POSTED IN Sverige

Sveriges Nato-søknad henger i en tynn tråd.

Ytringsfriheten hindrer Nato-medlemskap.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi sakser denne notisen fra den svenske avisen Fria Tider. Det som skjer er en stor fordel for fredskreftene i verden, uansett hvem en får støtte fra. Ingenting er ennå helt avklart når det gjelder denne søknaden, men mer og mer tyder på at den ikke vil gå gjennom i den tyrkiske nasjonalforsamlingen.

Det som meldes i denne notisen er det vi kan se på overflaten av begivenheter. Hva som foregår i dypet i denne saken får naturligvis ikke befolkningen vite. Her er helt sikkert forhandlinger mellom Russland og Tyrkia om ytelser og motytelser. USA driver naturligvis også et stort spill. Men dette skrives det ikke om.

I praksis forteller denne meldingen likevel om at konfliktnivået i Nato når nye høyder og at alliansen knaker i sammenføyningene. 

Forsterkende i retning av at Nato nå ligger på sotteseng var resultatet av Nato-møtet på Ramsteinbasen nettopp, hvor USA m/tilbehør skulle presse Tyskland til å sende panzer-våpen til Ukraina, noe landes ledelse fortsatt nekter. En rekke militære sjefer i Tysland har advart mot dette av flere grunner.

At Tyskland ikke lot seg presse denne gangen bekrefter bare at konfliktnivået i alliansen er meget høyt. Det betyr at de to viktigste Nato-landene utenom USA, Tyskland og Tyrkia, nå trosser den regjeringen i USA. De største vasallene vil ikke lenger følge kongen – et sikkert oppløsningstegn. 

Lydige land som Norge vil naturligvis gjøre som de får beskjed om med en så servil ledelse som vi har. Ingen politiske partier i vårt land har vist noen tegn til selvstendig Nato-tenkning selv om vi har alt å vinne på et nært og vennlig forhold til Russland.

Det som nå skjer anser vi som et reultat av at styrkeforholdet i verden endrer seg i raskt tempo. Vi har tidligere en rekke ganger skrevet om dette og gitt uttrykk for at det betyr at Norge vil være tjent med å forholde seg til disse globale forskyvningene. Det krever en omlegging av norsk utenrikspolitikk.

Fortsatt tyder alt på at praktisk talt alle politikere i Norge fortsatt går på Natos autopilot som vil ende i politisk havari, slik det skjedde med fregatten Helge Ingstad. 

Knut lindtner
Redaktør

Tyrkisk regjeringsparti setter en stopper for NATO-søknaden etter koranbrenningen

Det tyrkiske nasjonalistpartiet MHP, som president Erdogan er avhengig av for å få Sveriges NATO-søknad gjennom parlamentet, sier nå definitivt nei til å inkludere det nordiske landet i NATO. Årsaken er koranbrenningen som fant sted ved den tyrkiske ambassaden i dag.

– Den svenske statsadministrasjonens beslutning om å gi en degenerert dansk politiker tillatelse til å brenne Koranen foran den tyrkiske ambassaden er ikke bare en skandale, men også en klar provokasjon og en legemliggjøring av barbari og hærverk, sier Devlet Bahceli til Anadolu.

Devlet Bahceli

Devlet Bahceli sitter på 48 seter i det tyrkiske parlamentet og beskrives – som så mye annet – ikke sjelden som en «fascist» i svenske medier.

– Sveriges NATO-søknad vil ikke bli godkjent av vår riksdagsgruppe under disse betingelsene. Det ville være et svik mot vår religion, vårt språk og våre mål for Tyrkias utvikling i det første århundre av det 21. århundre, sier han videre.

Bahceli sier at Sverige må rette opp denne feilen ved å be om unnskyldning til de tyrkiske og islamske miljøene.

– Det er kritikkverdig å i det hele tatt ha politiske og diplomatiske forbindelser med land som er fiendtlige til våre nasjonale og moralske verdier, og da er det uaktuelt å slutte seg til samme NATO-allianse som dem, sier han.

– Den muslimske tyrkiske nasjonen vil ikke tolerere dette og vil ikke la seg lure av ulike triks, sier han og legger til at vurderingen nå ligger fast.

https://www.friatider.se/turkiskt-maktparti-satter-punkt-nato-ansokan-efter-koranbranningen

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Olav Sæther
  23 januar 2023 11:53

  Svenskene kan være glade for å slippe at noen jævla yanks skal bestemme over deres forsvarspolitikk.

  Svar
 • Paludan kan gjerne holde opp med det tullet der, selv om han selvfølgelig har rett til å kjøpe en bok og sette fyr på den. De han vil fornærme er ganske lettkrenka og veldig gode til å tenne på biler, skoler, barnehager, kirker, søppelcontainere og flagg. Det blir unødig dyrt for Sverige.

  Svar
 • «– Den muslimske tyrkiske nasjonen vil ikke tolerere dette og vil ikke la seg lure av ulike triks, sier han og legger til at vurderingen nå ligger fast.»

  Det kan virke som om Tyrkia/Erdogan har baller nok til å stå imot de som ønsker En verden, En leder, – og En valuta.
  Først med å ikke la seg diktere av Nato, og også at han går imot rentehevingen som, liksom, skal ‘få ned inflasjonen’ i andre puppit/vasall-land som USA kontrollerer.
  Få ned ‘inflasjonen’ ved å øke prisene for innbyggerne, både på forbruk og boliglån. ;-)
  Folk skal bli fattige for å bli rikere. ;-) Og den vestlige verden, inkl. Norge, danser villig denne makabre dansen som er med på å betale et amerikansk mafia- budsjett.

  Tyrkia kan nok vente et angrep på den tyrkiske valutaen snart, fra bakmennene. Der valuta blir kjøpt og solgt i stor stil for å ødelegge og ta kontroll over Tyrkia.

  Hadde Norges politikere vært like kompetente og modige, og turt å ha innbyggerne i Norge, ikke bakmennene & Fed i USA som dansepartner. Da kunne Norge regnet seg som en selvstendig nasjon.
  Nå er vi i hendene på , og må forsørge, trojanske hester.
  Både gjennom vannkraftpriser, – og derav renteøkninger. – For at det utdelte økonomiske pensum skal forsvares/følges.

  Svar
  • Apropos «Folk skal bli fattige for å bli rikere. Og den vestlige verden, inkl. Norge, danser villig denne makabre dansen som er med på å betale et amerikansk mafia- budsjett.»

   –’Alt annet like, så vil en høyere rente ute sammenlignet med her hjemme kunne trekke i retning av en svakere krone. Så hvis vi skulle sette opp renten vesentlig mindre enn landet vi handler med, så kan kronen svekke seg,..
   Når den norske kronen svekker seg, er det en fordel for de som selger varer til utlandet, mens det blir dyrere å både reise ut og kjøpe ting fra utlandet.’
   e24.no/norsk-oekonomi/i/q1vopo/gaar-mot-forbikjoering-av-norske-renter-trekker-i-retning-av-svakere-krone

   Men så er det jo også slik, at lavere strømpriser, og dermed lavere rente gir folk bedre råd til å betale reiser til eller eventuelt betale mer for varer fra utlandet. I tillegg til at alle varer produsert i Norge for norsk forbruk blir rimeligere.
   Og innbyggerne slipper å ligge våken om nettene i frykt for ikke kunne betale huslån og oppvarming.

   Hva har Erdogan skjønt ?
   Jo, at det er en nasjons ledelse sin fremste oppgave å la innbyggerne bygge velstand i eget liv og egen nasjon. Og ikke la seg styre av bakmenn og/eller over-nasjonale organisasjoner.
   At pengesystemet vi bruker skal hjelpe innbyggerne til velstand, gjennom arbeidsbytte. Ikke ta fra innbyggerne velstanden ved å heve rentene til glede for overnasjonale udemokratiske organer.
   Norske (?) politikere har noe å lære. Ap ( og Støre/Stoltenberg) i særdeleshet.

   Svar
   • nato.int : «våpen fra Tyskland redder liv i Ukraina hver dag» er panikkartede Stoltenbergs orwell-logikk, og han fortsetter å ofre liv i en samvittighetsløs nedslakting til ingen nytte.
    nrk.no er medfølende med Zelensky som må kjempe mot korrupsjon i tillegg til all annen heroisme han sliter med. Zelenskys team sier opp eller sies opp, og beskyldes panisk og latterlig av svindler-skuespilleren for nettopp korrupsjon, han er sikkert livredd for å bli tolket i ryggen av sine egne. Tror jeg. Helikopteret som styrtet er også suspekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Våpen til Ukraina.

Humanitær hjelp?

Forrige innlegg

Nytale?

Imperialisme – skjellsord eller politisk definisjon?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.