POSTED IN Norge

Sverige letter på tiltakene for eldre:

Kom dere tilbake til normalt liv.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hvor er det blitt av sesonginfluensaen som tok rundt 1000 liv årlig i Norge? Den er ikke borte, men vi hører ikke noe om den som om den ikke lenger eksisterer. For den tok livet av gamle, svake og syke i flokken vår hvert år.

Fordi vi ikke lever evig vil det hele tiden være mennesker i denne kategorien som er utsatt for sykdom og død. Det er livets gang siden ingen lever evig. Men disse ble drept av Covid-19 i år som var vår tids (2020) sesonginfluensa.

Det totale antallet døde hvert år forteller om vi har en farlig epidemi eller ikke. Hvis det ikke skjer har vi ingen epidemi, bare skremming. Foto: Einar Storsul. Fra Bø i Telemark

Antallet gamle, svake og syke i flokken vår minker ikke. Det siger til nye hele tiden, og noe skal de dø av og med. Mange dør fordi de av ulike grunner ikke lenger er i stand til å overleve og nå kaller vi dødsårsaken Korona selv om de fleste ville dødd i alle fall. I forfjor kalte vi dødsårsaken influensa.


Til kommende vinter vil det være bekvemt å kalle den (dødsårsaken) Korona for rettferdiggjøre nedstengnings – tiltakene som over tid vil ta langt flere leveår fra befolkningen.

I Sverige har de tatt lettere på luftveisinfeksjons-sykdommen (ingen drepende nedstengninger) og det lønner seg nå.

Men altså, hvor er det blitt av den årlige sesonginfluensaen?

Knut Lindtner

«Dere trenger ikke isolere der fullstendig lenger», forteller Sverige sine eldre midt i landets avslappende behandling av Covid-19.

I sin siste tilnærming til pandemien planlegger Sverige å lette på restriksjonene med koronaviruset overfor sine eldre innbyggere. Landets stats-epidemiolog sier situasjonen er mindre «dramatisk» enn i resten av Europa.

Med unntak av de over 70, så har svenske borgere hatt færre restriksjoner under pandemien. Nå er regjeringens «prioritet» å komme tilbake til normale liv også for eldre svensker, ifølge Anders Tegnell.

I motsetning til det meste av Europa blir eldre svenske innbyggere nå oppfordret til å komme ut av sin isolasjon og gjenoppta sitt vanlige liv.

«Nå sender vi dette budskapet til våre eldre. Dere trenger ikke fullstendig isolere dere lenger. Vi sender det samme budskapet til dem som til befolkningen genrelt», sa han til BBC Radio 4s Today-program på tirsdag.

Antall smitte-tilfeller i Sverige har økt de siste få ukene. Men Tegnell insisterer på at regjeringen vil lette på restriksjonene for de eldre «så de kan få leve et litt mer normalt liv.  Jeg tror dette har vært et av våre største problemer».

Tegnell distanserer seg også fra den kontroversielle ideen om flokk-immunitet. Han sier at langt fra å være en suksess så har det vist seg å være «en virkelig blandet framstilling».

Den svenske stats-epidemiologen ser på økningen i smittetallene som mindre dramatisk enn i andre deler av Europa.

«For et par uker siden hadde vi en økning på 20 prosent fra én uke til en annen. Nå er vi nede i 5 -6 prosent», sa han, og la til at hovedstadsområdet  kanskje burde bekymre. men at det snart vil stabilisere seg.

Sverige har aldri hatt noen fullstendig lockdown. Skoler, restauranter og kafeer har forblitt åpne uker pandemien, selv om livet til svenskene ikke har vært uten forstyrrelser.

Ifølge de siste data fra Johns Hopkins University ligger nå Sverige blant de topp 20 land med høyest dødsrate per innbygger, 58,4 pr. 100 000 .

På tirsdag kom myndighetene med de første strenge lokale rådene i Uppsala-regionen. Befolkningen der er anbefalt å unngå offentlig transport og sosial kontakt.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Serhat Beyazkaya

https://www.rt.com/news/504045-sweden-relaxed-covid-elderly-handling/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Jeg synes dette går bra jeg.
  Kun 275 døde av årets influensa. ( mot vanlig 9-1400).
  Det ser ut til at nesten full ned-stenging av samfunnet har vært effektivt.
  ( Så vil det nødvendigvis føre til flere døde i kommende år, av utsatte gamle/syke som naturlig må dø, men, men.)
  Derfor forslag til de kommende år, for samfunnet ( Vi må stå sammen og ta en dugnad):

  1. Fri antall sykemeldingsdager for alle som føler seg snufsete en dag eller fjorten, med full lønn. Arbeidstakere eller studenter/elever. Og uten mas om unnasluntring/latskap.
  2. Større satsing på privatbilisme, kollektivtrafikk er en dødare.
  3. Matvarer bragt gratis på døra for de som vil.
  4. Gratis mobiltelefon, (og f.eks. Netflix), slik at folk som vil kan unngå fysisk kontakt i det daglige.
  5. Stemmegiving ved valg via brev-post.

  Så skal vi nok se at årets lave dødstall holder seg i årene som kommer.

  Svar
 • Når myndigheter og media hauser opp om smitte-tilfeller, med en test som ikke er sikker, – men som benyttes mer og mer , for å skape frykt og dermed dårligere folkehelse. (?)

  ‘Det ser ut til at det er den milde varianten av korona-viruset som sprer seg mest.
  Når en person er smittet med korona-viruset, kopieres det i luftveiene. Hver gang det skjer, oppstår flere genetiske mutasjoner. Noen av disse kopiene vil spre seg videre, andre vil dø.
  – Influensaviruset gjør dette ganske ofte. Dermed er det flere forskjellige utgaver av viruset som må identifiseres hvert år for å kunne produsere en vaksine mot det bestemte viruset som forårsaker influensa. Dette vil også være tilfelle for en fremtidig vaksine mot korona-viruset…. ‘
  https://gemini.no/kortnytt/derfor-muterer-korona-viruset/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Equinors dyre klimapolitikk:

Gir ingen klimaeffekt, men en svær regning som sendes til alle oss.

Forrige innlegg

Lavrov har fått nok.

Foreslår at Russland slutter å snakke med Vesten.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.