POSTED IN Sanksjoner

Snakk om mislykket sanksjonspolitikk:

Økonomisk rekordoverskudd for Russland 2. kvartal.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi bringer denne korte artikkelen fra OilPrice.com  av  Julianne Geiger for å illustrere den håpløse situasjonen særlig EU med Tyskland i spissen har drevet seg inn i et hjørne med en sanksjonspolitikk som styrker Tysklands konkurrenter globalt mens Tyskland ødelegges fullstendig som følge av energimangel.

På toppen av det hele kommer Russland stadig bedre ut med et økende overskudd av handelen med hydrokarboner (olje, gass og kull). Jeg begynner alvorlig å lure på hva som feiler lederne i Tyskland og EU når en slik ødeleggende politikk i ikke forlates umiddelbart.

Gas stove with note Closed not working at home Gas stove with note Closed not working at home, no Russian natural gas in kitchen. Concept of Russia and Europe economy, propane gas cost, Ukraine war, EU sanctions, crisis, lockdown and restriction. north stream 2 stock pictures, royalty-free photos & images
North Stream 2 står klar til levering av billig gass. Det er Tyskland som nekter å ta den i bruk.

Hadde Tyskland åpnet North Stream 2 ville de løst den umiddelbare energikrisen og det ville ført til et prisfall på gass. Men Russland må straffes ved at Tyskland straffer seg selv. Det kalles med et fint ord for masochisme. (Masochisme betyr at et menneske opplever lyst eller tilfredsstillelse ved å bli ydmyket eller undertrykt eller ved å bli tilføyet smerter.)

At Norge og våre ledere heller ikke skjønner bedre er åpenbart. Men nå begynner det endelig å gå opp for noen. Vi bruker penger som en full mann (10 milliarder inn i det korrupte Ukraina). Oljefondet er Sareptas krukke som aldri går tomt. 10 milliarder for å smøre vår egen dårlige politiske samvittighet  ved å sende dem i korrupte lommer, mens økende priser tar kvelertak på en stadig større del av befolkningen her hjemme.

Og Russland gnir seg i hendene slik artikkelen under forteller.

Knut Lindtner
Redaktør

Russlands kontooverskudd nådde en ny rekord for andre kvartal, ifølge data utgitt av sentralbanken sitert av Bloomberg.

Overskuddet, nå mer enn 70 milliarder dollar, kommer på bakgrunn av økende olje- og gass- og andre råvarer-eksport, som oppveiet sanksjonene som vestmaktene hadde lagt på landet.

India begynner å erstatte EU som Russlands største energimarked

Overskuddet ble også styrket av høye priser og avtagende import – til 72,3 milliarder dollar i 1. kvartal fra 88,7 milliarder dollar i 2. kvartal – takket være sanksjonene, som har større effekt på import enn på eksport.

Sanksjonene mot Russlands energieksport har gjort små fremskritt når det gjelder å begrense midler som strømmer inn i Russland som de kan bruke til å fortsette sin aggresjon i Ukraina. India kjøper for det første rekordmengder russisk råolje – til nesten en million fat per dag i juni – dette er omtrent en femtedel av Indias totale råoljeimport, ifølge Reuters.

palace at night
India nyter også godt av den mislykkete sanksjonspolitikken

Kina har også importert rekordmengder billig russisk råolje i løpet av juni, selv midt i Covid-nedstengingene. Russland er Kinas hovedleverandør av råolje, og verken India eller Kina viser tegn til motvilje når det gjelder å hente russisk råolje – en sanksjonert vare av Europa og USA.

Det er ikke bare olje. Russland sies også å være nær en avtale med Brasil om å forsyne det søramerikanske landet med billig diesel, meldte Reuters mandag. Brasils president Bolsonaro, som står overfor et tøft gjenvalg i oktober på grunn av høye drivstoffpriser, har hatt et minnelig forhold til Russlands president Vladimir Putin.

Russisk eksport var på 153,1 milliarder dollar i andre kvartal etter å ha nådd 166,4 milliarder dollar i første kvartal.

USA har planer om å diskutere et mulig oljepristak på russisk råolje med store råoljekjøpere som India for å få støtte til en slik plan – en plan som vil forsøke å la kjøpere fortsette å kjøpe russisk råolje, men begrense inntektene som Russland mottar for disse kjøpene.

https://www.globalresearch.ca/soaring-energy-exports-send-russia-account-surplus-record-high/5786525

Forsidebilde iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  15 juli 2022 10:44

  USA avgjer kven som skal få kjøpa kva av kven og til kva pris. Norske politikarar meiner dette er slik det skal vera. Nord-Amerika fyrst og alle stader.

  Dersom Russland lukkast i å få inntrengjarane USA og Nato ut av Ukraina, helst for godt, heiser eg det russiske flagget.

  Me har ein stor jobb å gjera om me skal greia å få USA og Nato ut av Noreg. Greier me det, heiser eg det norske flagget og sameflagget.

  Svar
 • Northern Light.
  15 juli 2022 17:45

  I en situasjon hvor det allerede er etablert et energiunderskudd i kontinentale Europa, har norske politikere tillatt at kraftselskapene har tappet ned vannmagasinene til 20 prosent under normal vannstand i de siste 20 årene. Hvis ikke regjeringen umiddelbart pålegger kraftselskapene å stoppe salget av kraft til utlandet, kan Norge risikere at vannstanden blir for lav til å sikre kraftforsyningen for vinteren og våren.

  Det er en overhengende fare for at Europa ikke har noe strøm å selge, da eksisterende kraftverk legges ned raskere enn nye kraftverk med fornybar energi settes i drift. Det kan bety at hvis ikke tappingen av magasinene stoppes nå straks, kan det gå under kritisk nivå, og med ingen strøm fra Europa som kan importeres, kan det bli så lite vann i magasinene at det ikke blir noe strøm å rasjonere. Utenkelig for mange, men det er den situasjonen Støre-regjeringen har fått Norge inn i, en potensiell katastrofe for folk og land.

  Støre ble intervjuet om dette i forrige uke, og hans svar var ikke overbevisende eller beroligende. «Vi følger situasjonen nøye» hjelper ikke når vannstanden er nær kritisk nivå. Heller ikke at Statnett og NVE har «anmodet, bedt, og appellert» til kraftselskapene om å stoppe tappingen. Støre «tar for gitt» at kraftselskapene tar hensyn til at strøm er samfunnskritisk for industri, næringsliv og husholdningene i Norge.

  Kraftselskapene kan gjøre som de vil, fordi bondefangeriet Acer tillater det, Acer tilsidesetter den folkevalgte regjeringen til fordel for global storkapital, og regjeringen har vist at den tjener storkapitalen ved å tillate nedtappingen av magasinene til nær kritisk nivå. En regjering som representerer folk og lands interesser ville aldri overlatt noe så kritisk som strøm-forsyningen til kapitalinteresser.

  Regjeringer som representerer folk og lands interesser hadde vi frem til -80. Fra Brundtland og hennes folk av globalister tok over AP i -81, forsvant motmakten til de borgerlige, og hennes hovedoppgave med å få Norge inn i EU startet,. Så snik-privatiseringen, fra privatiseringen av infrastrukturen, energi-liberaliseringsloven, «nedsalg i Equinor» og til nedleggingen av Husbanken. Arbeiderklassefiendtlig alt sammen, men gledelig for kapitalen som AP-ledelsen tjener.

  Ledelsen i AP er for alle overnasjonale avtaler som tilsidesetter folkevalgte nasjonale regjeringer, privatiserer økonomien, og gjør statlige selskaper om til aksjeselskaper, som EU, og ISDS, TTIP. For sikkerhets skyld har regjeringen også en minister som tidligere har vært direktør i World Economic Forum. Globalistiske markedsliberale med en AP-pin på jakkeslaget.

  Hva er det med grasrota i Arbeiderpartiet? De har møter i AP-bevegelsens møtelokaler med bannere med AP-slagord fra 20 og 30 årene på veggene, men alt arbeiderbevegelsen har kjempet for i 150 år har blitt gradvis demontert av APs ledelse fra Brundtland til nåværende AP-ledelse. Det forsvinner ikke med å servere kaffe og vafler og snakke om gamle dager.

  Energiliberaliserings loven som endte i Acer er det alvorligste slaget mot arbeiderklassen og lavere middelklasse i Norge i nyere tid, og det er et parti som kaller seg et arbeiderparti som har vært sentral i dette. Før Acer hadde alle i Norge strøm til rundt 30 øre per kilowatttime, nå er det intet øvre pristak på strømmen, men europeiske markedspriser, enda strømmen i stikkontaktene kommer fra samme kraftverk og strømnett. Intet mindre enn et ran av et godtroende folk.

  APs ledelse har gjort arbeiderklassen og store deler av lavere middelklasse fattige, for må en ha strømstøtte for å betale strømregningen, må en regnes som fattig. Hvis ikke grasrota i AP kan avsette den nåværende ledelsen, og erstatte den med ekte arbeiderpartifolk som representerer det norske folk og lands interesser, så får de heller finne et nytt navn på AP. For arbeiderklassen og lavere middelklasse representerer ikke AP-ledelsen lenger, den tjener internasjonal storkapital.

  Svar
  • Befolkningen i norge vil ha det sånn. De ønsker at landet skal robbes av globalistene, de uforbederlige EU-fanatikerne som Jonas Gahr Støre, fleske-Erna, og andre markedsliberalister og folkesvikere. Befolkningen viser dette igjen og igjen i valgene annenhvert år. Eller tror du kanskje det skjer massivt valgjuks her i landet? Det tror ikke jeg.

   Svar
   • Jeg tror det skjer valgjuks her i landet, det er ikke massivt ennå , men akkurat nok til å berge Gahr Støre.
    Husk hvordan meningsmålingene har vært før valgene.
    Men det er allikevel ikke nok til å forklare støtten de har. Den kan man forklare med at det er blitt lagt inn en idiotboks i omlag alle Norske hjem.

   • Ett-parti-stat. Stem ved valg den som gidder. Har de ikke alle agend 2030-button? Om de ikke går med den på jakkeslaget alltid. Slik stiger man i gradene i den bransjen: tenk å bli så mektig!
    Se middelmådighetene på rekke og rad, kjerkol for eksempel

  • » En regjering som representerer folk og lands interesser ville aldri overlatt noe så kritisk som strøm-forsyningen til kapitalinteresser.»

   Men når folk og land lures til å leve i et parti-diktatur, og skremmes til å godta global styring blir det avmakt satt i system:
   https://www.youtube.com/watch?v=zIirmMCasos

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nye tall fra UK:

Fører vaksineringen til en generell svekkelse av folkehelsa?

Forrige innlegg

Ny lov underveis i Storbritannia:

Landet kan få et sannhetsminsterium.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.