POSTED IN Gaza, Israel, USA

Sør-Afrika går til sak mot Israel:

En sjanse til å holde Israel og USA ansvarlig for folkemord

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Medea Benjamin og Nicolas J.S. Davies.

Den 11. januar holder Den internasjonale domstolen (ICJ) i Haag sin første høring i Sør-Afrikas sak mot Israel under folkemords-konvensjonen. Det første foreløpige tiltaket Sør-Afrika har bedt retten om, er å beordre en umiddelbar slutt på dette blodbadet, som allerede har drept mer enn 23 000 mennesker, de fleste av dem kvinner og barn. Israel prøver å bombe Gaza fra kartet og spre de terroriserte overlevende over hele jorden, og oppfyller konvensjonens definisjon av folkemord til punkt og prikke.

Siden land som utfører folkemord ikke offentlig erklærer sitt virkelige mål, er den største juridiske hindringen for enhver anklage om folkemord å bevise at det er med intensjon. Men i det ekstraordinære tilfellet med Israel, hvis kult av bibelsk forordnede rettigheter er støttet av USA, har israels ledere vært åpenhjertige om målet om å ødelegge Gaza som et fristed for palestinsk liv, kultur og motstand.

Forsvarsminister Yoav Gallant er en av mange Israelske profiler som har gjort sterke uttalelser om Palestina og folket der.

Sør-Afrikas 84 sider lange saksdokument til ICJ inkluderer ti sider (som starter på side 59), med uttalelser fra israelske politikere og militære tjenestemenn som dokumenterer deres intensjoner med folkemord i Gaza. Det har uttalelser fra statsminister Netanyahu, president Herzog, forsvarsminister Gallant, fem andre statsråder, høytstående militæroffiserer og parlamentsmedlemmer. Når man leser disse uttalelsene, er det vanskelig å se hvordan en rettferdig og upartisk domstol kan unnlate å erkjenne, at det er folkemord med intensjon bak død og ødeleggelser som israelske styrker og amerikanske våpen forårsaker i Gaza.

Det israelske nyhetsmagasinet +972, snakket med syv nåværende og tidligere israelske etterretningstjenestemenn involvert i tidligere angrep på Gaza. De forklarte den systematiske praksisen Israel har med å gjøre sivil infrastruktur til militære mål, og som har blitt kraftig utvidet i det nåværende angrepet. Sivil infrastruktur har utgjort halvparten av målene fra begynnelsen av i denne krigen.

Israels «strategiske mål» i Gaza inkluderer offentlige bygninger som sykehus, skoler, banker, regjeringskontorer og høyhusboligblokker. Det offentlige påskuddet for å ødelegge Gazas sivile infrastruktur er at sivile vil gi Hamas skylden for ødeleggelsen, og at dette vil undergrave den sivile støtten. Denne typen brutal logikk har blitt bevist å være feil i USA-støttede konflikter over hele verden. Palestinerne forstår godt hvem som bomber dem – og hvem som leverer bombene.

Etterretningstjenestemenn fortalte +972 at Israel har har nøyaktige tall over hvor mange sivile som vil bli drept i hver bygning de bomber. Mens israelske og amerikanske tjenestemenn offentlig underestimerer palestinske tapstall, sa etterretningskilder til +972 at de palestinske dødstallene er bemerkelsesverdig i samsvar med Israels egne estimater av hvor mange sivile de dreper. For å gjøre vondt verre, har Israel begynt å bruke kunstig intelligens for å finne militære mål.

Hva betyr egentlig ordet strategi, satt i en militær sammenheng?

Israelske tjenestemenn hevder at i hvert av høyhusene den bomber befinner det seg noen fra Hamas. En sa: «Hamas er overalt i Gaza; det er ingen bygning hvor det ikke noen fra Hamas, så vi vil alltid finne en måte å gjøre et høyhus til et mål». Som Yuval Abraham fra +972 oppsummerte: «Kildene forsto, noen eksplisitt og noen implisitt, at skade på sivile er den virkelige hensikten med disse angrepene».

To dager etter at Sør-Afrika sendte inn sin anmeldelse til folkemordskonvensjonen til ICJ, erklærte den israelske finansministeren Smotrich på nyttårsaften at Israel i stor grad burde tømme Gazastripen for palestinere, og hente inn israelske bosettere. «Hvis vi handler på en strategisk riktig måte og oppmuntrer til emigrasjon», sa Smotrich. «Hvis det er 100 000 eller 200 000 arabere i Gaza, og ikke to millioner, vil hele diskursen om «dagen etter» være helt annerledes.

Da journalister konfronterte USAs utenriksdepartements talsmann Matt Miller om Smotrichs uttalelser, og lignende av nasjonal sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir, svarte Miller at statsminister Netanyahu og andre israelske tjenestemenn har forsikret USA om at disse uttalelsene ikke gjenspeiler israelske myndigheters politikk. Men Smotrich og Ben-Gvirs uttalelser fulgte etter et møte med Likud-partiets ledere 1 juledag, der Netanyahu selv sa at planen hans var å fortsette massakren til folket i Gaza ikke har noe annet valg enn å forlate Gaza-stripen eller dø.

Hvis ICJ gir en foreløpig ordre om våpenhvile i Gaza, må menneskeheten gripe dette øyeblikket til å insistere på at Israel og USA endelig må avslutte dette folkemordet, og akseptere at folkeretten gjelder alle nasjoner, inkludert dem selv.

Fra Global Research, publisert 11 januar 2024.
Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: A Chance to Hold Israel and the US to Account for Genocide.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Norsk presse spiller en stor rolle i salget av Norge.

Svindelen med kraften kan bare gjennomføres med en ukritisk og kontrollert presse.

Forrige innlegg

Helsingforskomiteen, et politisk verktøy finansiert av NED i USA:

Trollfabrikken del 1.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.