POSTED IN Helse, Virkelighetsforståelse

Storbritannia:

Flere dør nå av influensa enn Korona.

0
Print Friendly, PDF & Email

For de som ikke svelger alt fra våre myndigheter ufordøyd er meldingen under en oppmuntring. For den bekrefter det vi på dette nettstedet har hevdet fra dag en: Covid-19 er ingen verre sykdom enn en sesonginfluensa, i noen land litt verre (eks. Sverige) i noen land mildere (eks. Norge). 

Nå er de flere som dør av den årlige sesonginfluensaen i Storbritannia enn av Covid-19 ifølge britiske helsemyndigheter. Likevel fortsetter de sosial innskrenkningene med begrunnelse i Korona. Da dreier dette seg ikke lenger om helse men om noe annet.

Det fremkommer også at tallene for Korona-døde i Storbritannia er oppblåste som følge av de reglene som ble fastsatt for føring av dødsårsak. Har du testet positivt på Covid -19 fire uker før du dør er det dødsårsaken, uansett hva du faktisk dør av.

Dermed blåses korona-dødstallene opp og det er viktig for å begrunne de tiltakene som iverksatt. 

Dør du av kreft men har testet positivt for Korona er det dødsårsaken skal det være dødsårsaken

I Norge har det overveiende antall som har dødd av Korona vært sykehjemspasienter som var svært syke fra før. At en ødelegger hele næringsgrener for å redde dødssyke med noen uker eller måneder igjen å leve er et helt nytt fenomen vi aldri har vært vitne til.

Som sagt dreier ikke dette seg lenger om helsepolitikk men om noe helt annet. Men det vil vi nok få merke etter hvert. Snart får vi nok grimepåbud (maske) for en sykdom som ingen lenger dør av.

I Bergen ligger kulturlivet nå nede for telling uten grunn. Hvilken betydning har det å bli smittet av en sykdom uten symptomer. Er det en sykdom hvis du ikke merker noe til den?

Knut Lindtner

Influensa har tatt flere liv enn Covid 19 i Storbritannia, og slik har det vært i månedsvis.

Og uten tvil i mange andre land.

Av Kit Knightly.

En rapport fra Storbritannias Office of National Statistics (ONS) viser at siden 19. juni døde flere mennesker i Storbritannia av influensa enn av Covid 19.

Naturligvis, på tross av det faktum av «Covid-19-dødsfall» er utrolig vagt definert. 

Ifølge Storbritannias lov må en person som har testet positivt for dette Sars-Cov-2-viruset når som helst innen 28 dager før dødsfallet, vil det stå «Covid-19» på dødsmeldingen. Dette er en politikk som fullstendig ignorerer at majoriteten av Sars-Cov-2-infeksjonene er fullstendig uten symptomer (og allerede har ført til enorme falske dødsmeldinger).

Det settes ikke inn særskilte tiltak for de årlige influensaene

I mellomtiden er det den kjedelige gamle influensaen som skaper trøbbel, og som faktisk medvirker til dødsfall før de blir registrert i dødsmeldingene. 

Likevel har Storbritannia registrert flere influensa-dødsfall de tre siste månedene enn Covid-19-dødsfall.

«Ah» sier vel noen av dere. «Det er bare bevis på at lockdown, sosial avstand og ansiktsmasker har virket».

Men det er åpenbart ikke slik. Det er klart at disse tiltakene har gjort noe for å stanse smittebølgen. Men da burde jo influensaen forsvunnet også. Det har den ikke. Den ligger helt på nivå med gjennomsnittet de siste fem årene.

Til tross for sosial avstand og å ha på ansiktsmasker og grundig desinfisering overalt – spredning av influensaviruset sprer seg i samfunnet slik det gjør hvert år. Så «nødstiltakene» har hatt liten virkning på spredning av influensaviruset.

Det «nye» coronaviruset sprer seg fortsatt gjennom befolkningen, men nå tar det livet av færre mennesker en det normale influensa-viruset. Dette til tross for at det nå er sensommer, og vi er godt over toppen av influensasesongen.

Selv om man følger med på statens egen korona-fortelling – at enhver person som dør med viruset er et «covid-dødsfall» og at alle positive tester faktisk blir «et tilfelle» og ikke en falsk positiv – selv da er Covid-19-historien over.

Disse tiltakene har sannsynligvis liten eller ingen effekt.

Viruset kom hit, det  traff de som har svake immunsystemer eller de som allerede var alvorlig syke, og nå beveger det seg harmløst gjennom befolkningen – uansett hva slags drakoniske kontroller som ble innført for (som de påstår) å stanse det. 

Akkurat slik mange epidemologer og virologer spådde at det ville.

Betyr dette av lockdown er over? Betyr det at vi kan dumpe «den nye normalen» og gå tilbake til den gamle normalen? Vel, selv om jeg ikke nøt den så mye på den tiden – så ser jeg tilbake på den som en gyllen tid med ro og fornuft.

Betyr dette at regjeringen overlater oss til oss selv?

Kort sagt, nei.

I stedet blir de sosiale kontrollene strengere . Storbritannia har annonsert at fra mandag 14. september vil ingen sosiale sammenkomster med mer enn 6 mennesker bli tillat  Og det er også snakk om portforbud.

Oh, så er det disse «immunitets-passene»? Du husker vel de som bare paranoide konspiratører var bekymret for.

Vel, det kan også bli innført. Som et rent midlertidig tiltak, forstår du vel, så folk kan gå på kino igjen.

Tallene taler for seg selv. «Faren» – om den noen gang var der – er over. Kurven har flatet ut, sykehusene er beskyttet, og hendene er grundig desinfiserte.

Likevel er lockdown fortsatt her, og blir bare strengere etter hvert.

Kanskje, men bare kanskje, handlet det ikke om viruset i det hele tatt.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Når Klassekampen kutter i kritiske innlegg:

Hvorfor fjerne hovedpoenget?

Forrige innlegg

Dag 7 i Rettssaken mot Assange:

Ekspertvitner får lite tid. Aktoratet breier seg.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.