POSTED IN Norge

Stor konflikt i USA om saken.

Konflikten viser at USAs Bio-laboratorier i Ukraina er reelle.

16 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Tulsi Gabbard sverta som forrædar og løgnar av senator Mitt Romney om biolab-saka i Ukraina

I sitt svar til Romney, presenterte Gabbard bevis for dei Pentagon-linka biolaboratoria i Ukraina

av Dave DeCamp 

På sundag publiserte den tidlegare House-representanten for Hawaii, Tulsi Gabbard, ein video  der ho bad Biden-administrasjonen samarbeide med Russland og andre for å etablere ei våpenkvile i Ukraina, slik at ein kunne øydelegge farlege patogen som dei har på USA-finansierte biologiske forskingslaboratorium i landet.

Sjølv om det finst uimotseielege bevis for at det finst biologiske laboratorium med koplingar til Pentagon i Ukraina, så har alle bekymringar over patogena blitt stempla som «russisk propaganda» av haukane i Washington. Som respons på Gabbard sin video, stempla senator Mitt Romney (R-UT) ho som «forrædersk».

Twitter Made Me Do the Unthinkable: Defend Tulsi Gabbard – Mother Jones
Tulsi Gabbard er en amerikansk politiker fra delstaten Hawaii som har representert Det demokratiske parti i Representantenes hus’ forvars- og utenrikskomiteer siden 2013. I tillegg har hun vært en av nestlederne i sitt parti. Hun er også den første hindu og etniske samoaner i Kongressen. Wikipedia

«Tulsi Gabbard gjentar falsk russisk propaganda som ei papegøye. Hennar forræderske løgner kan koste folk livet,» skreiv Romney på Twitter.

 

Videoen til Gabbard utløyste også ein respons frå Republikanaren Adam Kinzinger (R-IL), ein av dei som pushar hardast for at USA skal innføre ei flyforbodssone over Ukraina, noko som ville bety direkte konflikt med Russland og risiko for atomkrig. «Russisk propaganda. Forrædersk,» sa Kinzinger.

I sin respons til Romney, utfordra Gabbard han til å legge fram bevis for at det ho sa ikkje var sant. «Senator Romney, ver så snill, legg fram bevis for at det eg sa er usant og forrædersk. Om du ikkje kan det, så bør du vere real og unnskylde og trekke deg frå Senatet,» sa ho.

Gabbard presenterte også bevis for USA sitt engasjement i ukrainske biolabar, inkludert eit fakta-ark frå Pentagon datert den 11. mars, som fortel om USA si finansiering av fasilitetane. Pentagon finansierer labar i Ukraina gjennom sitt Defense Threat Reduction Agency (DTRA). Faktaarket seier at USA sidan 2005 har «investert» 200 millionar dollar i «støtte til 46 laboratorium, helsefasilitetar og diagnostikk-stadar.»

Gabbard sine bekymringar for utslepp av patogen i Ukraina blir delte av tenestemenn for Pentagon som er involverte i DTRA. I ein artikkel publisert den 25. februar i Bulletin of Atomic Scientists, åtvara Robert Pope, direktøren for DTRA sitt Cooperative Threat Reduction Program, om at kampane i Ukraina kunne føre til at farlege patogen ville sleppe ut av laboratoria.

Mitt Romney – Wikipedia
Willard Mitt Romney er en amerikansk forretningsmann og republikansk politiker. Han var delstaten Massachusetts’ 70. guvernør 2003–2007. Romney var Det republikanske partis presidentkandidat ved presidentvalget i 2012. Fra 2019 representerer han delstaten Utah i USAs senat. Wikipedia

Pope sa at nokre av labane kunne innehalde biologiske våpen etter Sovjetunionen, men insisterte på at fasilitetane ikkje er i stand til å utvikle slike patogen. I følge artikkelen har styresmaktene i USA samarbeidd med 26 slike fasilitetar for biologisk forsking i Ukraina. Pope og andre US-amerikanske embetsmenn held på at DTRA sitt arbeid i Ukraina er meint å eliminere trusselen frå masseøydeleggingsvåpen frå Sovjet-æraen.

Det kjem ikkje klart fram kva slags patogen som har blitt oppbevart i labane. Russland seier dei har dokument som viser at det ukrainske helsedepartementet gav ordre om destruksjon av prøver av pest, kolera, miltbrannbakteriar og andre patogen, men dette er ikkje verifisert. Men Verdshelseorganisasjonen, WHO, støtta oppunder Russlands sak då dei førre veke fortalde at dei hadde rådd Ukrainas Helsedepartement til å øydelegge «høg-trussel-patogenar» omlag på den tida Russland invaderte.

Russland la fram saka om dei USA-finansierte labane for FNs Tryggingsråd på fredag, noko som gjorde Washington rasande. Kina har gått ihop med Russland og bede USA forklare sitt engasjement i labane, og seier FN bør ta opp saka på skikkeleg vis. Talsmann for utanriksdepartementet i USA Ned Price, sa Kina sitt standpunkt er «urovekkande» og meinte at alle land som gir «truverde» til Russlands påstandar eigentleg støttar landets invasjon.

Tulsi Gabbard Smeared as ‘Treasonous Liar’ By Sen. Mitt Romney Over Ukraine Biolab Concerns

Omsett av Monica Sortland

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

16 kommentarer. Leave new

 • USAs selvrettferdige tone, som vanlig:
  «Hvis dere ikke er med oss er dere mot oss.»

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  18 mars 2022 11:37

  NRK brukar å ha stor sans for og brei omtale av det demokratiske partiet i USA. Men denne saka er det stille om. Modig gjort av Tulsi Gabbard.

  Svar
 • Vi er inne i opptakten til «end-game», og det finnes KUN 2 typer mennesker:
  1. Tomt hjerte og full av løgner og bedrag = Satanist.
  2. Fullt hjerte og sannhets-søkende = Kristen.
  3. De som sitter på «gjerdet» og av bekvemmelighetshensyn ikke vil ta standpunkt, har allerede gjort det, de havner i kategori 1, med sine selvbedrag og stilltiende aksept for hva kategori 1 holder på med.
  Når «end-time» er over skal det kun finnes kategori 2 igjen på jorden, så det er på tide å velge hvilken kategori DU tilhører.

  Svar
 • Har aldri vært i tvil om at påstanden er reell. Når man ser hva USA er villige til å gjøre, hvorfor skulle de ikke engasjere seg i utvikling av patogener til bruk i en krig der biologiske våpen tas i bruk?

  Og, siden Faktisk fjott no har vært på saken for å avkrefte ryktene om at USA har laboratorier i Ukraina, kan du ta det som en bekreftelse på at tingene faktisk er som det blir påstått.

  Svar
  • Bjørnar Bolsøy
   19 mars 2022 4:41

   Sveinung skrev:
   «Og, siden Faktisk fjott no har vært på saken for å avkrefte ryktene om at USA har laboratorier i Ukraina, kan du ta det som en bekreftelse på at tingene faktisk er som det blir påstått.»

   Helt konkret, hvordan mener du at Faktisk.no tar feil?

   Svar
 • Northern Light.
  18 mars 2022 15:16

  AMERIKANER I DONETSK: UKRAINSKE STYRKER BRUKER EGNE INNBYGGERE SOM MENNESKELIGE SKJOLD.

  Del 1. Russland gikk inn i Ukraina bare timer før et fullskala ukrainsk militærangrep i Donetsk og Lugansk skulle begynne. Den eneste grunnen til at krigen ikke er over er at Russland fra starten av har valgt å gå svært forsiktig frem for å minimere sivile skader – mens ukrainske styrker systematisk bruker menneskelige skjold i sivile områder. Det mener amerikaneren Russell Bentley, som sluttet seg til Donetsks styrker allerede i 2014 og nå også er borger i Folkerepublikken.

  I et intervju med den kjente trendanalytikeren Gerald Celente hevder Bentley at amerikanske mainstream-mediers rapportering om krigen i Ukraina er fullstendig falsk og at man i prinsippet ikke kan stole på noe av det som kan leses om krigen. – Alt de påstår er løgn, og jeg snakker ikke om grader av ulike oppfatninger og meninger men at de forvrenger sannheten 180 grader.

  Bentley mener at det ukrainske politiske regimet de facto er et amerikansk lydighetsregime som ikke har noen betenkeligheter med å bruke sivile som menneskelige skjold, og viser til at minst 16.000 sivile er drept i Donetsk og Lugansk siden de brøt ut. Han hevder videre at påstandene om at Russland aktivt bomber byer og sivile bosetninger er fullstendig grunnløse og at det russiske militæret, hvis det hadde ønsket det, kunne ha tatt over hele Ukraina i løpet av få dager – men at dette ville ha forårsaket store sivile tap, infrastruktur, noe som Russland ønsker å unngå for enhver pris.

  Ukraina vet allerede at de har tapt denne krigen, så de bruker sivile som menneskelige skjold, så enten kan Russland gjøre som USA og NATO – og ødelegge hele byer som de gjorde i for eksempel Fallujah eller i Sarajevo, eller de kan ta seg god tid og være veldig forsiktige – som er veien de har valgt, forklarer han.

  «Nå dreper ukrainerne hverandre».

  Bentley hevder videre at det som nå beskrives som en borgerkrig mellom ulike ukrainske militante falankser for tiden pågår og at medlemmer av den høyreekstreme Azov-bataljonen, som han mener fikk sin militære trening fra blant annet amerikansk etterretning, har hatt problemer med å ha ukrainsk militær ledelse og å ta ordre fra den.

  Da en ukrainsk general kom for å møte representanter for Azov ved deres hovedkvarter for å ordne opp i situasjonen, skal han i stedet ha blitt myrdet av dem, hevder Bentley videre. Kort tid etter skal den ukrainske hæren ha gjengjeldt ved å beskyte Azovs base med missiler. – Nå dreper disse store lederne hverandre.

  Han snakker også om hvordan det ukrainske militæret delte ut 18.000 automatvåpen til publikum i hovedstaden Kiev – en taktikk som ifølge Bentley fikk svært negative konsekvenser og gjorde deler av Ukraina til et Mad Max-lignende samfunn med stor økning i ran, skyting og annen lovløshet. I tillegg er det disse selvforsvarsgruppene som løper rundt og leter etter «russiske sabotører» men i stedet skyter på hverandre. De slakter hele familier, dette er ikke bare rykter, det er dusinvis eller flere videoer som viser dette. For eksempel ble en familie med tre barn myrdet fordi en idiot med en AK-47 trodde de var russiske spioner fordi de kjørte i en jeep.

  Svar
  • Northern Light.
   18 mars 2022 15:17

   «150 000 ukrainske soldater var klare til å invadere Lugansk og Donetsk».

   Del 2. Russell Bentley forklarer også at før det russiske militæret gikk inn i Ukraina, var det rundt 150 000 ukrainske soldater på grensen til de pro-russiske folkerepublikkene Donetsk og Lugansk sammenlignet med rundt 30 000 soldater og militser som Folkerepublikken kunne mønstre, og krigen i regionen varte i realiteten i åtte år. Det er morsomt med de som sutrer over den russiske invasjonen og uskyldige sivile. Denne krigen startet ikke i forrige uke – den startet allerede i 2014 med «antiterror-operasjonen» beordret av Joe Biden for å knuse protestene og motstanden med alle midler den har til rådighet. De brukte tungt artilleri, de brukte stridsvogner og snikskyttere.

   – De har drept minst 16.000 mennesker allerede, forklarer han og hevder at 80 prosent av de sivile som døde under krigen var mennesker som bodde i folkerepublikkene Donetsk og Lugansk.
   Han sier også at situasjonen eskalerte kort tid før Russlands inntreden i Ukraina og at den ukrainske hæren de siste månedene massivt har økt sin troppe-tilstedeværelse ved grensen til folkerepublikkene og at etterretningsrapporter viser at det ukrainske militæret planla en fullskala invasjon av Donetsk og Luhansk 23. februar – men at Russland handlet først.

   – Man må forstå at ingenting skjer i Ukraina uten direkte ordre fra USA. Hvis USA ikke ber dem om å gjøre noe, så gjør de ingenting, og hvis USA ber Ukraina om å gjøre noe – så gjør de nettopp det. Planen var å gjennomføre et helhetlig angrep med et stort antall sivile ofre. Russerne begynte sin militære operasjon noen timer før det ukrainske angrepet skulle begynne, noe som bokstavelig talt har reddet hundrevis av liv.

   «USA utviklet biologiske våpen».

   Ifølge Bentley pågår det fortsatt omfattende kamper i området rundt Donetsk og rakettangrep er en del av hverdagen, selv om noen av de ukrainske styrkene skal ha forlatt området. Den russiske hæren skal ikke ha prioritert angrep på de ukrainske hovedstyrkene i Donbass-regionen, men i stedet fokusert på å gå rundt dem fra forskjellige retninger og erobre forskjellige ukrainske byer. – Det faller bomber hver dag her – på både sivile og militære mål.

   Ifølge Bentley vil det være vanskelig å fastslå hvor lang tid det vil ta før Russland har vunnet over Ukraina, men han tipper at det i hvert fall vil ta «et par måneder» før det hele er over. Om noen måneder vil det ukrainske militæret oppløses og regimet i Kiev fjernes. Russland ønsker ikke å eie eller okkupere Ukraina, hevder han, og argumenterer for at Russlands strategiske mål er å eliminere den militære og politiske trusselen som et USA-alliert Ukraina i dag utgjør og trekker frem laboratorier for biovåpen som et annet eksempel.

   USA hadde minst tolv laboratorier hvor det ble utviklet biologiske våpen i Ukraina. Disse var eid og kontrollert av USA – ingen ukrainske statsborgere jobbet der eller kunne komme inn der, legger han til og sier at dette er noe Russland anser som en svært alvorlig trussel mot sin egen sikkerhet. Disse laboratoriene samlet inn DNA-prøver fra etniske russere. Du må spørre deg selv hvorfor du gjør noe sånt. Disse laboratoriene eksisterer ikke lenger.

   Fra Nya Dagbladet 18.03.2022, oversatt fra svensk.
   Originalartikkel: Oppgaver: Ukraina bruker menneskelige skjold. Med kildehenvisninger til Rolling Stone og Newsweek som har intervjuet Russell Bentley.
   Skrevet av Isac Boman.

   Svar
  • Bjørnar Bolsøy
   19 mars 2022 22:25

   «Del 1. Russland gikk inn i Ukraina bare timer før et fullskala ukrainsk militærangrep i Donetsk og Lugansk skulle begynne.»

   Det er i hvert fall det det russiske propagandamaskineriet vil has oss til å tro.

   «Russland fra starten av har valgt å gå svært forsiktig frem for å minimere sivile skader»»

   Virkeligheten er tragisk nok en ganske annen. Hver dag kommer nye rapporter og bilder som demonstrerer Russernes hensynsløshet og systematiske bombing av sivile mål. Hele boligkvartaler jevnes med jorden. Sykehus og skoler bombes. Det er eksempler på at sivile blir skutt på åpen gate og skildringer om at russiske soldater skyter på biler fordi de frykter at de skal bli angrepet av sivile. Noe som gir mening da det er dokumenterte slike angrep utført av sivile. Flere slike videoer har blitt lagt ut i sosiale medier.

   Slike historier tikker altså inn daglig og selv om man skal ha et kritisk øye til all informasjon som kommer ut fra krigen, så er det ingen tvil om at russerne målrettet angriper sivile.

   Men russernes hensynsløshet ovenfor sivile er dessverre ikke noe nytt. Vi har sett det samme i Syria, Georgia og Tsjetsjenia. Sistnevnte, hvor russiske styrker sent i 1999 bombet hovedstaden Grozny sønder og sammen, noe som resulterte i anslagsvis 5000-8000 drepte sivile. FN kalte dengang Grozny for «den mest ødelagte byen på jorden».

   Svar
 • 26 eller hele 46 laboratorier som forsker på biologiske våpen ? Er det ingen av dere som stusser på antallet ?

  Svar
 • Er det NOEN som tror på Libyabomberen/krigsforbryteren og løgneren Stoltenberg lengre?
  Og «Sikkerhetsrådet», hvor var de når Stoltenberg/Hillary begikk sine krigsforbrytelser i Libya?

  ‘Under fredagens møte – som Russland selv hadde kalt inn til – påsto Russland nok en gang at Ukraina har forsøkt å skaffe seg biologiske våpen i samarbeid med USA.
  Påstandene har tidligere blitt avvist som løgner og desinformasjon av flere medlemsland i Sikkerhetsrådet. NATO-sjef Jens Stoltenberg har også kalt påstandene «absurde anklager». ‘
  vg.no/nyheter/utenriks/i/RrpbGA/storbritannias-fn-ambassadoer-til-vg-vi-trenger-ikke-bruke-tiden-vaar-paa-desinformasjon

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  19 mars 2022 15:12

  Dersom USA ikkje har noko å skjula, treng dei ikkje setja seg på bakbeina når Kina føreslår å få påstandane granska?

  USA innrømmer at laboratoria finst, men Stoltenberg, Huitfeldt og ambassadør Juul veit betre.
  Noreg kunne ha spart mykje pengar om dei berre gav vekk røysta si i FN til USA. Kor ofte røystar me sjølvstendig?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Krigen i Ukraina eskalerer to-delingen av verden:

Kina/Russland med nytt globalt finanssystem.

Forrige innlegg

Norske panservernraketter skal gjøre susen.

Ai, ai for en artig krig.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.