POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Slovakias forsvarminister:

Alt er sendt til Ukraina: luftforsvar, flyvåpen og penger. Nå er det helt tomt.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det den nye slovakiske forsvarsministeren her sier forteller at Nato har tømt alle våpenlagre til bunnen. Det gjelder helt sikkert ikke bare Slovakia, men med den nye regjeringen får vi en forsmak på situasjonen i hele Nato-området. Og et naturlig oppfølgingsspørsmål er om dette også er situasjonen i Norge.

Men informasjonen fra den slovakiske forsvarsministeren bekrefter igjen at Nato, slik alliansen fremstår i dag, er en «tom tønne». Men som vi vet er det de som rumler mest når de triller. Russiske militære er helt sikkert klar over dette.

Det som forverrer situasjonen er at alliansens produktivkrefter (industri) ikke kan kompensere denne våpenmangelen på mange år. USA mangler industri og dermed kompetanse. Den har de flyttet til Kina. Tyskland er i ferd med å avindustialisere seg selv som følge av straffetiltakene mot Russland og «det grønne skiftet».

Snakk om å skyte seg selv i foten.

Knut Lindtner
Redaktør

«Intet luftforsvar, ingen flyvåpen, ingen penger» – og EU etterlyser mer hjelp til Ukraina.

Den nyutnevnte forsvarsministeren i Slovakia har kalt de som tidligere hadde ansvaret som «Folk som mer ligner mopser enn ulver».

Slovakias militære hjelp til Ukraina under den forrige regjeringen  har ført til at landets eget forsvar er svært skadet. Nå trenger man «flere år» på å fikse dette har den nye slovakiske forsvarsministeren, Robert Kalinak sagt.

Forsvarsminister Robert Kalinak

Ministeren tiltrådte den nye regjeringen sist oktober, en regjering som er under ledelse av statsminister Robert Fico. Kalinak  har beskyldt sin forgjenger for simpelthen  å sende nøkkelutstyr til Ukraina uten å ha en plan om å sikre erstatninger for dette.

Han mener forsvarsdepartementet har blitt styrt av «folk med kvaliteter som mopser der det trengs ulver». Det fortalte Kalinak til avisen Standard på torsdag.

«Den forrige regjeringen har etterlatt oss uten eget anti-luftforsvar , uten kampfly. Og vi har ikke en gang de 700 millionene som vi ble lovet for MIG-flyene. Det har de også overlatt til Ukraina», slår Kalinak fast. 

Nå er Slovakia ute etter å finne en «partner» de kan forhandle med for å  sikre at «NATO kan forsyne Slovakia med luftforsvar». Landet risikerer å stå helt uten luftforsvar etter at USA trakk sine Patriot-systemer ut sent i 2023. Det italienske SAMP/T-systemet vil også forsvinne ved slutten av dette året, advarer Kalinak.

Det vil antakelig ta år å rette opp den skaden som er påført landets sikkerhet, sier forsvarsministeren. Og fortsetter å kaste skylden på sine forgjenger. Den nye regjeringen kan antakelig ikke skaffe en erstatning for S-300-systemet i sin funksjonstid. 

«Kanskje mot slutten av den tiden, det kan jeg bare håpe på», sa han.

«Det var absurd elendig arbeid av den daværende forsvarsministeren Jaroslav Nad og hans folk i departementet.

Det var jo ikke bare vi blant de allierte som hadde S-300 som Ukraina var interessert i. 

Hvorfor kunne ikke grekerne ha gitt dem det? Eller bulgarerne?

Det var en helt opprørende beslutning av Nad  og den daværende statsministeren Eduard Heger. Noe lignende finner vi ikke i en suveren stat», slår Kailinak fast.

Det mest meningsløse av alt er å bruke penger på en tapt krig, men ikke for våpenindustrien. (Foto: iStock)

Etter at partiet til Fico  vant valget i september, stanset han øyeblikkelig landets militære hjelp til Kiev, og han gikk også mot Ukrainas mulige medlemskap i den USA-ledede NATO-blokken. Den nye statsministeren har gjentatte ganger kritisert Vestens måte å behandle Ukraina-konflikten på. Han sier at den uendelige støtten til Kiev er blitt en «nytteløs sløsing av menneskelige ressurser og penger».

Det bare forlenger fiendtligheten og fyller opp Ukrainas kirkegårder med «tusenvis av døde soldater».

«Jeg vil ikke lenger være vitne til dette idiotiske liberale og progressive demagogi. Det er bokstavelig talt sjokkerende å se hvordan Vesten om og om igjen har gjort feil når de vurderer situasjonen i Russland», skrev Fico i avisen  Slovakias Pravda forrige uke.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Lexica

https://www.rt.com/news/590973-slovakia-air-defense-issues/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Men har Vesten gjort feil når en har gjort disse feilene? Feil er å gjøre noe utilsiktet. Stikker vestlige lederes inkompetanse virkelig så dypt eller har en med vitende og vilje uttømt mulighetene for å bedrive krig samtidig med at en så åpenbart hisser til krig og forbereder sosial uro. Justis- og beredskapsdepartementet har nylig sendt ut sitt høringsnotat: «Høring om endringer i sivilbeskyttelsesloven – sivil arbeidskraftberedskap når rikets selvstendighet eller sikkerhet er i fare» -som i bunn og grunn er et sivilt pålegg om å fortsette å arbeide når systemkollaps gjør at lønn ikke lenger kan påregnes. Samtidig er smittevernloven endret med videre fullmakter til både tvangsvaksinering og karantene -for å gi muligheter til å stenge ned samfunnet helt og påskuddsvis. Det viser seg at ingen av covid-19 tiltakene var nødvendige eller virket, så hva gjør man? Jo, man skjerper de reglene som ikke virket og altså gjør de det i annen hensikt enn den påstått nødvendige.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Religion og menneskesyn:

Sionister i dagens «Israel» og nazister i datidens Tyskland har ting felles.

Forrige innlegg

Franske leiesoldater i Ukraina.

Er Frankrike i uerklært krig med Russland?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.