POSTED IN Klima

Smelter isen på polene?

Øyer som klimaalarmistene sa ville forsvinne på grunn av stigende havnivå har vokst i størrelse

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Chris Morrison.

Et landareal som tilsvarer Isle of Wight har blitt lagt til 13 000 øyer rundt om i verden bare de siste 20 årene. Dette faktum med en økning på 369,67 kvadratkilometer har nylig blitt oppdaget av en gruppe kinesiske forskere, som analyserer både overflate- og satellittbilder. Forskerne fant på tre tiår frem til 2020 var det en netto økning på 157,21 km2.

Funnene motbeviser klima-alarmister påstander om at stigende havnivå forårsaket av mennesker vil få mange øyer til å forsvinne kort tid. Ved hjelp av slike skremselstaktikker, som vi har sett i mange andre tilfeller, gjøres desperate forsøk på å skremme folk til å akseptere galskapen ved Net Zero.

Forskerne sa at dataene deres antydet at havnivåstigning ikke har vært en utbredt årsak til erosjon for øyene i de studerte regionene. «For tiden regnes det som en av de medvirkende årsakene til stranderosjon, men ikke den dominerende», forklarte de. Det er unødvendig å si at ingenting av dette vil stoppe klimahysterikere i både hovedstrømpresse og politikken. The Guardian uttalte at stigende hav vil sluke mer enn bare landareal. «Det vil drepe hele språk», la de til, og fremhevet effekten på stillehavsøyer som Tuvalu.

Emosjonelt klimaalarmist utspill, men det ser heldigvis ikke ut til å gjelde Tuvalu. En fersk studie fant at de 101 øyene i øyriket Tuvalu hadde vokst med 2,9 %. Forskerne observerte at til tross for stigende havnivå, har mange strandlinjer i Tuvalu og nærliggende Stillehavsatoller opprettholdt relativ stabilitet, «uten vesentlige endringer». En omfattende ny undersøkelse av data om 30 atoller i Stillehavet og Det indiske hav med 709 øyer, fant at ingen av dem hadde mistet landareal. Videre, la forskerne til, er det data som viser at 47 rev-øyer har økt i størrelse eller holdt seg stabile i løpet av de siste 50 årene.

Maldivene er ett av en rekke områder som har sett nylig økning i landmasse. Andre områder inkluderer den indonesiske skjærgården, øyer langs den indokinesiske halvøykysten og øyer i Rødehavet og Middelhavet. Spesielt var det kysten på den indokinesiske halvøya som hadde den største gevinsten, med en økning på 106,28 km2 i løpet av 30-årsperioden. Av de 13 000 øyene som ble undersøkt, fant forskerne at bare rundt 12 % hadde opplevd en kystlinjeforskyvning, med nesten like mange som opplevde enten økning eller minskning.

Forskerne finner mange årsaker til at øyer kan vokse i størrelse til tross for små årlige økningene i havnivået som er sett i mange deler av verden. Det bemerkes at øyas kystlinjer stadig endres på grunn av faktorer som tidevann, vind, hydrodynamikk nær kysten og transport av sedimenter. På bebodde øyer kan menneskelig aktiviteter som fiskeoppdrett og landgjenvinning være en faktor.

Selvfølgelig kan menneskers handling ha en rekke utilsiktede konsekvenser, særlig utvinning av koraller og nedbryting av naturlige vannbarrierer. Øystater som Maldivene har ikke vært sene med å komme med krav om «klimaerstatning» fra innbyggere i den industrialiserte verden som har fått skyldfølelse.

Men turisme har dramatisk økt inntektene på Maldivene til industrilandnivå i en tid da lokalbefolkningen har utvunnet koraller i industrielle mengder for å bygge havner, flyplasser og feriesteder. I prosessen har livet i havet gått tapt, og øyene er ofte mindre beskyttet mot stormbølger som nå kan slå direkte på strandlinjen. Nylig anklaget en gruppe forskere og økonomer at korallgruvedrift «har resultert i massiv forringelse av grunne rev, med store negative konsekvenser for beskyttelsen av kysten».

De kinesiske funnene er viktige for å bidra til å avvise påstanden, om at mange lavtliggende øyer ganske enkelt vil forsvinne under bølgene i nær fremtid på grunn av menneskeskapte klimaendringer. De viser hvordan endringer av strandlinjene er en vedvarende og pågående prosess, som er gjenstand for mange naturlige og menneskelige påvirkninger. De fleste øyene som brukes til klimaskrekkpropaganda som Tuvalu og Maldivene har økt i størrelse i det siste, og er neppe egnet til å piske opp frykten for en påstått klima-«nødsituasjon». Havnivåstigning er ikke en årsak til de skiftende kystene, sier forskerne.

Fra The Daily Sceptic, publisert 6 april 2024.
Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Morrison er redaktør for The Daily sceptic.
Orginalartikkel: Islands That Climate Alarmists Said Would Soon “Disappear” Due to Rising Sea Found to Have Grown in Size.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • » Øystater som Maldivene har ikke vært sene med å komme med krav om «klimaerstatning» fra innbyggere i den industrialiserte verden som har fått skyldfølelse.»

  Omtrent som erstatningen til jødiske organisasjoner fra vesten pga. skyldfølelsen etter samme religiøse løgn-narrativet ‘Brennoffer’.
  ( En gammel jødisk myte som ble hentet fram, bla. for å sanke politisk makt og hente penger. )

  Svar
 • Northern Light.
  18 april 2024 16:54

  Martin Durkin, som laget filmen Climate: The Movie: Klima-alarmismen er en klassekrig.

  Av Martin Durkin.
  Klimaet er i krise og vi har skylden. Planeten koker som en kjele med grøt. Vi står overfor en mulig utryddelse av alt liv på Jorden. «Vitenskapen » sier dette. Alle som stiller spørsmål ved dette er en ondsinnet konspirasjonsteoretiker. Klimakatastrofen er et 100 % ugjendrivelig faktum.

  Men det er klart for alle som er oppmerksomme, at de hysteriske spådommene til klima-alarmistene basert på deres hypotetiske datamodeller i 40 år, har vist seg å være fullstendig feil, igjen og igjen. Det skal ikke mye undersøkelser til på Internett, for å oppdage at påstandene til klima-alarmister er blankt motsagt av mange solide vitenskapelige bevis og data. Vi snakker om offisielle data – faktisk vitenskap, og publisert i respekterte tidsskrifter. Noe av det er omtalt i min ‘klimafornekter’-film, Climate: The Movie, som er tilgjengelig gratis på nettet.

  Verden koker ikke. Som enhver geolog vil fortelle deg, er vi i en istid – en av de kaldeste periodene de siste 500 millioner årene. Nivået av CO2 i atmosfæren er ikke unaturlig høyt, sammenlignet med de siste halve milliard årene av Jordens historie er det ekstremt lavt. Og det er ingen bevis for at endrede nivåer av atmosfærisk CO2 – det har endret seg radikalt mange ganger tidligere – noen gang har «drevet klimaendringer». Hvis det hadde vært det, ville Al Gore ha sagt det i sin dumme film, men det gjorde han ikke. Antallet orkaner øker ikke, heller ikke skogbranner, tørker og så videre. Dette er hva de offisielle tallene sier.

  Selvfølgelig er dette pinlig for vitenskapen. Klima-alarmismen er verdt mange milliarder for dem i klimarelaterte forskningsmidler. Mange tusen jobber avhenger av det, og mye av deres omdømme som vitenskapsfolk står på spill. Og det er svært avslørende for fornybar-energi industrien, som omsetter for rundt en billion dollar i året.

  Klima-alarmismen støttes ikke av vitenskapelige bevis. Den støttes av trakassering, trusler og sensur av alle som våger å stille spørsmål ved den. Klimakatastrofisme er politikk, skamløst utkledd som vitenskap.

  Klima-skremmingen var miljøvernbevegelsens oppfinnelse, som skulle stå i motsetning til vulgær, skitten, frimarkeds-kapitalisme. De sier at det er for mange mennesker som spiser for mye. Vi må holdes tilbake og holdes inne, for planeten Gaias skyld. Løsningen på det globale, eksistensielle klimaproblemet er høyere skatter og mer styring av innbyggerne.

  Ved enhver sosial sammenkomst kan du ganske trygt forutsi hvem som vil tenke hva om klima, ved å spørre dem om skatter og reguleringer. Folk som elsker mer styring av innbyggerne kan ikke få nok av klimakaoset. Folk som vil ha lavere skatt og ha mindre overstyring fra myndighetene, vil himle med øynene og si stygge ting om Greta.

  Over hele den vestlige verden har staten vokst enormt i løpet av det siste århundret, og har økt antallet ansatte med levebrød som er avhengig av staten, og med jobber som direkte eller indirekte er relatert til statlig kontroll av innbyggerne. Både i Storbritannia og USA jobber nå mer enn dobbelt så mange mennesker i staten som i produksjon.

  Disse menneskene er avhengige av myndighetene og de betales med skattemidler. I slike kretser er det å forkynne gledene med lavere skatter og mindre statlig overstyring et brudd på sosial etikette. Du vil krysse en moralsk grense. Du vil bli mistenkt for å like Donald Trump, for å stemme Brexit, for å hate nedstengninger og obligatorisk vaksinasjon, og for å være en klimafornekter.

  Og faktisk kan alt dette godt være sant, disse synspunktene har en tendens til å henge sammen. Det samme gjør synspunktene til de på den andre siden. For å gjenta, klimaalarmismen er politikk utkledd som vitenskap. Vi er i en klassekrig, som flere begynner å innse. På den ene siden, den skattekrevende styringsklassen som lever av skatt og overstyrer oss.

  Dette er det virkelige grunnlaget for et konsensus om klimaendringer. Et konsensus som eksisterer blant vårt voksende, skattekrevende etablissement. Dette er ikke en liten gruppe mennesker, det er en hel klasse. De er den herskende klassen, om du vil. De styrer våre liv, skoler og universiteter, store deler av våre kunst- og vitenskaps-institusjoner og mye av presse og media. Det er en intolerant klasse, og svært klar over sine egne interesser.

  Det ville vært fint å tenke på at det å høflig gjøre dem oppmerksom på de vitenskapelige fakta, kan sette en stopper for alt klimakaos-tullet, men dessverre, det går ikke, fordi dette handler ikke om vitenskap.

  Fra The Daily Sceptic, publisert 18 april 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Durkin er en engelsk TV-produsent og regissør i britiske Channel 4. Han er mest kjent for å ha regissert Climate: The Movie, The Great Global Warming Swindle (2007) og Brexit: The Movie (2016).
  Orginalartikkel: Climate Change is Class Warfare.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Funn etter hjerteundersøkelser:

Økning i arteriebetennelser i hjertet hos vaksinerte, men ikke hos uvaksinerte.

Forrige innlegg

Georgia:

Nytt forsøk på statskupp fra USA/Nato?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.