POSTED IN Helse

Første studie på 5G

Strålingen forårsaker typiske symptomer på mikrobølgesyndromet

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Mona Nilsson
Oversatt av Northern Light

Den første studien til dags dato av helseeffektene av stråling fra 5G viser at 5G forårsaker typiske symptomer på mikrobølgesyndromet. Den nye casestudien bekrefter også at stråling langt under nivåene tillatt av myndighetene gir dårligere helse.

Studien, som er en casestudie, ble publisert i tidsskriftet Medicinsk Access nr. 1/2022 og er utført av onkologen og forskeren Lennart Hardell fra Forskningsstiftelsen for miljø & kreft og Mona Nilsson fra Strålevernfondet. Studien beskriver helsekonsekvensene for et par som fikk en 5G-basestasjon over leiligheten, kun 5 meter over soverommet. Målinger før og etter installasjonen av 5G-utstyret viste at 5G forårsaket en stor økning i strålingen i leiligheten. Før 5G var det allerede basestasjoner for 3G eller 4G på samme sted over leiligheten, men overgang til 5G-teknologi førte til en økning i strålingen fra 9.000 mikroW/m2 til maksimalt 1.690.000 mikroW/m2.

Symptomene som oppsto hos paret etter oppstart av 5G er typiske for det som kalles mikrobølge-syndromet. Han fikk unormal tretthet, søvnvansker, neseblod, tinnitus og hudproblemer. Hun hadde flere symptomer enn mannen med alvorlige søvnforstyrrelser og svimmelhet, etterfulgt av hudproblemer som prikkende følelser i huden, konsentrasjonsproblemer, irritabilitet, tinnitus, balanseproblemer, nedsatt korttids-hukommelse, forvirring , tretthet, tendens til depresjon, hjerte- og lungesymptomer som hjertebank, press over brystet, og varmefølelse i kroppen. Alle symptomer avtok eller forsvant helt etter én dag etter paret flyttet til et annet hjem med betydelig lavere stråling.

Mikrobølgesyndromet

Denne første studien noensinne om helseeffektene av mikrobølgestråling fra 5G, stemmer overens med symptomene som har blitt beskrevet for over 50 år siden som en effekt av eksponering av hele kroppen for mikrobølgestråling, og ble kalt mikrobølgesyndromet eller radiofrekvenssykdom. Mikrobølgesyndrom er også et anerkjent begrep internasjonalt i dag sammen med navnet «elektromagnetisk overfølsomhet» (EHS). I Sverige har symptomene blitt kalt «el-overfølsomhet», som kjennetegner personene som reagerer allerede på svært lave nivåer og har utviklet spesielt høy sensitivitet. Det har gjentatte ganger blitt beskrevet at symptomene avtok når eksponeringen opphørte eller avtok kraftig, som i denne nye studien.

Forskere som har utført vitenskapelige studier av yrkesmessig eksponering for mikrobølger beskrev symptomer som tretthet, svimmelhet, hodepine, søvnvansker, konsentrasjons- og hukommelses-problemer. Disse symptomene var assosiert med eksponering for radiobølger eller mikrobølger. Det ble funnet at symptomene generelt avtok når eksponeringen opphørte». Følsomheten for mikro-bølgestråling er individuell. Selv svært lave nivåer av stråling kan gi medisinske symptomer hos spesielt sensitive personer (overfølsomhet for elektrisitet/EHS).

De målte ekstremt høye verdiene i boligen, maksimalt 1.690.000 mikroW/m2, er fortsatt betydelig lavere enn gjeldende referanseverdier anbefalt av det svenske strålesikkerhetstilsynet, SSM: 10.000.000 mikroW/m2 som gjennomsnittsverdi over 6 minutter, som betyr at maksimumsverdien kan tillates å være betydelig høyere enn 10 000 000 mikroW / m2.

SSMs referanseverdi beskytter ikke mot symptomene som kjennetegner mikrobølgesyndromet, og heller ikke mot kreft og andre kroniske sykdommer, som Alzheimers. Helseproblemer kan oppstå selv om strålingen er langt under referanseverdien. SSMs referanseverdier gjelder kun beskyttelse mot umiddelbare effekter som følge av så intens stråling at vev varmes opp med en grad innen 30 minutter. Det betyr at allmennheten er fullstendig ubeskyttet mot alle andre effekter, som skade-virkninger på hjerne og nervesystem, økt risiko for kreft, oksidativt stress og DNA-skader.

Ingen forskning viser at 5G er trygt for helse og miljø.
De skriver i denne første casestudien om effekten av 5G at det er bemerkelsesverdig at: «Det finnes ingen vitenskapelige studier som viser at det ikke er risiko for uheldige helseeffekter ved kronisk eksponering for stråling fra basestasjoner på nivåer som tilsvarer SSMs referanseverdi, eller på nivåene målt i denne casestudien. Dette gjelder 5G, 4G, 3G og GSM. Det er fortsatt ingen studier av risiko med stråling fra både 4G og eller 5G i løpet av døgnets 24 timer. Denne case-studien er den første i sitt slag laget for å måle effektene av menneskelig eksponering for 5G. Å hevde at eksponering for stråling ikke medfører risiko fordi eksponeringen er lavere enn SSMs referanseverdi har dermed ikke noe vitenskapelig grunnlag».


Fra Newsvoice.se – publisert 21 Juni 2022.
Oversatt fra svensk, redigert og forkortet, linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Första studien på 5G – Orsakar typiska tecken på mikrovågsyndromet

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • «Den første studien til dags dato av helseeffektene av stråling fra 5G»

  Forstår ikke det, dette leste jeg om for over to år siden, da etter flere og omfattende studier på helseeffekten av 5G, mikrobølger og skader dette forårsaket på både helse og miljø.

  Det foreligger omfattende bevis på hvor farlig dette er. Det er kun politkere, journalister og bransjens egne «forskere» som ikke har forstått hva de er i ferd med å utsette alt liv på jorden for.

  Svar
  • Det slo meg også da jeg leste overskriften: dette har vært kjent i flere år, om enn muligens mindre detaljert. På en høring jeg fikk med meg om saken i USA, for få år siden, før 5G ble godkjent, ble skeptiske stemmer som viste til kjente fakta helt overkjørt og ingen brydde seg.

   Svar
   • Jeg refererer til de tre bøkene jeg har lest om temaet: Boken av Arthur Firstenberg: Den usynlige regnbuen (664 sider, hvorav over 200 sider med kildehenvisninger), Boken av Einar Flydal og Else Nordhagen 5G og vår trådløse virkelighet (589 sider, hvorav 129 sider med kildehenvisninger og forklaringer) og boken av Susann Pockett: Stråletåka, oversatt til norsk av Einar Flydal. (235 sider, den også mange kildehenvisninger) I tillegg ligger plenty med informasjon, statistikker og forskningsresultater meddelt oss av, Einar Flydal ute på nett. Søk: Jeg har noe på hjertet …

    Vel verdt både tid og penger. Anbefaler alle å lese disse.

   • Freeeedooom
    4 juli 2022 14:37

    Tusen takk for tipset, legger det på «leselista» min. :)

 • Freeeedooom
  5 juli 2022 8:50

  Jeg har prøvd flere ganger å lenke til denne artikkelen i Document.no sitt kommentarfelt, men gjett hva: blir fjernet hver-eneste-gang. Litt avslørende eller? Document.no får nok penger fra telekom-mafiaen.

  Svar
  • Heya… Document er globalist AF. Knapt noe om mikrobølgekillgridden og pusher hat-de-vi-pøser-over- grensa splitten alt de kan for å lage trøbbel så de kan dra igang fascismen sin som flinke, nyttige idioter. De knapt scratcher overflaten på velkjente temaer.
   Ja, gammel tråd, don’t care :P

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Peter Robert North:

Mordet på Slobodan Milosevic

Forrige innlegg

Retretten har startet:

Dansk helsetopp: feil å anbefale covid-vaksine for barn.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.