POSTED IN Helse

Stadig flere fagfolk reagerer:

Medisinen er uegnet og virker mot sin hensikt!

0
Print Friendly, PDF & Email

DANSKE LEGER UT MOT KORONATILTAK: INNGREPENE ER UTE AV PROPORSJONER 

Av Margrethe Salvesen Zivcic

De nye begrensningene er ikke godt dokumentert. På den annen side er de uetiske og utenfor proporsjoner. Dette mener en rekke leger som har laget en underskriftskampanje.

Vi er bekymret for de helsemessige, sosiale og økonomiske konsekvensene av inngrepene i forhold til befolkningens generelle velvære og våre menneskerettigheter. 

Vi opplever at inngrepene som er utført er basert på et veldig spinkelt helsefaglig grunnlag, og at alvoret i det nåværende utbruddet av covid-19 ikke er i samsvar med konsekvensene av inngrepene, heter det blant annet fra legene, som kaller konsekvensene av inngrepene utenfor proporsjon.

Inngrepene som er gjort i befolkningens frihet, gjør mer skade enn godt og forstyrrer individers liv og friheter, ifølge leger, som argumenterer for at begrensningene og inngrepene bør oppheves umiddelbart.

Bakgrunnen for uttalelsen er blant annet at dødeligheten for covid-19 er lav sammenlignet med det vi normalt anser som håndterbar og akseptabel i en influensaepidemi, skriver legene i uttalelsen.

Uttalelsen har det siste døgnet vært den mest populære på nettstedet skrivunder.net og har siden 13. oktober rundet 15 000 signaturer.

Målet med tiltakene kan ikke være at ingen skal dø. Alle levende skapninger skal dø. Helsevesenets oppgave må være å fordele helseressurser slik at en sparer så mange leveår som mulig og begrenser lidelse for flest mulig.

Kim Varming, som er spesialist i klinisk immunologi og medinitiator for erklæringen, anslår at rundt 2000 av underskriverne er helsepersonell. 

Samlingen av underskrifter er ment som et spark i den offentlige debatten.

Vi må ha en nasjonal smerteterskel for hva man kan akseptere. En koronadød er selvfølgelig en for mange, men folk dør av det ene og det andre. Men hvis smerteterskelen er at ingen i det hele tatt skal dø, så må det bare sies. Men det er ikke det som blir sagt.

Forsiktighetsprinsippet trumfer prinsippet om proporsjonalitet. Vi gjør for mye, sier initiativtaker Christian Akim Jacobsen, dr.med. og overlege, til Berlingske.

https://jyllands-posten.dk/…/fire-laeger-gaar-imod…/…

Knut Lindtner har lagt til bilder m/tekst.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Uroen vokser også i Spania.

Mange har fått nok.

Forrige innlegg

Presidentvalget i USA, 2:

Trump taper? USA mot sammenbrudd? Mot nederlag for vestlig folkelig motstand som Brexit?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.