POSTED IN Krig-fred, Russland, Sverige

Svakhet og dumskap kjennetegner Nato-landene.

Sverige stikker nesen frem bak USA og truer Russland.

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Realiteten i dag er denne: Ukraina har tapt krigen selv med massiv Nato-finansiering og Natovåpen. Vestlige ledere klarer ikke å forholde seg til dette og prøver å unngå det som skjer ved å pøse inn stadig flere nye og mer langtrekkende våpen til Ukraina, til tross for at de militære lederne forstår at det ikke vil endre utfallet av krigen.

Men våre politiske ledere er ikke klare for å erkjenne sine totale feilvurderinger av virkeligheten, altså det militære, politiske og økonomiske styrkeforholdet i verden. Det er deres desperate kamp for å redde skinnet vi nå er vitne til.

I denne situasjonen er de villige til å risikere en direkte militær konfrontasjon med Russland – også en politikk bygget på en illusjon – forestillingen om Natos uovervinnelighet.

Sverige som nytt Nato-medlem uten noen militære bragder å vise til på flere 100 år, de blåser seg opp foran Russland med USA i ryggen. Norge har vært litt mer tilbakeholdne for vi har en grense mot vår store østlig nabo.

Vardø-radaren er det første som ødelegges i en krig mot Russland. Er Norge klar for en slik krig? Vi nærmer oss skritt for skritt.

Men Russland har gitt beskjed. Natovåpen (f.eks. langtrekkende missiler) som betjenes av Natosoldater (franske, britiske osv.), men hvor ukrainere er de som trykker på knappen, de vil bli regnet som angrep fra de Natoland som har levert dem. Russland vil kunne svare disse landene direkte militært. Da får vi en direkte Nato-Russlandkrig som det i dag i praksis er. Uten Nato-våpen og penger ville krigen vært over på noen få uker.

Det er bare russisk tilbakeholdenhet som ikke har ført til at Norge ennå har fått smadret alle Nato-varsligsanleggene ved kysten vår, særlig de i Finnmark. Med 12 USA-baser i Norge er vi omgjort til russisk atombombemål – sikkert noe de av våre politiker som står bak er svært fornøyde med, eller…

Den svenske forsvarsministeren er en lydig hund og regjeringen er en svak regjering slik nesten alle europeiske regjeringer nå er. De forholder seg ikke til sine lands interesser med til USAs globale interesser. Nå spiller de tøffe og tror at USA vil redde dem hvis Russland svarer.

Jeg tror Russland må gi noen Nato-land en blodig nese før virkeligheten går opp for våre ledere. Svakhet og dumskap går nå hånd i hånd.

Knut Lindtner
Redaktør

Sverige sier at Ukraina kan bruke svenske våpen mot russiske områder.

NATO-våpen brukt mot russiske områder kan være en risiko for alvorlige svar.

Av Dave DeCamp.

Sverige har gir Ukraina grønt lys for å bruke svenske våpen i angrep på russiske områder. Dette er et skritt Russland ser på som et forsøk på å få andre NATO-land til å forsyne Ukraina med langdistanse-missiler for å gjøre det samme.

Dette rapporterer Defense Post på mandag.

Den svenske forsvarsministeren Pal Jonsson ble spurt om muligheten for at Ukraina kan bruke svenske våpen mot russiske områder.

Han svarte: «!Ukraina har rett til å forsvare seg med militær aktivitet rettet mot fiendens territorium så lenge deres militære aktivitet er i overensstemmelse med krigens lover».

Siden Russlands invasjonen i februar 2022 har Sverige forsynt Ukraina med militær hjelp for rundt 3,5 milliarder dollar.

Det inkluderer anti-skips-missiler, anti-tank bæreraketter og Archer selvgående howitzers.

Ifølge nyheter i det ukrainske Defense Express, kan disse Archer-howitzene treffe mål opp mot 37 miles unna ved hjelp av GPS-utstyrte Excalibur artillerigranater. 

Men russisk elektronisk krigføring har ført til at Excalibur-granatene er ineffektive. Jonssons kommentar kom midt i stadig økende etterlysning fra Ukraina, at de må få lov til å brukte NATO-missiler til angrep inne på russisk område, nå som Moskva er midt i en Kharkov-offensiv.

Denne går ut fra Russlands Belgorod fylke.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sluttet seg til Ukrainas krav på søndag. Og USAs utenriksminister Antony Blinken forteller at han pusher på president Biden for å løfte på restriksjonene om Ukrainas bruk av NATO-våpen. På mandag fordømte Kreml Stoltenbergs  kommentar.

«NATO øker stadig sin innblanding», sa Kremls talsmann Dmitry Peskov.«NATO flørter med militær retorikk og henfaller til militær ekstase».

Storbritannia har sagt at Ukraina kan bruke våpen de har skaffet på russiske område. Men foreløpig er det ikke tegn til at britiske missiler har vært brukt til angrep inne i Russland.

Men våpen både fra USA og Storbritannia har blitt brukt til angrep på Krim. Men Russland  har lagt en rød linje når det gjelder bruk av NATO-våpen inne på russisk område.

Etter at utenriksminister David Cameron sa at Ukraina kan bruke britiske missiler mot russisk territorium har Russland advart Storbritannia om at de kan slå til mot britiske militære nettsteder i Ukraina og «andre steder» som svar.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Det har ganske enkel tippa for
  Sverige !

  Svar
  • Og Norge:

   ‘I fjor signerte både Sverige, Danmark og Finland samme type avtaler, noe som vil gi USA tilgang til 47 militærbaser i Norden: 17 i Sverige, 15 i Finland og tre i Danmark – om de blir vedtatt i nasjonalforsamlingene, skriver Aftenposten.

   Rødt og Sosialistisk Venstreparti er svært kritiske til avtalen. De mener blant annet at den er i strid med basepolitikken, som sier at det ikke skal være permanente baser med utenlandske militære styrker i Norge.

   Bjørnar Moxnes, forsvarspolitisk talsperson i Rødt, sier avtalen innebærer at Norge gir fra seg suverenitet og kaller dette dramatisk.
   – Vi får nå tolv store biter med Amerika på norsk jord. Disse basene tjener ikke norske interesser, men amerikanske interesser. Disse basene vil bli åpenbare bombemål, sier Moxnes.
   https://www.tu.no/nyhetsstudio/i-dag-vedtar-stortinget-amerikansk-tilgang-til-flere-nye-militaerbaser-i-norge/45284?showFeed=1

   Men: » De mener blant annet at den er i strid med basepolitikken, som sier at det ikke skal være permanente baser med utenlandske militære styrker i Norge.»

   MENER? 😉
   Dette ER jo i strid med baseavtalen/ AVTALT militær politikk!

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  30 mai 2024 8:59

  Sverige er like krigsgalen som Estland og Noreg. Norske politikarar skal i dag strø sand på det skammelege vedtaket om endå fleire USA-basar i Noreg. Dei må vera dårleg informert om kva som føregår i Ukraina.

  Stortinget har barnsleg tiltru til vestleg våpenteknologi, og undervurderer Russland. Konservative amerikanarar er betre orientert. Ein artikkele frå i går fortel om falmande glans for vestlege ‘supervåpen’:

  https://responsiblestatecraft.org/ukraine-us-weapons/

  Hugs at Nato brukte 20 år på å tapa krigen i Afghanistan.

  Takk for omsetjing av viktig artikkel, og for skarp innleiing frå Lindtner.

  PS Eva Thomassen skriv særs godt på Steigan i dag om Ukriana, Russland og Nato.

  Svar
 • Hans Konrad Johnsen
  30 mai 2024 11:09

  The eliminated militant, dressed in a Norwegian army uniform 00:46 , had an American rifle with him. On the shoulder is the chevron of the Telemark battalion (the main mechanized formation of the Norwegian ground forces).

  Hva sier Støre?

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   30 mai 2024 18:35

   «Til enhver tid er Telemark bataljon klar til å løse alle typer oppdrag i inn- og utland.», skriv det sokalla Forsvaret. Alle typar oppdrag? Det er ikkje småtteri.

   Bataljonen held til på Rena, har ikkje vernepliktige, berre profesjonelle krigarar, 470 i talet. No 469?

   Hadde NRK gjort jobben sin, hadde dei sendt folk til Rena. Støre kjem ikkje til seia noko om dette heller. Han har lenge vist at han er glad i hemmeleghald.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  30 mai 2024 19:03
  Svar
  • Johannes E. Åtta Førtifira
   30 mai 2024 20:10

   Har studert bildet. Det er nok ikke en «ei», Torfinn. Vedkommende har bart. Nesen ser heller ikke typisk norsk ut, så det kan være slik det antydes i RT-artikkelen, at det norske flagget på armen ikke nødvendigvis betyr at det er en norsk nazionist som bet i støv i den skyttergraven på okkupert russisk jord.
   Fint bilde uansett.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  30 mai 2024 20:14

  Offisielt har Vesten vore mot å la Ukraina bruka vestlege våpen i Russland. No er det offisielt at Noreg, Tyskland og fleire seier ja til vestlege våpen inn over Russland.

  Tyske Taurus langtrekkjande rakettar kan ikkje bukast utan tyske ekspertar. 3. verdskrigen er godt i gang:

  https://www.rt.com/russia/598488-us-russia-nuclear-bomb/

  Å arbeida for å avsetja Putin framstår ikkje som særleg framsynt?

  Svar
  • Johannes E. Åtta Førtifira
   30 mai 2024 21:03

   Kanskje er det noen som kjenner støvbiteren igjen:

   postimg.cc/ftcDRvXm

   Er det en norsk soldat er dette meget alvorlig. Enda nermere at Russland lar norskene betale for de drepte russiske soldater og sivile de har forårsaket med sin krigskåthet og totale uansvarlighet.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Er friske en trussel mot fortjenesten?

Er helsevesenet i lommene på legemiddelfirmaene som tjener på syke mennesker?

Forrige innlegg

Partiet Rødt sitt dilemma:

Hvilken politisk retning skal vi velge?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.