POSTED IN Covid-19, Sverige

Sverige gjør to viktige beslutninger samme uke:

Vaksinepass og tropper til Ukraina.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Sverige innfører vaksinepass, overveier å utplassere tropper i Ukraina

For  å trene ukrainere sammen med EU. Arrangementer med over 100 personer bare for dem med bevis på lydighet. 

I løpet av samme uke kunngjør regjeringen at den overstyrer Tegnell og blander seg inn i andre folks kriger.

Den svenske Folkhälsomyndigheten kunngjorde på onsdag at de vil innføre vaksinepass for første gang fra begynnelsen av desember, noe som medfører  at teatre, konserter og andre innendørsarrangementer settes  i stand til å  begrense adgangen til å gjelde bare for de som er fullvaksinerte.

Karin Tegmark Wisell – Wikipedia
Karin Tegmark Wisell

» Vaksinepass er et tiltak som vi anser som nødvendig», sa Karin Tegmark Wisell, Folkhälsomyndighetens generaldirektør(utnevnt denne måneden), på en pressekonferanse der denne endringen ble kunngjort, i det hun pekte på økende smittetall ellers i Europa. 

«Vi kan ikke bare slappe av og håpe på det beste».

Sveriges kulturminister, Amanda Lind, understreket at at regjeringen ikke håndhever vaksinepass for de som holder større innendørsarrangementer, men at de som ikke kan vise fram et slikt bevis, vil måtte følge visse restriksjoner.

«Restriksjonene som ellers ville gjelde ved en aktivitet blir gjort lettere hvis arrangøren kan garantere at deltakerne er vaksinerte», sa hun.

Hun sa at regjeringen lenge har fundert på kreve vaksinebevis, som lenge har blitt brukt som et verktøy ellers i Europa.

«Å bli stand til å bruke vaksinebevis er noe regjeringen har har forberedt i lang tid. Dere har tidligere hørt meg snakke om vaksinebevis som en «plan B». Nå er den situasjonen her, » sa Lind.

Hvordan vil Sverige bruke vaksinepassset?

Den svenske Folkhälsomyndigheten sa i en pressemelding onsdag ettermiddag at de hadde til hensikt å gjeninnføre restriksjoner på alle innendørsarrangementer med mer enn 100 deltakere fra 1. desember. 

Restriksjonene kan komme til å innebære et maksimum antall på personer som får lov å delta pr. kvadratmeter, eller krav om minimumsavstand mellom forskjellige grupper av personer som er tilstede. På denne pressekonferansen ville ikke Tegmark Wisell gi ytterligere detaljer, men hun sa bare at  restriksjonene vil bli «lignende» de som var under tidligere smittebølger.

black and white digital device on green round plate

De nye restriksjonene vil gjelde for teatre, konserter, kinoer, nattklubber, sportsbegivenheter, tivoli, fornøyelsesparker, markeder, konferanser, demonstrasjoner og gudstjenester.

Institusjoner og arrangører vil bli fritatt fra de nye restriksjonene hvis de krever at alle som deltar har vist fram et gyldig vaksinasjonsbevis.  

Muligheten til å kreve vaksinepass forventes på det nåværende tidspunkt  ikke å bli utvidet til å gjelde for restauranter, barer, eller lignende etablissementer, slik det har vært i Frankrike, Danmark og andre land- så lenge det ikke arrangeres dans.

Hva vil kreves for at vaksinebeviset skal være gyldig?

Til forskjell fra lignenede helse- eller Covidpass som har vært tatt i bruk ellers i Europa, vil Sveriges krav gjelde for vaksinering og kun for vaksinering, slik at de som har mottatt avsluttende vaksinedose minst to uker før de deltar på et arrangement blir regnet som fullvaksinerte. Bevis på negativt testresultat eller bevis på at man har blitt frisk etter Covid-19 infeksjon vil ikke være nok til å slippe inn på arrangementer hvor det kreves et bevis.

Hultquist forberedt på å la det svenske militæret trene ukrainske tropper

-Peter Hultquist støtter et forslag innen EU som har kommet fra de baltiske stater om et treningsoppdrag ledet av den Europeiske Union

 -Dette kan bety at Sverige evt. vil sende offiserer til landet for å trene militæret.

Peter Hultqvist – Wikipedia
Peter Hultquist

Sveriges forsvarsminister sa seg enig i å sende svenske tropper til Ukraina  for et treningsoppdrag ledet av den Europeiske Union. Hultquist uttalte dette  i det svenske radioprogrammet Ekot.

«Vi anser det som veldig viktig å fremheve EUs ambisjon om å bevare sikkerhet og suverenitet for Ukraina»,sa den svenske forsvarsministeren.

Hultquist har til hensikt å finne ut hvordan Sverige kan delta i dette.

I oktober kunngjorde Ukrainas forsvarsminister at en utplassering av militære for rådgivning og treningsoppdrag ville finne sted i landet ved slutten av dette året. 

Tidligere ble det kjent at Brussel sendte eksperter til Ukraina for å studere landets behov i forbindelse med utplassering av militære fra EU for treningsoppdrag. 

Siste uke sa den svenske ambassadøren i  Ukraina Tobias Tiberg  at den Europeiske Union vil forberede en evaluering av sikkerhetssituasjonen ved den ukrainske grensen hvor russiske tropper er konsentrert. 

Oversatt av Jeanne d`Arc

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • De mektige burde begynne å skjelve i buksene nå hvis de ser hvordan Europa og verden koker i protest. Men de kjører på med vaksinepass. Og så får vi se hvor lenge Skandinavia trenger for å våkne opp og beskytte seg selv mot overgrepet, sånn som resten av verden er i full gang med å gjøre. Vannkanoner og gummikuler kan vel de foraktelige leiesoldatene true med. Kanskje en dag får de grisebanken de fortjener for å angripe folket istedetfor å beskytte, som de ved skattepenger er betalt for.

  Svar
 • Angående både vaksinepasset og Ukraina så må den svenske regjeringen være under instruks av høyere myndighet. Hvem den myndigheten skulle være framgår av følgende dokumentar, og hva annet enn økonomi handler politikk om? Svar imøteses med interesse.
  https://www.youtube.com/watch?v=UNg3Vnfu4Pk

  Spesifikt angående vaksinasjonspasset så døde færre svensker i den påståtte pandemien enn det som vanlig er i den årlige influensaen.
  https://newsvoice.se/2021/11/medical-doctors-real-covid-death-rate-sweden/

  Nok ett rødt flagg vises i studien av fire millioner vaksinerte svensker. De vaksinerte har 20 prosent høyere dødsrate enn uvaksinerte.
  https://alexberenson.substack.com/p/another-major-red-flag-about-covid

  Også vaksinerte i England har dobbel dødsrate sammenlignet med uvaksinerte:
  https://alexberenson.substack.com/p/vaccinated-english-adults-under-60

  En tysk studie påviser at dess høyere vaksinasjonsrate, desto høyere dødsrate:
  https://stevekirsch.substack.com/p/new-study-from-germany-confirms-higher

  Er altså viruset og de påfølgende tiltakene overhode noe å diskutere lengere? Nei, vil jeg si, at det er totalt meningsløst å diskutere om et koronapass vil virke eller ikke, med eller mot sin hensikt, når all sammenlignende statistikk og alle vitenskapelige studier viser til at påstandene om en pandemi er bevisst forfalskede, gjort i en politisk hensikt som er nødt til å være fascistisk og menneskefiendtlig.

  Så til Ukraina og militære svenske «instruktører» dit: Når pandemien er en «plandemi», gjort i klar menneskefiendtlig hensikt, nødt til å være utøvet av de samme kreftene som vil eskalere situasjonen i Ukraina til krigsgrensen eller over den, er det da ikke mer enn bare sannsynlig at Sverige søker sitt nye Poltava (jfr. Peter Englund: Poltava. Fortellingen om en hærs undergang)?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

«Smitte» er bare et påskudd for kontroll.

Det dreier seg ikke om sykdom lenger.

Forrige innlegg

Ikke synlige lenger:

Ingen nyheter om USA-Kina-konflikten.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.