POSTED IN Helse, Virkelighetsforståelse

Studie fra Israel:

Etter 6 måneder er vaksine-effekten omtrent borte.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Artikkelen under bekrefter mine verste anelser. Dette dreier seg ikke om helse, men om kontroll og kontinuerlig vaksinering. Jeg vet at mange av mine venner har latt seg vaksinere som et engangstiltak fordi de har ansett det som et dugnadsbidrag til felleskapets beste.

På mange måter har virksomheten her på derimot.no derfor så langt vært som å skrike i motvind, men det har vært helt nødvendig. Og jeg tror ganske sikkert at en del vil reagere når det går opp for dem at vaksineringen bare var starten på et kontinuerlig vaksineregime med 2-3 ganger vaksinering årlig og en kontinuerlig fornyelse av vaksinepass.

Altså legemiddelindustriens paradisiske tilstand.

Knut Lindtner (redaktør.derimot.no)

Israel: Ingen effekt av vaksinene etter seks måneder

Covid-vaksinene gir ingen beskyttelse mot smitte 6 måneder etter vaksinering, ifølge israelske forskere. Antallet smittede i Israel øker kraftig.

man in black and red stripe shirt wearing black and white fitted cap
Hverken vaksinene eller munnbind beskytter mot viruset.

Israelere vaksinert i januar skal bare ha hatt 16 prosent beskyttelse mot smitte i juli. For dem som ble vaksinert før utløpet av februar, er risikoen for å få Covid-19 dobbelt så stor som for israelere vaksinert senere, ifølge en ny studie.

– Vi undersøkte prøver fra titusenvis av mennesker som ble testet i juni, sammenholdt med hvor lang tid det var gått siden de fikk vaksinedose nr. 2, og oppdaget at risikoen for å pådra seg smitte var høyere for dem som ble vaksinert tidlig, sier Dr. Yotam Shenhar, ansvarlig for den nye studien, til The Times of Israel.

Dette forsterker utvilsomt eldres behov for å få ytterligere en vaksinedose, ifølge studien.

Delta-viruset sprer seg raskt

Også andre israelske undersøkelser gir indikasjoner på at effekten av vaksinene er betydelig dårligere etter noen måneder, og at beskyttelsen mot å bli smittet av Delta-viruset er svært dårlig. Britiske data tyder imidlertid på at effekten kan være noe bedre enn det israelske datamaterialet indikerer.

Men ifølge den siste israelske undersøkelsen skal personer som ble vaksinert i januar, kun ha hatt  16 prosent beskyttelse mot smitte i juli, mens beskyttelsen blant dem som ble vaksinert i april, fortsatt var 75 prosent effektiv.

I den siste studien ble det kartlagt i hvilken grad beskyttelsen mot smitte avtar over tid. Prøvene fra vaksinerte ble inndelt i to grupper basert på vaksinasjonstidspunkt. Deretter ble prøvene fra dem som først fikk vaksine sammenlignet med prøvene fra dem som ble vaksinert senere.

Flere doser påkrevet

Yotam Shenhar - head of special tests department - central lab - Leumit Health Fund | LinkedIn
dr. Yotam Shenha

Ifølge dr. Yotam Shenhar omfattet gruppen som først ble vaksinert mange med underliggende sykdommer, hvilket gjorde dem mer sårbare for smitte, men ikke mange nok til at dette alene kan forklare den kraftige svekkelsen av beskyttelsen mot smitte.

– At effekten svekkes så kraftig over tid, innebærer utvilsomt at det må overveies om folk over 70 år bør få en tredje dose. Vi har allerede begynt å gi folk med nedsatt immunforsvar en dose til, men det må overveies om alle som er eldre enn 70 eller 80 år skal gis en tredje dose. Denne beslutningen må tas raskt, sier Shenher til The Times of Israel.

I studien ble det registrert avtagende effekt mot smitte i alle aldersgrupper. Blant dem som først ble vaksinert, var risikoen 1,95 ganger høyere for å teste positivt i samtlige aldersgrupper. I aldersgruppen over 60 år var risikoen dobbelt så høy, i aldersgruppen 40-59 år 2,1 ganger så høy, mens risikoen for å bli smittet var 1,6 ganger høyere i aldersgruppen 39 år og yngre.

– I en tidligere analyse påviste vi at omfanget av antistoffer reduseres med 40 prosent per måned, sier Shenhar.

Det er registrert en dramatisk økning i antallet Covid-19-smittede i Israel, fra et tyvetall pr. dag til over 1400 smittede pr. dag de siste dagene.

Kilde: The Times of Israel

Oversatt av Erik Engebretsen

Forsidebilde: Can yılmaz

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • wasan Totland
  2 august 2021 16:46

  Dette er bare propaganda for å myke opp folk.

  Svar
  • John Enebak
   3 august 2021 0:01

   Det legges til rette for vaksine hvert halvår. Hver dose til det kongelige norske folk koster en milliard kroner. Hvis hele verden skal vaksineres to ganger i året, vil legeindustrien tjene 2.800 milliarder kroner hvert år. Det blir bra utbytte til oljefondet, vet du.

   Svar
   • Det kongelige norske folk ?.Kongeriket Norge.Er Norge et Monarki ?,Hvordan kan et monarki være et demokrati ?.Det går ikke ihop.
    Opinionsbygging,Corona vs alkohol.Visste dere at 10 000 amerikanere døde av forgiftet alkohol for å danne opinion for forbud mot alkohol ?. og lyktes.Ref forbudstiden USA.En svenske sto bak dette,han ble senere en sværing innen politikken.Slik kom Al Capone seg frem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Varslere skal stanses.

Ytringsfriheten angripes nå i Storbritannia.

Forrige innlegg

Meldingene kommer fra land etter land, nå fra USA:

Vaksinerte smitter like mye som uvaksinerte.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.