POSTED IN Afghanistan, USA

Spiller ingen rolle om den afghanske regjeringen ikke vil ha dem.

USA vil bombe i Afghanistan når det passer dem.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det en kan lære av denne korte meldingen under er at USA tar seg til rette overfor andre land når det passer dem. Bombeangrepene vil i stor utstrekning bli utført med droner, altså førerløse fly som har med raketter, styrt fra baser langt unna, f.eks i USA eller Tyskland.

Jeg har skrevet dette tidligere, men gjentar det. Dette er et drapsprogram hvor USA påtar seg jobben som anklager, dommer og bøddel samtidig og uten rettergang. Her likvideres mennesker i andre land og det retterdiggjøres ved å stemple dem som terrorister.

Snur vi saken på hode og ser det fra den andre siden, er det USA som er terrorist gjennom dette programmet som dreper for det meste uskyldige (undersøkelser forteller opp til 80-90% av de døde er vanlige sivile).

Hvis vi definerer en terrorist som en person som dreper sivile uskyldig for å oppnå et politisk mål (eks. selvmordsangrep) er dronekrigen faktisk verre. For de som utfører dronebombingen sitter trygt på andre siden av jorden og risikerer ingen ting. Selvmordsbomberne ofrer livet for et politisk formål.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

USA vil ikke be Taliban om tillatelse til å starte fremtidige luftangrep i Afghanistan

Taliban har sagt at de ikke ønsker hjelp fra USA til å bekjempe ISIS-K

av Dave DeCamp 

USA har ingen planer om å be om tillatelse fra Taliban hvis de bestemmer seg for å bombe Afghanistan i fremtiden, sa Pentagon fredag.

John Kirby (admiral) - Wikipedia
John Francis Kirby er en pensjonert amerikansk marineoffiser som siden januar 2021 tjenestegjør som pressetalsmann i Forsvarsdepartementet i Joe Bidens regjering. (Fra Wikipedia)

Siden tilbaketrekningen har USA fastholdt at de har «tilstrekkelig kapasitet» til å utføre luftangrep i Afghanistan. Men selv om Taliban leder den nye afghanske regjeringen, har Pentagon ingen planer om å koordinere med dem om potensielle luftangrep.

«Vi fastholder alle nødvendige rettigheter for å gjennomføre terrorbekjempelse, og vi er trygge på at vi skal klare dette,» sa Pentagon-talsmann John Kirby til Military Times.

«Uten å snakke om spesifikke regler for bombing, er det så langt ikke noe krav om å rydde luftrommet sammen med Taliban, og vi forventer ikke at det fremover med angrep mot terrorister vil trenges en slik klarering,» sa han.

USA har antydet ytterligere intervensjon og luftangrep i Afghanistan under dekke av å bekjempe ISIS-K. Taliban har godtatt flystøtte fra USA tidligere mot ISIS-K, men siden tilbaketrekningen var fullført, har Taliban sagt at de ikke trenger utenlandsk hjelp for å bekjempe terrorgruppen.

Det siste kjente amerikanske luftangrepet i Afghanistan fant sted 29. august i Kabul, som drepte 10 sivile, inkludert syv barn. Pentagon hevdet i utgangspunktet at angrepet var rettet mot ISIS-K, men de ble deretter tvunget til å innrømme at bare sivile ble drept i bombingen.

Oversatt av Knut Lindtner

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Minner om en kronikk som sier mye om USAs rolle i Afghanistan og landene rundt.
  https://www.wsws.org/en/articles/2001/11/afgh-n20.html

  Svar
 • En virkelig frekk holdning. Uavhengig om hva man måtte mene om Taliban, så er det grenseløst arrogant å forbeholde seg en «rett» til å bombe i andres land, uten å spørre om tillatelse.

  Svar
 • Og hvis man blir med på media sine fortellinger /artikler om «strenge/grusomme» Taliban, så kan man kikke tilbake på AP sitt rettsoppgjør i Norge i 1945.
  Der unge kvinner fikk håret klippet, og senere sendt, med små babyer, til et utbombet Tyskland. Og/eller voldtatt i fengselcellen av vinnerne.
  Og dette altså da Tyskland fullstendig var slått, både innenfor og utenfor Norge.
  Hvordan hadde rettsoppgjør vært/blitt om Tyskland fortsatt kunne bombe/angripe Norge/AP i 1945?
  Norge/norsk media er gode, ikke på selvrefleksjon, men..
  ….. på dobbeltmoral.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Atomdrevne ubåter til Australia vil ha atombomber.

USA går for ny atomopprustning i Asia.

Forrige innlegg

Hva kan det skyldes?

Økende dødstall i Storbritannia.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.