POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Snakker han på vegne av USAs regjering?

Ukraina utelukker fredssamtaler med Russland.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Zelensky har undertegnet et dekret der han utelukker fredssamtaler med Putin som «umulige».

Zelensky sier samtaler med Russland bare kan komme i gang når de har en ny president.

Av Dave DeCamp.

Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky undertegnet på tirsdag et dekret som utelukker noen slags samtaler med den russiske presidenten Vladimir Putin. Han erklærer at dette vil være «umulig».

Dekretet ble først lagt fram for the National Security and Defense Council of Ukraina. Ifølge den ukrainske avisen Ukrainska Pravda slår dekretet fast «at det er umulig» å ha forhandlinger med presidenten i Den Russiske Føderasjonen Vladimir Putin.

Hvem må gå først, Zelenski eller Putin?

Dette formaliserer kommentarene Zelensky kom med på fredag etter Putins godkjennelse av annekteringen av ukrainske områder.

«Han aner ikke hva verdighet og ærlighet er. Vi er klare for en dialog med Russland, men med en annen russisk president», sa Zelensky.

Som svar på Zelenskys utspill sier Kreml at de kan vente til han forandrer mening eller til det kommer en ny president i Kiev som vi kan snakke med.

«Vi kan vente – enten den sittende presidenten i Kiev forandrer mening eller til det kommer en annen president i Ukraina som vil forandre mening, for det ukrainske folkets skyld», sa Peskov.

I løpet av talen sin på fredag sa Putin at han er åpen for samtaler med Ukraina. Men han understreket at statusen til områdene Russland har annektert ikke er et diskusjonstema.

«Vi ber Kiev-regimet om en øyeblikkelig våpenhvile og slutt på alle fiendtligheter og avslutte krigen med grensene slik de var i 2014. Og så komme til forhandlingsbordet», sa Putin.

«Dette er vi klare for, det har vi sagt med enn én gang. Men for folket i Donetsk, Luhansk, Zaporizhzhia og Kherson diskuterer vi ikke», la Putin til.

USA har ikke vist noen slags tegn til å støtte en diplomatisk løsning. Og Biden-administrasjonen har ingen planer om å minske støtten til Ukraina, til tross for at de risikerer å provosere Moskva.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Valery Tenevoy1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 250 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Heller en ny president i Kiev. Umulig er det Zelensky som er. Og pinlig stormannsgal.

    Svar
  • Dopskallen Zelensky vil «motta sin belønning» som Lev Trotskij sa om de nyttige idiotene som sto for hans slakting av politiske motstandere og uskyldige under borgerkrigen i Russland. Belønningen var et nakkeskudd. Zelensky vet for mye å er «dead man walking». Når fredsavtalen inngås bør han dra til millionvillaen i Italia. Det kan også hendet han blir frigjøringshelt før det for å eventuelt smøre forhandlingsviljen. Politikk er utakknemlige saker.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Strek i regningen for sabotørene?

Et av Nord Stream 2-rørene er uskadet og kan sende gass til Tyskland

Previous Post

Sjokk-terapi økonomen Jeffrey Sachs sier det alle ellers i verden skjønner:

USA stod bak en av verdenshistoriens største enkelt-terrorhandlinger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.