POSTED IN Gaza, Israel, Sanksjoner

Straffedomstolen om Gaza:

– Begge sider er «dårlige»?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Trond Ali Linstad

Den internasjonale straffedomstolen (ICC) annonserte mandag 20. mai at de ber om arrestordre på Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Hamas-lederen i Gaza, Yahya Sinwar – hvor de er anklaget for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i 7.oktober-angrepene mot Israel og den påfølgende krigen i Gaza.

Jeg mener å huske at professor John Mearsheimer, professor i politisk vitenskap ved Universitetet i Chicago, uttrykte stor glede over at Den internasjonale straffedomstolen (ICC) etter initiativ fra Sør-Afrika, skulle vurdere om staten Israel driver folkemord i Gaza. Og at han la til: – Men «Israel-lobbyen» vil prøve å påvirke uttalelser for å dempe kritikk av staten. Det har også skjedd.

Straffedomstolen synes å ville sidestille de to sidene i krigen: Israel og Hamas; om de siste, egentlig det palestinske folket. Som har levd i et «helvete» (FNs Generalsekretær) under den israelske okkupasjonen og knapt kunnet «puste». De har vært påtvunget «verdens største åpne fengsel» og vært preget av det.

Det kom til et «fengselsopprør» i Gaza 7. oktober! «Fangene» – eller om en vil: 2,3 millioner «gisler» i Gaza – ville knapt mer. Det ble et voldelig opprør.

Gjør ICC rett i å sidestille «offeret med bøddelen»? (Hamas) Er det korttenkthet som rår? Ingen dypere forståelse for den virkelige situasjonen? Eller er det «lobbyen» som setter spor? Verd å tenke om at det er det siste. Så vidt jeg husker: Forutsagt av professor John Mearsheimer, internasjonalt anerkjent forsker.

Forsidefoto – billedtekst: Karim Khan, hovedanklager for Den internasjonale straffedomstolen (i midten), kunngjør at han søker arrestordre fra domstolens dommere for statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Yoav Gallant, sammen med Hamas-ledere Yahya Sinwar, Mohammed Deif og Ismail Haniyeh, 20.mai (ICC)

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «– Begge sider er «dårlige»? »

  ‘ Israels finansminister: Vil trekke Israel fra skatteavtale med Norge.
  I vinter ble Norge og Israel enige om at Norge skal fungere som en såkalt mellomstasjon for palestinske skattepenger. Det vil si at skattepenger som Israel samler inn fra palestinere, skulle sendes til de palestinske selvstyremyndighetene via Norge. Nå sier Israels finansminister Bezalel Smotrich at han vil trekke Israel fra den ferske avtalen.
  – Norge var først ute med å ensidig anerkjenne den israelske staten i dag. De kan ikke være en partner i noe som helst knyttet til Judea og Samaria, sa Smotrich.
  Det skriver The Irish Times. Judea og Samaria henviser til Vestbredden. Smotrich varsler også at han vil fryse overføringen av skattepenger fra Israel til de palestinske myndighetene, og at han vil be statsminister Benjamin Netanyahu om å stoppe alle ytterligere utbetalinger.
  Smotrich truer også med å opprette én ny bosetting på Vestbredden for hvert land som anerkjenner Palestina som stat.’
  nrk.no/nyheter/norge-anerkjenner-palestina-1.16892090

  Kommentarer er vel unødvendig?

  Svar
 • » Ingen dypere forståelse for den virkelige situasjonen? Eller er det «lobbyen» som setter spor?»

  Huffda. 😉

  ‘Norges anerkjennelse av Palestina bekymrer tidligere ambassadør til Israel, Jon Hanssen-Bauer. Han frykter Israel vil gi Norge en kald diplomatisk skulder. Israel er allerede rasende. ‘
  nrk.no/urix/frykter-norge-havner-i-diplomatisk-_skammekrok_-1.16893909

  Ja, de kan jo angripe den norske valutaen (ytterligere), – som de angriper alle lands valuta som ikke skjønner at jødene er guds utvalgte og har rett til å styre ‘verdensvalutaen’/’reservevalutaer’ .

  Hvis de da ikke lager falskeflagg-oprasjoner , Mossads terroraksjoner og/eller tar livet av opposisjonelle.
  – Eller starter verdenskriger.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Russland erkjenner realiteten.

Norge er blitt en fiende.

Forrige innlegg

Gigantiske kosmiske strukturer.

Kanskje må vi revurdere hele forståelsen av opphavet til kosmos.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.