POSTED IN Storbritannia, Terrorisme

Storbritannias etterretning er ikke det det en gang var.

Britene bedriver nå terrorangrep mot Russland.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Middelmådigheten til britisk etterretning har vist seg klart i en rekke terrorist-angrep mot Russland.

Av Larry Johnson

X-CIA analytiker Larry Johnson

Jeg er en stor tilhenger av John Le Carre. Spesielt likte jeg TV-seriene BBC har laget basert på Le Carre romaner Tinker Tailor Soldier Spy og Smileys People.

Bøkene er bedre, men den lett komiske Alec Guiness som spiller Smiley er verdt å se på. Le Carres virkelige gave til oss er hans evne til i løpet av historiene å avsløre det litt svakelige, deprimerende, udugelige byråkratiet som styrer britisk etterretning. Udugeligheten til britene, spesielt i etterretnings-operasjoner, er ikke noe nytt.

Enda mer lys på denne inkompetansen kommer  fram i dagslyset når vi ser på de siste nyhetene om britene og sabotasje. Det kan gjelde sabotasjen på Nord Stream-rørledningene, og angrepet med de mislykte luft-og sjø-dronene mot den russiske Svarethavsflåten i Sevastopol.

Britene oppfører seg  nesten som sex-gale skolegutter som desperat prøver å gjennomføre et samleie, men på grunn av den overdrevne entusiasmen og uforsiktighet, er det umulig for dem å få til en «happy ending».

Angrepet var primært et angrep på tysk industri. Her blir Tyskland som alliert satt på plass av USA/UK.

La meg starte med Nord Stream fiaskoen. Hvorfor noen i USA eller Storbritannia skulle tenke på å ødelegge Tysklands viktigste kilde til naturgass var en forferdelig ide som først og fremst viser den inkompetansen og mangel på innsikt som styrer beslutningstakernes mørke etterretnings-verden.

Mange syntes det var merkelig at relativ  kort tid etter angrepet på Nord Stream-ledningen dukket den tidligere polske utenriksministeren Radek Sikorski opp i sosiale medier og mente at De Forente Stater var den skyldige.

På sin side I sosiale medier la Sikorski igjen denne  kontroversielle meldingen:

«Takk skal dere ha, USA». og senere siterte han den amerikanske lederen Joe Biden som snakket om å ødelegge gass-rørledningen.

Radosław Sikorski - Wikipedia
Den tidligere polske utenriksministeren Radek Sikorski var glad for sprengningen av rørledningen og takket USA for jobben.

Hvorfor i all verden skulle Sikorski gjøre dette? Noen argumenterer med at han faktisk trodde det var sant.

Men andre antyder at Sikorski spilte en rolle for å få oppmerksomheten vekk fra britisk udugelighet. Det viser seg nemlig at Sikorski er ganske husvarm med nøkkelpersoner i britisk politikk, militære og etterretning. 

Sikorski kom til Oxford i 1982, og blandet seg raskt med de engelske herrene. «Han var mer engelsk enn engelskmennene», sier en av hans samtidige, journalist Rachel Johnson. Han hadde flotte engelske skreddersydde dresser, og til og med en forkjærlighet for sløyfer i istedenfor slips.

Han fikk tilnavnet «Radish» (reddik) og hang mye sammen med Gottfried von Bismarck.

Den unge polakken kom seg inn i Bullingdon Club – en drikkeklubb, der også Cameron sluttet seg til noen år senere – introdusert av den framtidige Mayor of London (dvs Boris Johnson)

Bullingdon Club er bare for menn., og ganske eksklusiv.  Fattige Folk trenger ikke søke om medlemskap.  Det faktum at Johnson og Sikorski delte denne interessen er ikke tilfeldig. Helt opp til i dag er det noen som sier at denne forbindelsen ikke har noe med  meldingen om Nord Stream-angrepet å gjøre.

Men så kom Hal Turner med denne nyheten:

Da man fikk vite at gassrørledningen Nord Stream rørledningen begynte å lekke, fikk det russiske naturgass-selskapet GAZPROM  alarm via sensorer i rørledningen, alarm som indikerte at trykket hadde falt massivt og plutselig.

Datamaskinene hos GAZPROM registrerte at alarmen gikk. Det ble  også registrert ved Coordinated Universal Time (UTC)

Nøyaktig ett minutt etter at alarmen gikk hos GAZPROM viser opptak i statsminister Liz Truss sin iCloud-konto at hun brukere sin iPhone til å sende en tekstmelding til Antony Blinken, USAs utenriksminister. Meldingen lød: «Det er blitt gjort».

Liz Truss – Wikipedia
Tidligere britisk utenriksminister, Liz Truss, visste hva som hadde skjedd før russerne gjorde det.

iCloud blir også brukt av Coordinated Universal Time  til å sende meldinger om det som skjer.

Så selv om Russland og Storbritannia ligger i forskjellige tidssoner, viser UTC at det tok nøyaktig ETT MINUTT  fra alarmen gikk hos GAZPROM til Liz Truss sendte sin tekstmelding til Blinken.

Ingen andre visste på det tidspunktet at rørledningen var blitt sprengt. GAZPROM visste at det var et problem, men visste ikke hva.

Men Liz Truss visste.

Fordi det var den britiske regjeringen som hadde utført bombingen.

Denne nyheten kom mindre enn 48 timer etter  et mislykket luft-og maritimt drone-angrep mot Russlands Svartehavsflåte i Sevastopol.

Det angrepet ble gjennomført av UAVer, altså droner, der piloter andre steder styrte disse farkostene over vannet mot Sevastopol.bukten, sier Sevastopols guvernør.

Britiske eksperter hjalp Kiev-styrkene å forberede dette «terrorist-angrepet», sier forsvarsdepartementet.

«Forberedelsene til dette terrorist-angrepet, og treningen av Ukrainas 73. Special Maritime Operation Centre ble utført under overvåkning av britiske eksperter som holder til i byen Ochakov i Mykolajev-regionen i Ukraina, slår forsvarsdepartementet fast i en uttalelse.

Foto og video viser en av de ubemannede båtene.  Lignende båter ble brukt i dagens angrep.

Britene har forsynt og trent opp ukrainere med maritime droner siden sent i august.

Og her er noe videobevis på overleveringen:

Russerne fikk tak i en av overflatedronene da den forsøkte å angripe russiske skip og fikk fremkalt videoen under. Du kan se spruten fra russisk ild da de forsøkte å stoppe dronen. Det er uklart hvordan de fikk fatt i opptakene.

Russland holder kruttet sitt tørt når det gjelder å gjengjelde med makt mot britene utenfor Ukraina. Russland bombet imidlertid basen der de mener at medlemmer av den britiske marinen trente og forberedte droneangrepet. På den diplomatiske fronten kansellerte Russland alle ytterligere kornforsendelser fra Ukraina under en avtale som opprinnelig ble meglet av FN. Hvis suspensjonen er permanent, anses slutten på korneksporten i stor grad som en trøkk for EU.

Russland vil mandag presentere bevis mot britene for FNs sikkerhetsråd. Jeg tror russerne innser at dette er en resultatløs streben når det gjelder å få Sikkerhetsrådet til å straffe Storbritannia. Men det lar Russland demonstrere sitt engasjement for internasjonal lov, ta den lange veien og avsløre Vestens hykleri for resten av verden når det kommer til terrorisme. Vladimir Putins øye er rettet mot å rekruttere flere land til hans visjon om en multipolar verden fri for Washingtons diktater.

Et siste poeng angående det spirende forholdet mellom Russland og Tyrkia takket være en gammel venn som gjorde stor tjeneste med Navy SEALS:

Russland kan ikke erklære at noen som kommer inn i Svartehavet er uønskete uten å bryte akseptabel internasjonalt anerkjent Admiralitetslov. Å gjøre det med vilje ville sette den russiske marinen i fare overalt ellers i verden. Så lenge skipene eller flyene forblir i internasjonalt farvann og/eller internasjonalt anerkjente Sea Lines Of Communication, vil et angrep på dem fra Russland være en krigshandling. Gjengjeldelse ville være sikker.

Spørsmålet i mitt sinn er hvordan Tyrkia (et NATO-medlem), som har sørget for marinesikkerhet for kornkorridorforsendelsene, vil reagere på Russlands marine dersom Russland nå inntar en offensiv holdning mot Tyrkia eller skipene de eskorterer.

Et poeng til å tenke på. Russland har ikke marinekapasitet til å tvinge gjennom stenging av Svartehavet. Tenk på denne vinkelen – det er bare ett sund inn og ut av Svartehavet, og det er i stor grad kontrollert av Tyrkia og i mindre grad Hellas. Den passerer gjennom en rekke befestede øyer, og ruten er rund og krever navigasjonshastigheter og forsiktighet slik at grunnstøting ikke oppstår. Hvis Russland blir for sprø, er alt Tyrkia trenger å gjøre å lukke porten (stredet) og den russiske marinen blir fanget i en flaskehalsskytehall, dvs. Svartehavet. Og lukking av sundet gjøres enkelt, med lav risiko og lave kostnader. Mange svært subtile hva og hvis er her, men Russland kommer til å tape mer enn noen andre hvis de spiller hånden dårlig.

Jeg tror dette gir alle dere smarte mennesker mye gryn å tygge på. Ta på deg analytikerhatten og fyr løs.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «Nøyaktig ett minutt etter at alarmen gikk hos GAZPROM viser opptak i statsminister Liz Truss sin iCloud-konto at hun brukere sin iPhone til å sende en tekstmelding til Antony Blinken, USAs utenriksminister. Meldingen lød: «Det er blitt gjort».
  Liz Truss – WikipediaTidligere britisk utenriksminister, Liz Truss, visste hva som hadde skjedd før russerne gjorde det.
  …Så selv om Russland og Storbritannia ligger i forskjellige tidssoner, viser UTC at det tok nøyaktig ETT MINUTT fra alarmen gikk hos GAZPROM til Liz Truss sendte sin tekstmelding til Blinken.»

  Biden har jo tidligere erklært, klart, – at rørledningene ikke ville bli brukt.

  Tenk deg en annen forbrytelse der slikt var med-delt mellom potensielt mistenkte. ;-)
  Og der begge potensielle vil tjene på forbrytelsen.

  Så greier politikere og media i Norge å få flesteparten(?) av medialesere/lyttere til å tro det er Russland ( gassrørledning-eieren som ØNSKER gasstransport) – som har utført dette terror-angrepet!
  Har vi propaganda i Norge?
  Nei, det er i Russland. ;-)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Pfizer nummer 1 når det gjelder vaksinedødsfall

Covid-vaksiner har forårsaket 84 % av alle dødsfall registrert i VAERS de siste 32 årene

Forrige innlegg

Tyskland: Ytringsfriheten begrenses ved snikinnføring av ny lov.

Det er bare russerne som bryter folkeretten.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.