POSTED IN Israel

Store demonstrasjoner i Israel:

Stadig flere israelere forstår at Netanyahu ønsker fortsatt krig – ikke avtale.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Israel i kaos etter de største protester siden 7. oktober-konflikten.


Familiene til israelske fanger har nylig vist ekstrem frustrasjon over Netanyahus sabotering av en utvekslingsavtale med Hamas

Titusenvis av israelere samlet seg over Tel Aviv og andre byer om kvelden 30. mars for protester mot deres statsminister, Benjamin Netanyahu.

For første gang sluttet familiene til de israelske fangene som holdes av motstandsbevegelsen i Gaza (Hamas, red.), som vanligvis holder separate demonstrasjoner, seg sammen med den massive mengden av anti-regjeringsdemonstranter – hvis bevegelse opprinnelig startet med statsministerens kontroversielle initiativ i fjor.

«Møtene er over, protestene har akkurat begynt,» sa talsmannen for forumet for gisler og savnede familier, Haim Rubinstein.

Israelsk politi arresterte over et dusin mennesker og brukte vannkanoner mot demonstrantene – som hadde sperret store veier inn til Tel Aviv.

Rundt tusen protesterte utenfor det israelske forsvarsdepartementet i Tel Aviv og krevde en umiddelbar fangeutvekslingsavtale.

Demonstranter barket også sammen med politiet i Jerusalem, hvor rundt 200 raste gjennom politibarrikader for å protestere utenfor Netanyahus hjem i den okkuperte hellige byen. I det okkuperte Caesaria ble demonstranter arrestert mens de kuttet av veier i nærheten av statsministerboligen.

Protester brøt ut i en rekke andre okkuperte byer, inkludert Sderot, Or Akiva og Beersheba. Dette var de største demonstrasjonene siden krigens utbrudd 7. oktober, meldte The Times of Israel.

Representanter for anti-regjeringsdemonstrantene holdt et møte forrige måned med medlemmer av Shin Bet sikkerhetstjeneste – som hadde som mål å «hindre kryssing av røde linjer», som Shin Bet advarte den gang om at demonstranter som forsøkte å bryte gjennom området av Netanyahus private hjem kan bli skutt, ifølge Haaretz.

Demonstrasjonene fulgte etter en uttalelse gitt ut av fangenes familier som stemplet den israelske statsministeren som et «hinder for en avtale». Medlemmer av familiene til fengslede soldater i Gaza møtte Netanyahu 28. mars, og uttrykte dyp irritasjon og sinne over at de ikke klarte å komme til enighet.

En senior etterretningskilde i teamet til den israelske forhandleren Nitzan Alon ble sitert av Haaretz for å si:

«Det er stadig flere tegn på at [Netanyahu] gjør nesten alt mulig for å utsette, utsette og ødelegge sjansen for en avtale for å løslate gislene.»

Frustrasjonen kommer ettersom Netanyahu nettopp har gått bort fra de siste forhandlingsrundene i Qatar, med sikte på å oppnå en våpenhvile og fangeutvekslingsavtale.

Hamas har fortsatt å stå ved sine vilkår for en permanent slutt på fiendtlighetene, en tilbaketrekning av israelske tropper fra Gaza, som tillater distribusjon av bistand over Gazastripen, og retur av de fordrevne, noe Israel gjentatte ganger har avvist gjennom samtalene de siste månedene .

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  3 april 2024 20:54

  Støtter 90 % av israelske jøder folkemord?

  Av Kevin Barrett.
  Støtter mer enn 90 % av israelske jøder folkemordet på Gaza, det vil si den nåværende «militære operasjonen»? Richie Allen tror ikke det. Under min opptreden på talkshowet hans, utfordret han meg til å sitere tall fra meningsmålinger i Israel.

  Dessverre vil ingen meningsmålere i Israel noen gang spørre rett ut: «Støtter du folkemordet på Gaza?» Det er heller ingen som har stilt en mer høflig versjon av det samme spørsmålet: «Støtter eller motsetter du deg Israels krig i Gaza?» (Jeg hevder at godt over 90 % vil si at de støtter det, mens mindre enn 10 % vil si at de er imot det).

  Så vi må ekstrapolere. Heldigvis (men uheldigvis for palestinerne) er dette en enkel ekstrapolering. Magasinet Times «Hva synes israelere om krigen med Hamas?» har følgende avsnitt:

  Meningsresultatene var også «haukiske» når det kom til maktbruk i Gaza: 57,5 % av de israelske jødene sa at de mente Israels forsvarsstyrker (IDF) brukte for lite ildkraft i Gaza, 36,6 % sa at IDF brukte en passende mengde ildkraft, mens bare 1,8 % sa at de trodde IDF brukte for mye ildkraft, mens 4,2 % sa at de ikke var sikre.

  La meg gjenta det. Færre enn 2 % av israelske jøder mener IDF «bruker for mye ildkraft» i Gaza.

  Richie Allen kan hevde at disse tallene kan ha endret seg siden avstemningen ble tatt i november. Men han griper etter halmstrå. Det er ingen bevis overhodet for noen vesentlig endring i holdninger. I hovedsak er det ingen, jeg gjentar ingen, i Israel som protesterer mot IDFs massakre på palestinerne. De «venstreorienterte» israelerne protesterer mot Netanyahus manglende evne til å få de israelske gislene tilbake. Men de er fullstendig likegyldige til folkemordet på Gaza-stripen. Faktisk er «likegyldig» sannsynligvis feil ord. I den grad noen israelske jøder sier noe om palestinsk lidelse og død, feirer de det vilt (se video i orginalartikkelen).

  Denne meningsmålingen var ikke et unntak heller. Under en tidligere massakre på tusenvis av sivile fra Gaza, 2008s Operasjon Cast Lead, «viste en meningsmåling tatt dagen etter starten av operasjonen, at 81 prosent av den israelske befolkningen støttet operasjonen, mens bare 12 prosent var imot». Siden 20 prosent av Israels befolkning er ikke-jødiske arabere som motsatte seg massakren, betyr det at praktisk talt hele den israelske jødiske befolkningen støttet den. Meningsmålinger under påfølgende «klipping av plenen»-operasjoner ga lignende resultater.

  Så hvis færre enn 2 % av israelske jøder mener IDF «bruker for mye ildkraft» i Gaza, betyr det at israelske jøder, som gruppe, er rasende folkemordsgale som må håndteres på samme måte som gale hunder?

  Den sammenligningen er urettferdig – for gale hunder. Det er også urettferdig overfor noen av de 140 000 eller færre jødiske israelerne (av en total befolkning på rundt 7 millioner), som ved å tenke at Israel «bruker for mye ildkraft», faktisk kan motsette seg folkemordet som blir utført i deres navn. Gud velsigne den minimale minoriteten av ikke-folkemordere israelere. Når det gjelder de andre 98 %…kanskje den jødiske autonome oblasten* i Russland ville være et godt omskoleringsanlegg for dem?

  *Den jødiske autonome oblasten (fylke) er en føderal del av Russland helt øst i landet, og grenser til Khabarovsk Krai og Amur Oblast i Russland og Heilongjiang-provinsen i Kina. Dets administrative sentrum er byen Birobidzhan.

  JAO ble utpekt ved et sovjetisk offisielt dekret i 1928, og offisielt opprettet i 1934. På sitt høydepunkt, på slutten av 1940-tallet, nådde den jødiske befolkningen i regionen rundt 46 000–50 000. I 1989, med emigrasjonsrestriksjoner fjernet, utgjorde jødene 4% av befolkningen. I følge folketellingen for 2021 var det bare 837 etniske jøder igjen i JAO. Artikkel 65 i Russlands grunnlov bestemmer at JAO er Russlands eneste autonome oblast. Det er en av to offisielt jødiske jurisdiksjoner i verden, den andre er Israel. Wikipedia.

  Fra The Unz Review, publisert 13 mars 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker og link til video hvor palestinere hånes i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Do 90% of Israeli Jews Support Genocide?

  Svar
 • Tor Larsen
  3 april 2024 23:43

  Det er et tankekors at verden i dag har to jødiske statsledere og at begge motsetter seg våpenhvile og fredsforhandlinger. Man kunne ha hevdet at jødiske statsledere er så blodtørstige at ingen slik ville ønske seg fredsforhandlinger, hadde det ikke vært for Adolf Hitler. I følge den israelske avisa Ha´aretz så viser genetiske undersøkelser at Hitler» i all hovedsak var av jødisk og nord afrikansk opprinnelse». Problemet med krig og fred i den sammenhengen er at den tysk-jødiske statslederen prøvde seg med fem eller seks ekstremt imøtekommende fredsforslag mellom valgseieren i 1933 og den annen verdenskrigs utbrudd. Samtlige av dem forble ignorerte av vestmaktene, ref. «Der Krieg der viele Väter hätte», søk: Hitlers Peace Proposals og What the World Rejected.

  Svar
 • Johannes E. Åtta Førtifira
  4 april 2024 0:01

  At mange jøder demonstrerer mot Sathanjaho betyr ikke at de er imot folkemordet i Gaza. Tvert imot. Det er et overveldende flertall av zionist-jødene helt for:

  Do 90% of Israeli Jews Support Genocide?
  thetruthseeker.co.uk/?p=283910

  Svar
 • Arno Mong Daastøl
  4 april 2024 6:52

  «Kill them all»
  Jaja, da får de vel det de ber om: «kill us all»
  Israels selvmord?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Er kvinner i politikken fornuftigere enn menn?

To kvinner, toppledere i Finland og Litauen, synes krig mot Russland er en god ide.

Forrige innlegg

«Vaksinene»: over 2 milliarder har fått alvorlige helseskader.

Eksperter anslår at over 20 millioner er døde av covid-«vaksinene».

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.