POSTED IN Korrupsjon, Norsk politikk, Ukraina

Store beløp er sporløst borte: I USA skal en nå prøve å spore pengene til Ukraina.

Vet vi hvor de norske pengene er blitt av?

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

20 milliarder dollar sporløst forsvunnet

Av red. PSt -7. desember 2022

Biden-administrasjonen klarer ikke å redegjøre for hvor det er blitt av Ukrainapengene

President Bidens administrasjon strever med å spore de nesten 20 milliarder dollar i militærhjelp den har sendt til Ukraina mens republikanerne advarer om forestående revisjoner når de tar kontroll over huset i januar.

Den trolig fremtidige presidenten i Representantenes hus, Kevin McCarthy, har sagt at partiet hans ikke vil gi Ukraina en «blankosjekk» for å avverge Russlands invasjon. En potensiell revisjon vil avgjøre hvor mye, om noe, av den amerikanske bistanden som havner i feil hender. Biden-administrasjonens tidligere sporingsarbeid har kun kontrollert en brøkdel av bistanden gitt til landet.

Det republikanske presset for å øke tilsynet har litt støtte fra noen demokrater i kongressen. Noen trofaste ukrainske allierte frykter imidlertid at partiet vil kutte bistanden til landet fullstendig.

Representant Marjorie Taylor Greene, R-Ga., har sverget å «holde myndighetene våre ansvarlige» for Ukrainas utgifter, og noen av hennes kolleger over midtgangen gjentar budskapet.

«Skattebetalerne fortjener å vite at investeringene går dit de er ment å gå,» sa rep. Jason Crow, D-Colo., til Washington Post. «I enhver krig kan det være feiltrinn og feilfordeling av forsyninger.»

Lovgiverne er enige om at nåværende kontrollinnsats er sørgelig utilstrekkelig. Biden-administrasjonen inspiserte bare 10% av de 22.000 våpnene USA har levert til Ukraina mellom februar og 1. november, ifølge Post.

Bye-bye, Kiev, hallo Côte d’Azur: Vesten sender bistand, Ukrainas korrupte eliter profiterer på konflikten

Siden begynnelsen av Russlands militære offensiv i Ukraina har USA, EU og deres allierte gitt Kiev 126 milliarder dollar i bistand, et tall som nesten tilsvarer hele landets BNP.

Noen vestlige velgjørere har nylig lagt merke til at det meste av militær og humanitær hjelp aldri når Ukrainas hær eller vanlige borgere.

I en original dokumentar rapporterte CBS* at rundt 70 % av militærhjelpen ikke fant veien til de tiltenkte mottakerne, og giverland er ofte ute av stand til å kontrollere den tiltenkte bruken. Ifølge forfatterne av rapporten selges noen av våpnene på det svarte markedet. Som US Marine Corps-veteranen Andy Milburn sa:

«Jeg er ikke i tvil om at disse forsendelsene ikke når frem til frontlinjeenhetene. Droner, Switchblades, IFAK-er. Det gjør bare ikke det, OK. Kroppsrustning, hjelmer, you name it

Kongressmedlemmer i USA stiller i hvert fall spørsmål – norske stortingsrepresentanter gjør ikke en gang det

Norge har git mer enn 14 milliarder kroner til Ukraina. I forhold til vårt BNP har vi gitt mer enn USA. Men ingen aner hvor disse pengene er blitt av. Og ingen stortingsrepresentanter, ei heller fra Rødt eller SV, spør hvor det er blitt av pengene. Kongressmedlemmene i USA er kjent for ikke å være de skarpeste knivene i skuffen, norske stortingsrepresentanter er enda sløvere.

Innlegget er hentet fra Steigan.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Vi er sløvere enn amerikanere? Trøste oss! Det er dramatisk. Pr. borger er vi også SLEMMERE enn the average joe, sett fra russisk side, for vi sponser Zelensky og vennene hans mest, og ingen norske stortingsrepresentanter bryr seg med å vite hvor skattepengene våre og våpnene fra Kongsberg tar veien. Norge kunne vært en fredelig nabo. Nå er vi en fiendtlig stat, avhengig av bøllen i skolegården, USA, til å beskytte oss. Som antagelig heller vil plyndre oss når vi er blitt slagmark når vi har tapt det som primært er deres krig. Godt hjulpet av ikke-demokratisk-valgte Jens og Ursula.
  «Fuck the EU»
  Victoria Nuland

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  7 desember 2022 10:56

  Den norske nobelkomiteen har i år greidd å dela ut fredsprisen til ein russisk organisasjon om granskar Sovjet sine gamle synder og ein vest-ukrainsk organisasjon som granskar Russland sine ferske synder. Ei balansert utdeling med andre ord. både fortid og notid er med.

  Fredsprisvinnarane bed om meir våpen til Ukraina:

  https://forsvaretsforum.no/krig-nobels-fredspris-russland/nobelprisvinnere-tror-ikke-pa-fredelig-losning-i-ukraina/298530

  11. desember har nobelkomiteen ei tilskiping i Oslo der den kjende krigsforbrytaren Hillary Clinton skal gi gode råd om framtida for Afghanistan. Jens Stoltenberg skal òg delta, seier Steigan.no, men Stoltenberg er ikkje oppført på lista over innleiarar?

  PS Den vest-ukrainske organisasjonen var rasande over at dei ikkje fekk prisen åleine.

  Svar
  • Arno Mong Daastøl
   8 desember 2022 2:05

   Jeg tillater meg å gi et «like» på dette, Torfinn Slettebø …. Tragi-morsomt!

   Svar
   • Torfinn Slettebø
    8 desember 2022 11:48

    Takk! Det står att å sjå om oslo-borgarar har vit til å boikotta dette Nato-sirkuset komande sundag.

 • OK; om noen undersøkelser mot formodning (ut fra erfaringsrommet på området og bukken-til-havresekken-syndromet) skulle vise seg at norske milliarder er gått til helt andre ting enn bomber og granater som kan brukes til å drepe disse forferdelige russerne; f.eks. luksusliv på Hunter Biden-nivå for noen av mellommennene – hva da? Vil det medføre noen som helst slags konsekvenser for de involverte, som f.eks. norske politikere, byråkrater eller våpenprodusenter? Historien er ikke akkurat spekket av eksempel på det, bortsett fra små spark fra riksrevisor. Eller skal vi liksom henvende oss i heksegryta Ukraina og forlange milliardene våre refundert, pga. manglende kvitteringer? Jeg opplever at julenissen er langt mer verifiserbar enn hvor norske millirder i støtte til alskens uhumskheter tar veien.

  Svar
 • Iflg. korrupsjonsindeksen til Transparency er Russland mer korrupt enn Ukraina uten at det er så stor forskjell. Men de er jo brødre.

  Svar
  • Transparency International heter NGOen bak denne kåring. De er grunnlagt av tidligere World bank ansatte og er bl.a. medlem av G20s tenketanker. M.a.o. omtrent så troverdig som Stoltenberg.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Er det ønsket om befolkningsreduksjon som ligger bak?

Kampen mot klimagasser er også en kamp mot produksjon av mat

Forrige innlegg

Gir du fanden lillefingeren…

Tyrkia til Sverige og Finland: Kom med flere asylanter!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.