POSTED IN Storbritannia

Storbritannia:

Nå kommer fattigdommen.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Millioner av briter har ikke råd til nok mat

Av Jan Herdal

Økte levekostnader førte til at en av sju voksne briter i april fryktet for matsikkerheten. Det er 57 prosent opp siden januar. Det er avisa Guardian som skriver dette, med henvisning til den siste rapporten fra tenketanken Food Foundation.

Mer enn 2 millioner voksne har gått uten mat en hel dag i løpet av den siste måneden, på grunn av pengemangel. Millioner av mennesker, herunder 2,6 millioner barn, spiser mindre måltider enn før, kan droppe måltider helt, eller lar være å spise når de er sultne.

Frykten for matmangel var omtrent like stor i begynnelsen av panikktiltakene mot den angivelige pandemien. Men den gangen skyldtes det tomme butikkhyller på grunn av hamstring og leveranseproblemer.

Nå er årsaken fattigdom og økende levekostnader. Lønninger, pensjoner og offentlige ytelser holder ikke tritt med galopperende prisøkninger på energi, mat og drivstoff.

Organisasjoner som deler ut gratis matpakker, sier at mennesker ber om mat som ikke behøver å kokes eller lagres i kjøleskap eller fryseboks, fordi energikostnadene er blitt uoverkommelige.

Food Foundation ble så sjokkert over de første resultatene at de for sikkerhets skyld valgte å utvide grunnlaget for undersøkelsen, bare for å komme til samme resultater. Tenketanken regner med at situasjonen vil forverres i månedene framover.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Og hva skjer til vinteren, når kulda kommer? Når vil folk gjøre opprør?

  Svar
  • Stille Før Stormen
   9 mai 2022 21:05

   Myndighetene har vel stort sett oppnådd det de ønsket med sin fryktpornografiske løgnpropaganda; en befolkning så lamslått av frykt at de ikke evner å produsere en eneste rasjonell tanke, samtidig som de stoler blindt på de samme myndigheters livreddende tiltak (kjent som Stockholm-syndromet).
   Opprør fra et hjernevasket og sandblåst folk har jeg nok mindre tro på, ihvertfall her på berget.

   Svar
  • Hei Truls,jeg håper folk ikke gjör opprör för de forstår at de da ikke må bli sluset inn i facebookgrupper med bakfolk som er skolert i å dempe deres aggresjon.De må gå rett i strupen på Quislingene og de er jo lette å finne.
   Det er en fryd å se Vestens stornazister defilere foran Zelensky,så alle kan se hvem de er og de som ikke tör å reise,de er jo på förstesidene i mediene hver bidige dag,travelt opptatt med å glorifisere Stephan Banderas arvinger.

   Svar
 • Folkevett fra altmedia har jeg jo forstått at er totalt fravärende,skulle tro det var mr Färseth som godkjente innholdet.
  Siden folk ikke kan tenke sjöl så ty,s det til artikler fra the guardian,det er jo vel og bra at the guardian sier noe alle vet,men ellers er vel The Guardian mest kjent for korsfestelsen av Julian Assange.
  Forresten,da Julian ble tauet ut av ambassaden hadde han en bok i hånden,hva kan den boka ha handlet om ?.
  Uff,der skreiv jeg meg bort igjen,tilbake til artikkelen.
  Noen telefoner til namsmann og fogd,inkasso og innkreving vil jo enkelt fortelle hvordan ståa er i Norge og Norden.Hyperinflasjon og stagflasjon + renteoppgang + ökt arbeidslöshet burde få selv den minst intelligente til å forstå at ,nå kommer det store skredet,en behöver ikke lete opp artikler fra england for å forstå det.
  Svt Sverige melder i sin store falskhet at pensjonistene har aldri hatt det ökonomisk bedre, illustrert med ett bilde av noen feite pensjonister som med glade miner gafler i seg kaker og is.
  Det kan da ikke gå så lang tid nå,för folk forstår hva mediene holder på med.
  Men håpet er jo det siste som dör og de fleste tror forelöpig at verden er ett stort sosialkontor.
  Sannheten er at motoren i ökonomien,nemlig arbeidere og småforetak,altså de som betaler ekte skatt,de blir färre og färre,så det rakner snart nå mens vi sover og drömmer om gull og myrra.

  Svar
 • Full avhengighet av staten ved å sulte og fryse folket til overgivelse og innføring av universal basic income, det skal eliminere all fattigdom, sier basicincome.org presenterer det som «cash payment unconditionally delivered» , en sum som mottas uten betingelser. (?) Nå har den såkalt frie verdens regjeringer vist seg å styre ved dekret og smittevernslov, og forandrer betingelser som de vil, så hvor ubetinget dette er, det vil vise seg. Basic Income testes ut i Wales. Sosialt kredittsystem testes ut i Wien.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA presser EU til nye Russland-sanksjoner.

Russland vender seg østover med gassen og oljen.

Forrige innlegg

Propagandaen er en del av den totale krigføringen

Komiske Ali juger daglig i alle kanaler om tilstanden i Ukraina

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.