POSTED IN Krig-fred, USA, Økonomi

Spesialisten på krig med nye økonomiske hjelpepakker.

Biden vil gi 100 milliarder dollar til Ukraina, Israel og Taiwan.

0
Print Friendly, PDF & Email

Som vanlig er det krig USA er spesialist på – ikke fred. Fredsinitiativene for Midt-Østen kommer fra Kina/Russland-alliansen og andre BRICS-land i Midt-Østen, ikke fra USA/Israel som nå er politisk på defensiven.

Likevel fortsetter USA sin politikk med å forsyne sine «klienter» med økonomiske midler til krigføring. USA har ikke lenger penger- de lever på lånte midler og på økende forverring av velferdstiltak for sin egen befolkning. Og så lenge noen vil låne dem og en tilstrekkelig del av befolkningen finner seg i dette, kan de fortsette slik. Krigsindustrien er i dag USAs kjøpte politikere sin 1. prioritet.

Det virker nå som om mange i USAs ledelse tenker som det Madame de Pompadour sa til kong Ludvig 15. etter et militært nederlag: «Etter oss kommer syndfloden».

Det er disse kreftene den norske regjeringen har knyttet oss opp til og som skal redde oss i en krise. Dette er folk som ikke en gang er i stand til å redde seg selv eller sin egen befolkning.

Knut Lindtner
Redaktør

Israel ber USA om ytterligere 10 milliarder dollar i militærhjelp.


Det hvite hus og kongressen lager en utgiftspakke som inkluderer militærhjelp til Israel, Ukraina og Taiwan.

av Dave DeCamp

Israel har bedt USA om ytterligere 10 milliarder dollar i militærhjelp midt i angrepet på Gaza, meldte The New York Times mandag kveld.

Rapporten sa at lovgivere i kongressen jobber med Det hvite hus for å lage en utgiftspakke som vil inkludere militærhjelp til Israel, Ukraina og Taiwan og ytterligere midler til grensesikkerhet.

Reuters rapporterte tirsdag at president Biden vil be om en utgiftspakke for all militærhjelp verdt rundt 100 milliarder dollar. Tidligere rapporter sa at Biden var på utkikk etter en massiv utgiftspakke for Ukraina som ville vare gjennom valget i 2024.

Hvis Israel får de ekstra 10 milliardene, vil det komme på toppen av de 3,8 milliardene USA gir landet hvert år. Administrasjonen har uttrykt full støtte til Israels kampanje i Gaza og har allerede sendt nytt militært utstyr og utplassert stor ildkraft til regionen, inkludert to hangarskipsgrupper.

USA begynte å gi Taiwan militærhjelp i år, et enestående skritt i en tid med normaliserte forhold mellom USA og Kina. Å samle inn bistand fra Taiwan som en del av en utgiftspakke for å finansiere to varme kriger i Ukraina og Gaza vil bli sett på som en stor provokasjon i Beijing.

Forsidebilde: SYNDFLOD Den franske tegner Gustave Dorés (1832-83)

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Europas vending bort fra palestinerne og mot Israel vil bringe konfliktene til Europa.

Europeerne vil bli definert som fiender.

Forrige innlegg

Ny meningsmåling fra USA.

Lav tillit blant folk til både politikere og til systemet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.