POSTED IN Jemen

Stormingen av Capitol Hill.

En bagatell sammenlignet med Trump-utspillet om Jemen.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Caitlin Johnstone: FYI Trumps siste Jemen-utspill er langt verre enn Capitol-opprøret

av Caitlin Johnstone

Hun er en uavhengig journalist med base i Melbourne, Australia. Hennes websideer her og du kan følge henne på twitter @caitoz 

Mens Capitol-opprøret hausses opp og sammenlignes med Pearl Harbor og Krystallnatten av den politiske middelklassen, har Trump-administrasjonen gjort noe mye, mye verre som får svært  lite oppmerksomhet.

Det amerikanske utenriksdepartementet har offisielt kunngjort sin intensjon om å utpeke Jemens houthier som en terroristgruppe, slik mange tidligere hadde advart mot. Humanitære organisasjoner har fordømt dette trekket, da det vil gjøre det vanskeligere å yte hjelp til en befolkning som allerede blir brutalisert av den mest massive angrepet i hele verden, en Saudi-ledet brutalitet som ikke kunne ha skjedd uten hjelp fra allierte vestlige stormakter.

Vi ser allerede noen utslag  som følge av dette utsagnet.

Vi avslutter foreløpig alle operasjoner i USA, og setter midlertidig stopp for våre planlagte planer for humanitær nødhjelp. La det være kjent at Trump-administrasjonen med et tastetrykk  kriminaliserte utenlandsk humanitær hjelp til Jemen.

Antiwar’s Dave DeCamp rapporterer videre

Terrorist-stempelet vil hemme innsatsen til internasjonale veldedige organisasjoner som prøver å få ut mat til Houthi-kontrollerte områder hvor 70 prosent av Jemens befolkning lever og underernæring er mest utbredt.

Hjelpebyråer frykter at deres arbeid i Nord-Jemen nå vil bli kriminalisert siden houthierne er autoriteten de har å forholde seg til og gjøre transaksjoner med. Amerikansk terror-stempling åpner for sanksjoner mot enkeltpersoner eller enheter som gjør forretninger med de Washington nå stempler som terrorister.

Pompeo sa at unntak vilie bli gjort for humanitære varer. Men eventuelle ytterligere hindringer for hjelpeorganisasjoner vil føre til enda mer lidelse i Jemen siden situasjonen allerede er så alvorlig som den er. «Selv med unntak vil operasjonen bli vanskeliggjort,» sa Janti Soeripto, presidenten for Redd Barna, ifølge AP Nyheter.

De forente nasjoner anslår nøkternt at rundt 233.000 jemenitter er drept i krigen mellom Houthis og den USA-støttede saudiledede koalisjonen, hovedsakelig fra det de kaller «indirekte årsaker.» Disse indirekte årsakene vil være sykdom og sult som følge av det FNs generalsekretær Antonio Guterres kaller «den verste hungersnød verden har sett på flere tiår.»

Når folk hører ordet «hungersnød» tenker de vanligvis på sultkatastrofe forårsaket av tørke eller andre naturlig forekommende fenomener. Men i virkeligheten skyldes sultedøden vi ser i Jemen (der en stor prosentandel av dem er barn under fem år) noe som ikke er mer unormalt enn den man ville ha sett under en middelaldersk beleiring. Dette er resultatet av Saudi-koalisjonens bruk av blokader og dens målrettede og bevisste anslag mot gårder, fiskebåter, markedsplasser, matlagringssteder og kolerabehandlingssentre med luftangrep som tar sikte på å gjøre de Houthi-kontrollerte delene av Jemen så svake og elendige at de bryter sammen. 

Med andre ord: USA og dets allierte har hjulpet Saudi-Arabia til forsettelig å drepe barn og andre sivile i stort omfang for selv å kunne oppnå et politisk mål. Noe som selvfølgelig ville være et perfekt eksempel på enhver standard definisjon av terrorisme. Det ufattelig brutale og blodtørstige amerikanske imperiet som utpeker Houthiene som en terroristorganisasjon, er den minst morsomme vitsen som noen gang har gått sin gang.

Trump-administrasjonen har nettopp utpekt Jemens houthier som en terroristorganisasjon mens den tilrettelegger for den verste massegrepet på denne planeten i det saudiarabiske angrepet på Jemen. 

Dette trekket er kvantitativt langt, langt verre enn noe Trump muligens kunne ha gjort for å anspore Capitol-opprøret, da det vil drepe langt, langt flere mennesker. Men massemediene fikser på den ene nyheten mens de nesten ignorerer den andre. Dette er fordi Capitol-opprørshistorien passser inn i partiske narrativer og innviterer til samtykke for autoritære innenlandske terrorlover, mens Yemen-historien fremhever fordervelsen av USAs imperialisme. Det plutokrat-eide mediet eksisterer ikke for å gi deg en sannferdig representasjon av verden, det eksisterer for å holde hjulene til imperiet rullende.

Det eksisterer et merkelig tabu mot å si at noen ting er verre enn andre ting, spesielt når det dreier seg om saker som massemediene forteller oss er av katastrofal betydning. Folk skriker «Hvorfor minimerer du Capitol-raidet?» og “Hvorfor sammenligner du dem! Det er da ikke en fordømt konkurranse! » Det hele blir for dumt. Alle ting her er ikke likt alle de andre tingene. slik blir det vanskelig å prøve å finne ut på hvilken måte nyhetene dekker en sak når nyhetsdekningen er uforholdsmessig  og ikke reflekterer virkeligheten. Dette er en veldig viktig del av det å få puslet sammen en slags mening med verden rundt oss. 

Så nå får amerikanerne et jevnt påfyll av fortellinger om trusselen Trumps radikaliserte velgerbase utgjør for fargede, mens de ignorerer det faktum at Trump for tiden implementerer politikk som står for slakting av fargede. Den eneste forskjellen er at sistnevnte er skjult bak geografiske avstander, og er langt mer alvorlig.

Amerikanere bryr seg stort sett bare om Amerika. Deres herskere bryr seg bare om verdensherredømme. «Historien om Kanye og Kims skilsmisse kommer til å generere flere nyhetsmedier enn hele Jemen-krigen siden den startet.

Det er av stor betydning at massemediene ikke dekker nyhetshistorier med en nøyaktig grad av proporsjon. Det betyr noe at de holder publikums blikk behendig avledet fra imperiets redsler mens de radikalt forvrenger deres illusoriske følelse av virkelighet. Dette er ikke noe inaktivt «motstridende». Det betyr noe.

I løpet av de siste par århundrene har vi gått hele veien fra å forvente at lederne våre skulle drepe brunhudede mennesker mens vi sa rasistiske ting til å forvente at våre ledere skulle drepe mørkhudede mennesker mens vi fordømte rasisme. Drapet har ikke endret seg, og rasismen har heller ikke endret seg. Alt som er endret er normene for hvordan det blir praktisert. Det sier en god del.

Uttalelsene, synspunktene og meningene som er uttrykt i denne kolonnen, er kun forfatterens og representerer ikke nødvendigvis de fra RT

Oversatt av: J Bjoerkmo

https://www.rt.com/op-ed/512290-caitlin-johnstone-trump-yemen-capitol/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Rob Nordmann
    16 januar 2021 15:37

    Det er dessverre den korrupte MSM som styrer hva vi får vite og ikke, propaganden og løgnene deres er langt laangt mer avansert enn det nazistene foret massene med under krigen.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

EU er ikke et fredsprosjekt.

Det er imperialisme.

Forrige innlegg

Covid-19.

En apokalyptisk pest?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.