POSTED IN Endring av politikken

Storbritannia:

Vaksinestempel i passet for å reise utenlands?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

I denne artikkelen presenteres dette tiltaket som noe som vil kunne fremme turismen. Det er å snu virkeligheten på hodet. Etter at strenge reiserestriksjoner er innført overalt vil dette kunne være en lette i forhold til disse. Men i forhold til hvordan det var før Korona-tiltakene ble iverksatt er dette en innskrenkning.

Det er tiden før koronaen som er gullstandarden for reiselivet og turismen. Det er mange som ikke vil ta vaksinen av ulike grunner. For alle disse vil dette være en svært begrensende restriksjon. Det vil være en usynlig grensemur – slik som vi tok avstand fra da andre brukte grensemur direkte.

Tiltaket er i virkeligheten et tiltak for å pushe vaksiner på folk som ikke vil ha dem, men som blir nødt for å komme seg dit de skal.

Knut Lindtner

Britene vil få «vaksinestempel» i passene sine før de drar utenlands.

Også kjæledyr må ha vaksinasjons-pass når de reiser mellom Storbritannia og Europa.

Av Christopher Hope

Britisk reisende som blir vaksinert mot koronaviruset må få et stempel i passet sitt for å vise at de har blitt vaksinert. Dette skal være for å fremme turismen, kan The Telegraph avsløre.

Det nye «vaksinestempelet» vil hjelpe turister til å unngå å  bli holdt igjen ved grensepasseringer dersom den internasjonale reiseindustrien tar seg opp igjen ut i neste år når pandemien avtar.

Saken om stempelet ligger nå hos den britiske transportministeren. Det skal bli en betydelig måte til å fremme luftfartsindustrien på ved å gi reisende en slags sikkerhet når de drar på ferie utenlands neste sommer.

 

Nyheten kom da regjeringen sikret seg et tillegg på 2 millioner doser av Moderna Covid-19 vaksinen-  Den skal være tilgjengelig neste år, og har i tester vist seg å være 96 prosent effektiv. 

Avtalen betyr at Storbritannia nå har tilgang til 357 millioner doser av vaksiner fra syv forskjellige utviklere.

Det er sannsynlig at flyselskaper kommer til å forlange at passasjerene er vaksinerte mot koronaviruset før de får komme om bord på deres fly.

Forrige uke sa administrerende direktør i Qantas at det vil være «en nødvendighet» for passasjerene å være vaksinert før de får reise.

Flyselskapets betingelser og adgang til å få reise kan nå bli forandret til å forlange at internasjonale reisende må være vaksinert før de kan entre et Qantas-fly.

Jill Chung, en talskvinne for Korean Air, Sør-Koreas største flyselskap, sier at det er stor sannsynlighet for at deres passasjerer også må være vaksinert. Det er fordi regjeringen der vil kreve dette som en betingelse for å lette på karantene ved ankomst.

Air New Zealand har også luftet samme betingelser.

Boris Johnson

Vaksinestempel som bevis på at du har blitt vaksinert kom opp forrige uke da toryenes James Sunderland spurte Boris Johnson, statsministeren, om de hadde vært vurdert «nytten av å ha vaksinasjonsstempel i passene, eller en liknende plan for å få flyene opp i luften igjen».

Johnson svarte at hans transportminister Grant Shapps nå «ser på alle slike planer», og han kunne forsikre at han hadde hørt ropet «høyt og tydelig».

(Hvilket «rop» LOL? Det eneste grunnen til at det er et krav er fordi du har bestemt det)

Kilder bekrefter at stempler nå blir sjekket i Transportdepartementet, der luftfartsminister Robert Courts sier å være «optimistisk og støttende» til planen.

Sunderland fortalte The Telegraph:»Kjæledyr vil også trenge vaksinasjonspass når de reiser mellom Storbritannia og Europa, og at dette vil bli en fantastisk måte å sikre bevegelses-frihet for folk også. (Så nå holder det å være et kjæledyr! Bevegelses-frihet!!)

«Vi må gjøre alt mulig for å få fart på økonomien ved å gjenåpne reisene våre, vår gjestfrihet og forretningslivet vårt. Og hvor fantastisk vil det ikke bli om vi kan fylle opp våre fly, våre tog og våre båter igjen.

Et vaksinasjonsstempel er enkelt, og det vil spare oss fra alle irriterende ulemper,  samtidig som det vil øke tilliten».

Vi har henvendt oss til Transportdepartementet for en kommentar.

Regjeringens tillegg på to millioner Moderna-doser betyr at Storbritannia nå har sikret seg 7 millioner doser med Moderna-vaksinen. Den vil være tilgjengelig i Europa så tidlig som til våren.

Storbritannia vil nå få tilgang til nok doser med Modernas vaksine til å dekke rundt 3,5 millioner mennesker.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Marc-Olivier Paquin

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Merkelig dette men «konspirasjonsteoretikere» anså dette som svært sannsynlig allerede for 4 mnd siden. Så hva er dette for? «Sikkerhet» for verdens befolkning, utestengelse av de som ikke vil ta vaksiner og være med på NWO, eller å fylle lommene til Gates og co? På tide at anti-NWO’ere påfører seg den kjente gule stjernen de som de som vil innføre NWO gikk med tidligere?

    Svar
  • Merkelig dette men «konspirasjonsteoretikere» anså dette som svært sannsynlig allerede for 4 mnd siden. Så hva er dette for? «Sikkerhet» for verdens befolkning, utestengelse av de som ikke vil ta vaksiner og være med på NWO, eller å fylle lommene til Gates og co? På tide at anti-NWO’ere påfører seg den kjente gule stjernen de som de som vil innføre NWO gikk med tidligere?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

UNICEF advarer om omdisponering av helseressurser:

Vil drepe flere barn enn gamle som reddes.

Forrige innlegg

Når kvakksalveri styrer helsepolitikken:

Masker har ingen effekt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.