POSTED IN Helse

Sosial utestengning, kriminalisering og latterliggjøring:

Den verste straffen.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Da Svein Østvik ble alvorlig syk av Covid-19, fryktet han én ting.

Av Julia Schreiner Benito

Svein Østvik (60) skalv i feber og hev etter pusten. Han var spesielt redd for én ting.

Svein fryktet ikke for livet, for pusten eller for long Covid da han i desember plutselig ble syk.
– Det var media jeg fryktet. Jeg så for meg de hånlige, skadefro overskriftene. Jeg så for meg hylekoret: «Hva var det vi sa»? og tenkte fader, jeg skal vel ikke ligge her og gruble på avisoverskrifter. Ikke nå som jeg trenger å være positiv! Dersom jeg måtte på sykehus, visste jeg at media ville få vite at jeg var syk. Derfor fryktet jeg sykehuset også, i tillegg var jeg redd for deler av behandlingen som gis mot Covid-19. Respirator, for eksempel, har vist seg å være dårlig behandling. Jeg er sjeleglad for at jeg fant en lege som behandler Covid-19 med velprøvde, trygge medisiner.

__________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra hemali
__________________________________________________________________________

Fikk medisiner

Symptomene kom fort: feber og hakkende tenner, så slapp at han gruet seg til å gå på toalettet. Siden en hoste som slet ham ut, brystet kjentes stadig sårere.
– Jeg innså at jeg måtte ha medisiner. En drøy uke etter at jeg ble syk, kontaktet jeg lege. Formen var litt bedre da, men hosten kom hver gang jeg hadde vært oppe, og brystet ble mer og mer ømt. Jeg spyttet blod.
– Ble du redd?
– Nei, jeg har hatt sprengte blodkar før, men usikker var jeg. Imidlertid var redselen for media mye større en redselen for helsa. Det var for jævlig å være så syk av en potensielt dødelig sykdom og kjenne at det som plaget meg, var tanken på overskrifter som «Tror han på Covid-19 nå?» Og: «Charter-Svein ikke så kjepphøy lenger».

det er galskap at vi som tar vare på helsa og stoler på eget immunforsvar skal straffes for det

woman holding denim jacket
Ingen har rett hele tiden. Retten til å ta feil, ha feile meninger, er helt fundamentalt i et demokrati.


– Har du endret synet på Covid-19
– Nei. Jeg har aldri benektet at Covid-19 potensielt er farlig for risikogrupper. Med sykdommen autoimmun artrose og min alder er jeg i risikogruppen. Jeg har sammenlignet Covid-19 med hard influensa, og slik kjentes det. Jeg har stått fram med kritikk av håndteringen, og når jeg lå der med feber tenkte jeg på det som en mulig «straff»: Skal jeg igjennom dette fordi jeg har stått for en annen mening? Fordi jeg lyttet til andre fagfolk?

– Om jeg skulle ta feil, hvorfor skulle folk godte seg over det? Ikke at jeg tar feil, men det er ille at det skal være så farlig hvis en tar feil. Ille å straffes for å mene noe annet enn flertallet. Mine meningsfeller og jeg har kritisert tiltakene fordi vi mener at de er ute av proporsjoner for et virus med lav dødelighet. Jeg mener også at det ligger global politikk bak, denne bør undersøkes nærmere. Det bør være legitimt å mene noe annet enn majoriteten.

– Fikk hjelp av en fantastisk lege

– Jeg fikk hjelp av en fantastisk lege. Han trygget meg, og forsikret at medisin ville hjelpe. Imidlertid fikk jeg klar beskjed om å ringe med én gang dersom jeg ble mer kortpustet. Legen er den i Norge med mest erfaring i å behandle Covid-19 med velprøvde medisiner, og tilskudd. Jeg fikk:

Tenk at vi ikke får opplyst at medisiner hjelper!

assorted fruits at the market
Immunforsvaret styrkes gjennom sunt kosthold.


– I løpet av to dager ble jeg veldig mye bedre, det var en kjempeforandring. Tenk at vi ikke får opplyst at medisiner hjelper! Om folk visste det, kunne uroen blitt snudd i løpet av dager. Jeg er opplyst, jeg vet at det finnes leger med kunnskap og erfaring, men hva med alle dem som ikke vet det?
– Nå puster jeg helt fint, sier Svein og demonstrerer sin klare pust.
– Jeg lever sunt, og trener. Jeg har stolt på immunforsvaret mitt, og takket derfor nei til den eksperimentelle behandlingen med mRNA. I min verden er det galskap at vi som tar vare på helsa og stoler på eget immunforsvar skal straffes for det. Jeg er sjeleglad for at jeg fikk hjelp, og forstår ikke hvorfor ikke den kunnskapen kommer ut.


Noen fakta:

 • Om lag halvparten av dem som såkalt var innlagt for Covid-19 var i virkeligheten innlagt av andre årsaker. Dagsrevyen 19.1. (tid: 11:13)
 • m-RNA gir risiko for økt smitte fordi behandlingen gir immuntoleranse, det motsatte av immunitet.
 • Land med høyest grad av mRNA, som Israel, har mye mer smitte enn land med lav, som Sør-Afrika.
 • Vaksinerte smitter Omikron like mye, og trolig mer, enn ikke-vaksinerte. (Professor Mette Kalager ved UiO)
 • Bivirkninger: siste rapport fra Legemiddelverket (18.1.) oppgir 51 985 meldinger om mistenkte bivirkninger etter mRNA.
 • 4 766 av dem oppgis å være alvorlige, hvorav 52% av disse gir innleggelse.
 • Internasjonale tall viser 11 ganger høyere dødelighet etter mRNA sammenlignet med Pandremix, vaksinen mot svineinfluensa.
 • mRNA tilfredsstiller ikke den medisinske definisjonen av vaksine, ifølge Store medisinske leksikon er en vaksine «et preparat som brukes til å stimulere immunapparatet slik at den som vaksineres, blir immun uten å gjennomgå sykdom.»
 • Tiltak som nedstenging, munnbind og avstand er ikke bevist å ha effekt.
 • Et forsiktig estimat viser at hvert sparte smittetilfelle hos unge elever koster 190 000 kroner.
 • Vilkåret for å innføre unntakstilstand med smittevernloven, er at vi trues av en «almennfarlig sykdom», definisjonen ble endret juni 2019, og defineres nå slik:
 • «en sykdom som er særlig smittsom, eller som kan opptre hyppig, eller har høy dødelighet eller kan gi alvorlige eller varige skader, og som
 • vanligvis fører til langvarig behandling, eventuelt sykehusinnleggelse, langvarig sykefravær eller rekonvalesens, eller
 • kan få så stor utbredelse at sykdommen blir en vesentlig belastning for folkehelsen, eller
 • utgjør en særlig belastning fordi det ikke fins effektive forebyggende tiltak eller helbredende behandling for den.
 • alvorlig utbrudd av allmennfarlig smittsom sykdom: et utbrudd eller fare for utbrudd som krever særlig omfattende tiltak. Helsedirektoratet kan i tvilstilfelle avgjøre når det foreligger et alvorlig utbrudd av allmennfarlig smittsom sykdom.»

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Dette har jeg opplevd flere ganger … influensa kalte vi det da … (manfluensa)
  oktober/november 2019 ble jeg hentet av ambulanse, hadde store pusteproblem og mener at jeg ikke hadde overlevd om jeg ikke fikk hjelp. Dette skjedde to ganger. Etter en lengre samtale/intervju av en sykepleier ved siste innleggelse, konkluderte de med at; vi vet ikke hva det er, men du har lit stor mage, det kan være det som gjør det. Husker at sykepleieren hadde fylt ut en hel A4 side med notater på blokka si mens vi pratet. I ettertid, når jeg sjekker min journal, er alt slettet. Borte vekk … Har etterlyst informasjon om dette, men blir bare sendt rundt i systemet som en ball uten å oppnå noe. Alle er uten ansvar, og ingen vet/husker noe. Hadde det vært i dag, hadde jeg sannsynligvis blitt isolert som et alvorlig koronatilfelle.

  Ser av nyhetene i dag: https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2022/01/22/195819201/mange-av-bivirkningene-av-coronavaksinen-er-trolig-placebo-ifolge-ny-studie at bivirkninger etter coronavaksinen er innbilte …

  Hva sammenligner de dette med?

  CDC (amerikanske folkeforgiftningsinstituttet) sitter på en database, VSD (Vaccine Safety Datalink) med detaljerte helsedata for mer enn 7 millioner amerikanere, inkludert overvåkning og rapportering av vaksineskader (Det er CDC som har hovedansvaret for VSD) Dette er et arkiv CDC nekter forskere tilgang til. (Informasjon hentet fra boken: VAKSINETVANG i skyggen av koronakrisen av Trond Skaftnesmo. Side 90 Studien de ikke vil foreta) Tillater meg nok en gang å anbefale boken: https://www.haugenbok.no/vaksinetvang-i-skyggen-av-koronakrisen/skaftnesmo-trond/9788293235385?gclid=CjwKCAiA866PBhAYEiwANkIneNhLrmIxIxNFs9lCZdSDrrNk0FZLFndkD34KR50zvTwGOHODuEGczRoCqhYQAvD_BwE

  DET ER NOE DE IKKE VIL AT VISKAL VITE.

  For helsevesenets del er tilliten begynt å bli temmelig frynsete, og når blekksmørerne (journalistene) løper maktelitens ærend i stede for å stille kritiske spørsmål, da er tilliten til pressen borte.

  Syns ikke det var feil av Svein Østvik å brenne munnbindet (Skvettlappen – Muleposen) Den har beviselig ingen effekt. Den beviser bare at en er villig til å underkaste seg et totalitært regime. Ser enkelte filmsnutter på YouTube, diverse aktiviteter i bushen … skvettlappen er på plass, så i det henseende har den så absolutt virket.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA truer med en krig i Europa som Russland benekter de forbereder.

Dette svekker oppmarsjen mot Kina.

Forrige innlegg

Tsjekkia neste land ut:

Forlater kravet om tvungen vaksinering.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.