POSTED IN Imperialismen, Krig-fred, USA

Storpolitiske hendelser skjer ikke tilfeldig

EN TRE ÅR GAMMEL PLAN VISER AT RAND CORPORATION PLANLA UKRAINA KONFLIKTEN

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Northern Light

Den strategiske planen til USA mot Russland ble utarbeidet for tre år siden av Rand Corporation (Manifestet, Rand Corp: how to put down Russia, 21. mai 2019). Rand Corporation, med hovedkontor i Washington, DC, er “en global forskningsorganisasjon som utvikler løsninger på politiske utfordringer”. Den har en stab på 1800 forskere og andre spesialister rekruttert fra 50 land, som snakker 75 språk, spredt på kontorer og andre steder i Nord. Amerika, Europa, Australia og Persiabukta. Rands amerikanske personell bor og jobber i mer enn 25 land.

Rand Corporation, som beskriver seg selv som en “non-profit, ikke-partipolitisk organisasjon,” er offisielt finansiert av Pentagon, den amerikanske hæren og luftvåpenet, nasjonale sikkerhetsbyråer (CIA og andre), byråer i andre land og mektige ikke-statlige organisasjoner.

Rand Corp. skryter av å ha vært med på å utarbeide strategien som gjorde det mulig for USA å gå seirende ut av den kalde krigen, og tvang Sovjetunionen til å bruke opp ressursene sine i en utmattende militær konfrontasjon. Denne modellen har inspirert den nye planen som ble utarbeidet i 2019: «Overextending and Unbalancing Russia», det vil si å tvinge motstanderen til å strekke seg for langt for å ham i ubalanse, og så slå ham ned.

Dette er hovedangrepslinjene skissert i Rand-planen, som USA faktisk har fulgt de siste årene:

Først av alt – slår planen fast – Russland må angripes på det mest sårbare punktet, den delen av økonomien som er sterkt avhengig av gass- og oljeeksport: For dette formålet må kommersielle og økonomiske sanksjoner brukes, og samtidig må de få Europa til å redusere importen av russisk naturgass, og erstatte den med amerikansk flytende naturgass.

På det ideologiske og informasjonsmessige feltet er det nødvendig å provosere frem interne protester og samtidig undergrave bildet av Russland i utlandet.

På det militære området er det nødvendig å operere slik at europeiske NATO-land øker sine styrker med en anti-russisk virkning. USA kan ha høy sannsynlighet for suksess, få store fordeler og med en moderat risiko investere mer i strategiske bombefly og langdistanse angrepsmissiler rettet mot Russland. Utplassering av nye atomraketter med mellomdistanse i Europa rettet mot Russland sikrer dem også stor sannsynlighet for suksess, men dette medfører også en høy risiko.

Ved å spisse hvert alternativ for å oppnå ønsket effekt – konkluderer Rand – vil Russland ende opp med å betale den høyeste prisen i en konfrontasjon med USA, men sistnevnte og deres allierte vil måtte investere store ressurser for å avlede dem fra de andre målsettingene sine.

Som en del av den strategien – spådde Rand Corporations 2019-plan – “ved å gi bistand med våpen til Ukraina vil dette utnytte Russlands største ytre svake punkt, men enhver økning i USA-leveranser av våpen og militære bistand til Ukraina ville måtte avveies nøye for å øke kostnadene for Russland samtidig uten å provosere frem en mye større konflikt der Russland, på grunn av nærhet, ville ha betydelige fordeler.»

Det er nettopp her – ved det Rand Corporation kalte «Russlands største ytre svake punkt», som kan utnyttes ved å bevæpne Ukraina for på en «avveid måte for å øke kostnadene for Russland uten å provosere en mye større konflikt» – at sammenbruddet kan skje. Fanget i det politiske, økonomiske og militære kvelertaket som USA og NATO i økende grad strammer til, og ved å ignorere Moskvas gjentatte advarsler og forslag til forhandlinger, vil Russland reagere med en militær operasjonen som ødelegger mer enn 2000 militære anlegg i Ukraina som faktisk ikke ble bygget og kontrolleres av Kievs herskere, men etter ønske fra USA og NATO.

Manifestet som for tre år siden fortalte om Rand Corporations plan, endte med disse ordene: “Alternativene i planen er egentlig bare varianter av den samme krigsstrategien, hvis pris i form av ofre og risiko betales av oss alle”. Vi, det europeiske folk, betaler det nå, og vi vil betale mer og dyrt, hvis vi fortsetter å være bønder som kan ofres i USA-NATO-strategien.


Kommentar:
Det vil ikke skade Russland at gass og oljeeksport til Vesten sanksjoneres, for Kina og andre asiatiske land vil kjøpe det meste Russland kan eksportere.


Innlegget er hentet fra derimot.no sin kommentarspalte

Fra Global Research 08 Mars 2022.
Oversatt fra artikkelen:
Ukraine – It Was All Written in the Rand Corp Plan
Skrevet av Manlio Dinucci, orginalartikkel på itialensk i II Manifesto.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • NWO er allerede lagt dødt, «initiativ-tagerne» har bare ikke oppfattet det ennå i sin hybris. Over 1/2 parten av verdens befolkning blir holdt utenfor «den amerikanske enklaven» av sine egne ledere. Det gjelder den østlige del av verden samt mesteparten av Afrika og Sør-Amerika. Disse land det gjelder går mot å «underlegge» seg Kina/Russland sitt betalingssystem som erstatter SWIFT.
  Hvis lederne i disse land som står for den største økonomien nå også alle sammen er WEF tilhengere blir situasjonen selvsagt en helt annen, men betviler det egentlig.
  Men uansett vil ikke Gud kunne tillate at satanistene får innsatt sin Anti-Krist på tronen i Jerusalem. Punkt slutt, da hadde Gud tapt kampen.

  Svar
 • «For dette formålet må kommersielle og økonomiske sanksjoner brukes, og samtidig må de få Europa til å redusere importen av russisk naturgass, og erstatte den med amerikansk flytende naturgass.»

  Kanskje ved å proklamere at vi har klimakrise , så fryser ikke folk lengre? 😉

  Ellers likner oppskriften den samme som ble brukt i 1932/39.

  Men «de gode»/utvalgte har avslørt seg så mye med sin ww. krigføring de siste ti-årene at den gamle oppskiften blir avslørt.

  Svar
 • Last ned dokumentet her:

  https://www.rand.org/content/dam/rand/pubs/research_briefs/RB10000/RB10014/RAND_RB10014.pdf

  Hentet fra:

  https://www.sott.net/article/465224-Ukraine-today-It-was-all-written-in-the-Rand-Corporation-plan
  Manlio Dinucci, award winning author, geopolitical analyst and geographer, Pisa, Italy. He is a Research Associate of the Centre for Research on Globalization (CRG).

  Comment: What most in the West don’t understand, and what they simply have no grasp of, is that there is a powerfully manipulative and malevolent force of individuals out there who not only seek the subjugation of the Russian people, but the subjugation of humanity itself. The above story, which focuses on how Rand Corporation has worked to corner Russia, is but just a slice.

  See also:
  RAND corporation’s policy recommendations and the malevolent encirclement of Russia
  Psychopathic think tank: RAND Corporation lays out scenarios for US war with China
  The Rand Corporation’s delusional and dangerous sense of US military superiority
  RAND Corporation’s hope that NATO opposes Russia in the Mediterranean is divorced from reality
  Russia wipes US in Rand corp wargame, just in time for a defense budget increase

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA/Natos politiske ønsketenkning:

Russland er ikke isolert fra verdenssamfunnet.

Forrige innlegg

Det blir for mye for oss:

Noen kriger (våre) må vi bare glemme. Vi kan ikke bry oss om alle.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.