POSTED IN Endring av politikken, NATO

Stor bevegelse i Nato-zonen.

Går den mot fascisme?

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

 Fragmenter om den europeiske borgerkrigen

Jan Hårstad

Jeg har jo tidligere her på derimot skrevet at jeg ser for meg utviklingen av en europeisk borgerkrig. Det som har skjedd siden den gang er at også mainstream har begynt å bekymre seg for dette.

Jeg tar to aktuelle eksempler: Tarjei Skirbekk i Aftenposten i dag 17 juni som bekymrer seg for «den europeiske stabiliteten» da «polariseringen øker.» Hele Skirbekks tenkning befinner seg innenfor de tradisjonelle parlamentariske sauegjerdene og passer derved godt inn i Aftenposten.

Så er det Christian Skaug på Document som løfter fram en fransk filosof fra Le Figaro. Michel Onfray. Ikke uventet ser denne Onfray på den franske venstresida som både bolsjeviker og italienske fascister på samme tid og jamrer seg over vilken katastrofe det blir når disse kreftene frambringer en brann i landet.(15.6)

Fra Document kan vi vente oss mer innhøsting fra franske filosofer som ser «venstresida» som den vestlige sivilisasjonens fremste fiende. Det er som vi vet også documents linje.

Skirbekks tenkning er direkte kjedelig og Onfrays framstår som en forvirret konservativ. Det jeg mangler enn så lenge er at noen  setter muligheten for en europeisk borgerkrig inn i  sin verdenspolitiske sammenheng.

Da de gamle imperialistmaktene samlet seg på Bari som G7 nylig var det krig som sto på dagsorden. Og det er fullt mulig å se på G7 som Natos økonomiske avdeling. Zelensky ble lovet 50 milliarder dollar i året.

Og så heter det i slutterklæringen:

«Vi uttrykker vår fulle støtte og support til Israel og dets folk og bekrefter vår urokkelige tilslutning til landets sikkerhet.»

Så var det et meget lukket toppmøte i Bahrain 10 juni hvor både Israel, USA og 5 arabiske hærsjefer var representert. Abdel Bari Atwan som har stort kontaktnett i Midtøsten skriver: det møtet handlet om var en Arabisk Natokrig mot Iran. (14.6)

Michel Onfray (fransk: født 1. januar 1959) er en fransk forfatter og filosof med et hedonistisk, epikurisk og ateistisk verdensbilde. (Fra Wikipedia)

Vestverdenen representert ved G7, Nato og EU er allerede involvert i en og samme krig som har fire eller fem frontavsnitt: Ukraina, Gaza, Libanon, Jemen. Alt som finnes av penger i Vesten går til denne krigen, bare Zelensky har kostet et sted mellom 200-300 milliarder dollar og mer bebudes.

Dette er verdensrisset av nå nåværende situasjonen. Den gamle verden ønsker seg en tredje verdenskrig i håp om å gjenvinne sitt hegemoni.

På snakk om borgerkrigen inni Frankrike er det fullstendig på jorde å tro som Onfray at det blir «venstresida» som overtar makten og lager en ny oktoberrevolusjon i landet. 

Vi må snakke om EUs, Natos og den franske statens voldsmonopol. Det europeiske politiet har for mange år siden inngått avtaler om å gå over grensene til hverandre ved fare. En har tilsvarende avtaler inni det som het Europakorpset eller Europahæren som Nato alltid har sett på med skepsis.

Erfaringer fra Vesten de siste månedene er at statene har gitt høy prioritet til å arrestere, fengsle Palestinaaktivister. Det er åpenbart en Nato-linje som kan bli riktig stygg når Netanyahu skal tale i den amerikanske kongressen i juli.

Men før dette finner sted er det toppmøte for Nato i Washington 9-11 juli. Der vil det på bakrommet bli avtalt dette: Vi kan ikke vinne vår Verdenskrig – Kina, Iran, Gaza, Libya, Jemen, Russland – så lenge vi har en 5. Kolonne i hjertet av Berlin, New York, London, Paris. Den må knuses til pinneved og politi-militære stater må opprettes i hele Nato-Zonen.

Hendelsesforløpet kan gå helt motsatt av hva Onfray og Skaug tror.

Nato-statene kan bli fascistiske.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  19 juni 2024 9:54

  70% av nord-amerikanarane vil ha fred i Ukraina.

  0,7% av nord-amerikanske politikarar vil ha fred i Ukraina? Demokrati?

  Russiske aviser er meir informative enn norske aviser og NRK. Lik og del:

  https://sputnikglobe.com/20240618/lying-for-the-paycheck-money-sways-public-opinion-laughs-at-democracy–1119015605.html

  Svar
 • Uffda, disse ekstreme ‘ høyreorienterte.’ ;-)

  ‘EU er en organisasjon der medlemslandene på noen områder har gitt fra seg sin suverenitet. Det betyr at EU kan lage lover og at denne lovgivingen har fortrinn over nasjonal lovgiving.
  Dette er Le Pen sterkt imot, og ønsker å gjennomføre en folkeavstemning over å sette nasjonal lov over EU. ‘
  e24.no/internasjonal-oekonomi/i/8Q886d/le-pen-seier-kan-ryste-europa-konsekvensene-kan-ikke-overdrives

  Og Nrk. gir ‘informasjon’. Om de ekstreme. ;-)

  ‘Mbappé frykter for landets fremtid – kom med innstendig bønn til folket.
  Derfor vil jeg snakke til hele den franske befolkningen og spesielt ungdommen. Jeg tror vi er en generasjon som kan gjøre en forskjell. Vi kan se på at de ekstreme banker på maktens dør, men vi har muligheten til å forme landets fremtid,..’
  nrk.no/sport/kylian-mbappe-gar-hardt-ut-mot-ytre-hoyre-veksten-i-frankrike-1.16927274

  » Og så heter det i slutterklæringen:
  «Vi uttrykker vår fulle støtte og support til Israel og dets folk og bekrefter vår urokkelige tilslutning til landets sikkerhet.»

  Men husk ‘Holocaust og dette uskyldig forfulgte folket. ‘ ;-) :

  https://www.nrk.no/urix/xl/eit-lite-mirakel-1.16920112

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  19 juni 2024 17:58

  USA krev at Russland skal slåast på slagmarka:

  https://www.rt.com/news/599461-ukraine-defeat-russia-for-nato/

  Dei siste 24 timane gjekk det med 1800 ukrainske liv, og nokre framandkrigarar.

  Folk i Vest-Europa vert haldne uvitande om korleis det går i krigen. Folk som held seg til NRK, må for tida få inntrykk av at krigen går på lågbluss. Støre, Gram m.fl. er nok orienterte, men teier om realitetane i krigen, for å halda oppe entusiasmen for påfyll av våpen og pengar til ei sak dei veit er tapt. Nett som under krigen mot Afghanistan.

  Svar
 • Furubotnik
  23 juni 2024 14:23

  Jeg frykter at Trump vil komme tilbake som «krigskandidaten» og at «de» vil la ham vinne eller «vinne».

  Hvem vil mest effektivt kunne hisse opp amerikanerne og spesielt evangelikerne til nye ørkenkriger for Israel? Svaret sier seg selv.

  Joe Public har knapt noen å stemme på som motsetter seg sionismen det aller minste: Biden er mer eller mindre fjernstyrt, Trump vet hvor makta ligger og vil for alt i verden bli presidenten som taler til nasjonen ved jubileet 4 juli 2026….RFK jr har «dildo-rabbineren» Shmuley som viktigste rådgiver og er nok grundig kompromittert.

  Jødiske Jill Stein fra The Green Party er ironisk nok det nærmeste vi kommet en reell kandidat som vil avslutte den ubetingede støtten til Israel, men hun fikk bare 0,36% i 2012 og 1,07% i 2016, i 2020 stilte hun ikke.

  Svar
 • Hårstad er som vanlig for kjapp i avtrekkeren i sine synserier. Den gode britiske sosiologen, Frank Furedi, mener også at den fascistiske trusselen kommer fra venstre:

  The alarmist Politics of Fear directed at the RN is further amplified by the idealogues of the French Left who represent their opponents as an existential threat comparable to the one represented by the fascists in the 1930s. Having framed the situation in France as comparable to that of the 1930s, the militant sections of the French Left claim that they have the duty to take matters into their own hands. In recent weeks there have ben numerous violent demonstrations directed against the very existence of the RN. Many of these demonstrators have indicated that should the RN win the coming election they will not accept its legitimacy. In effect their behaviour indicates that should the RN triumph, they are ready to unleash a conflict that is tantamount to a Civil War. That is why in recent years there has been so much discussion about the very real possibility of a Civil War erupting in France.

  During the past decade the polarised political landscape has frequently provoked discussions about the threat posed by civil strife. France is not only polarised along ideological but also along cultural lines. The numerous riots that have broken out in neighbourhoods that are principally inhabited by immigrants are often directed against the police as well as the symbols of the French republic.

  Beskjed til Suprafon

  Kom med link til det som du siterte.

  Redaksjonen

  Svar
 • Tor Guttorm Syvertsen
  23 juni 2024 20:29

  «All democracies turn into dictatorships – but not by coup. The people give their democracy to a dictator, whether it’s Julius Caesar or Napoleon or Adolf Hitler. Ultimately, the general population goes along with the idea.»
  ― George Lucas

  Beskjed til Syvertsen

  Kom med link til det som du siterte.

  Redaksjonen

  Svar
 • Arno Mong Daaastøl
  24 juni 2024 20:34

  Hårstad skriver:
  «Nato-statene kan bli fascistiske.»
  Jaha, det kan da umulig være verre enn leninisme-stalinisme, som tok livet av anslagsvis 2. verdenskrig i Sovjet: i underkant av 30 mill begge to …
  Hårstad bør vennligst gi oss noe bedre, enn slik gammel utgått kommunist propaganda.

  Svar
 • Arno Mong Daaastøl
  24 juni 2024 20:37

  retting:
  » tok livet av anslagsvis 2. verdenskrig i Sovjet»
  leninisme-stalinisme, og 2. verdenskrig i Sovjet «tok livet av anslagsvis …

  Svar
  • Arno Mong Daastøl
   24 juni 2024 20:53

   Jeg tror at det nærmeste vi kan komme (større) fasicstiske stater i dag er Kina og Russland (om enn så ulike):
   I den forstand, at staten forteller næringslivet – hvor kursen skal gå – for å ivareta folket.
   Vesten derimot, er som romerne skrev: demokrati fortsetter alltid som plutokrati (pengevelde, eller … korrupsjon).

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Mat er ikke viktig.

Det er krigsindustrien som gir avkastning og mere penger i overfylte lommer.

Forrige innlegg

10 ganger viktigere enn nasjonaldagen?

Nasjonaldagen feires en dag. Pride feires 10 dager i Oslo.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.