POSTED IN Israel, Virkelighetsforståelse

Slipper straff.

Skjøt og drepte to-åring på Vestbredden.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Den ulovlige okkupasjonen av Vestbredden pågår nå på 56. året. Ingen straffetiltak er iverksatt av vestlige regjeringer mot dette. Ingen våpen sendes palestinerne for deres frigjøring. Hele det norske politiske Stortingsmiljøet er helt tause om det som har fått ut spille seg og som fortsatt pågår.

Med Russland er det en helt annen sak. Og det forteller at mediene nå styrer opinionen som gjeterhunder driver en saueflokk foran seg. Folk tror de bestemmer sjøl hva de skal tenke og hvordan de skal handle, men realiteten er snarere denne: «Jeg bestemmer sjøl sa mannen og gjorde som alle andre».

Det er mediene som styrer oss og politikerne våre. Ingen tør si noe «upassende» for da kan de bli uthengt og dermed er deres politiske karriere over.

Det virkelige og viktige spørsmålet er hvem som styrer (eier de store mediene) for det er her dagsorden settes. En måned med Pride-feiring (av alle typer seksuelle avvik) er viktigere en kampen for avspenning, nedrustning og fred.

Derfor vil drapet av en uskyldig to-åring ikke få oppmerksomhet tilsvarende Pride-feiringen – ikke i det hele tatt.

Knut Lindtner
Redaktør

Den israelske soldaten som drepte den palestinske toåringen Mohammed Tahini vil ikke bli tiltalt for noen slags disiplinærtiltak.

Fra Palestine Chronicle.

Den israelske hæren har besluttet at soldaten som avfyrte de dødelige skuddene mot en to år gammel palestinsk gutt i landsbyen Nabi Saleh nær Ramallah ikke vil bli tiltalt for noe slags disiplinærtiltak, melder israelske medier.

Den israelske avisen Haaretz rapporterte på onsdag «etter en spørrerunde frigjort av IDF (Israel Defense Forces) så trodde soldaten, ved en feiltakelse, at toåringen Mohammed Tamimi og hans far, Haitham, hadde skutt på han».

I spørreundersøkelsen gjennomført av det israelske militæret heter det «hendelsen ble utløst på Vestbredden etter en rapport om skyting nær nybygger-bosettingen  Neve Zuf fra en høyde nær Nabi Saleh».

Den israelske hæren «innrømmer at på grunn av mangel på kommando, kontroll og kommunikasjon blant de israelske bakkestyrkene førte det til feilaktige avgjørelser».

Den 2. juni satt Mohammed Tamimi sammen med moren og faren i bilen deres da skudd, avfyrt av israelske soldater, traff guttens hode, og skadet faren i skulderen.

Gutten ble straks sendt til sykehus, der han fikk livreddende hjelp,. Han ble erklært død den 5. juni.

Marva Tamimi, Mohammeds mor, sa at de israelske soldatene skjøt mot mannen og sønnen fra relativ kort avstand, ifølge Haaretz.

Ifølge rapporten hennes sier hun at «israelske soldater ofte gjemte seg nær huset deres, spesielt under gjerdet som skiller huset deres fra veien. Avstanden dit er omtrent 50 meter».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Israel er eit land i verdensdelen Asia. Vestasia er korrekt, ikkje midtausten som er eit britisk kolonialt uttrykk.
    Israel er inkludert i Europa til forskjell frå nabolandene. Melodi Grand Prix, EM i fotball og sport, mm.
    Israel er ein totalitær terrorstat i evig krig mot eige folk og mot resten av verden. Ein vakker dag blir denne staten destruert. Folk toler ikkje daglige myrderier utan stopp. Morderane vil bli avliva eller jaga for alle vindar.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det er noe Jens Stoltenberg kan:

Ønsketenkning.

Forrige innlegg

Med andre briller:

Kortnyheter som har en annen vri enn det vi er vant til.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.