/2-2020. Kilder: Middle East Eye, (MEE) 19/2-20. Tyrkias bløff avslørtMedieopposisjonens kilder basert på UKs e-tjenester. (Tyrkey`s Bluff is Called- Media Opposition Sources Run By British Intelligence.)

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Mission impossible: Demokrati
  26 februar 2020 11:16

  I Vesten koker konflikten/krigen i Syria ned til et moralsk anliggende: Syria er et diktatur. Følgelig er det vår plikt å hjelpe opprørerne med å bli kvitt diktaturet. At Russland et på diktaturets side styrker den moralske indignasjonen.

  Av to sentrale årsaker er denne tilnærmingen feil:

  1. Diktatur er en helt normal styreform i verden i dag. Dersom demokrati var en forutsetning måtte man lagt ned FN. En gjennomgang av «demokratiske land» vil vise at de fleste av også disse holder seg med «frie valg» mest som skuebrød.

  2. Opprørerne er langt fra demokratiforkjempere. Klarer de å avsette Assad-regimet vil det bli samme anarki i Syria som i Libya.

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  26 februar 2020 12:35

  Tim Anderson, senior foreleser i politisk økonomi ved Universitetet i Sidney, hadde rett da han i boken sin «The Dirty War On Syria» beskrev hvordan USA invaderte Syria ved bruk av islamistiske grupperinger og leiesoldater, de fleste med kamperfaring for USA i Irak og i Libya. De var opplært, utstyrt og finansiert av USA via Qatar, Saudi-Arabia, Tyrika, Libya og Israel og rykket inn i Syria, drepte offentlighetspersoner og tok folket som gisler der de klorte seg fast.

  Fra forordet til boken: «Selv om enhver krig gjør bruk av løgner og desinformasjon, har den skitne krigen om Syria sett et nivå av massiv desinformasjon som verden aldri har sett maken til.» NRK har aldri nevnt Anderson eller vist intervju med ham.

  Dette er altså en invasjons krig der media er en viktig del av krigen. Norske politikere med NRK i spissen står FOR denne krigen. Fy f…

  Svar
 • Sjekk denne vidoen om hvorfor vi har alle krigene i Midtøsten og på planetenen Jorden:https://www.youtube.com/watch?v=gkPSKDqNT6E&feature=emb_logo
  Legg merke til at en av disse fikk den såkalte fredsprisen av en gruppe mennesker som skulle være meget godt orientert om situasjonen i verden? Det er alltid slik at vi må sjekke hvilke kilder vi har før vi danner oss en mening. Kan vi stole på mediene? ….eller hvilke medier kan vi stole på? …….eller skal vi erkjenne at det mest forurensende er krig! (kanskje det med CO2 var en måte og få oss til og vende oss bort -slik at elefanten kunne gå uforstyrret over scenen?….eller ??

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Rettssaken mot Julian Assange:

Rapport fra rettssalen.

Forrige innlegg

Cayman Island:

Øystaten hvor rikfolk gjemmer pengene sine.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.