POSTED IN Norsk politikk

Slagsmålet i Rødt fortsetter:

For eller mot Nato, altså USA-imperialismen?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Farsen fortsetter

Av Jan Hårstad 

Jeg kan garantere at Rødt kommer til å bli den sentrale politiske underholdningsmaskinen i Norge i lang tid framover. Hver dag kommer nye utspill fra fraksjoner i Rødt og dagens er irritasjon over at Klassekampen «får alt til å handle om Moxnes». (18 mai)

Forklaringen på dette er såre enkel. Redaksjonen i KK anført av Braanen har blitt Nato og EU-ideologer åpent. I flere år var de det skjult.

Så her står borgeravisene og borgerlige KK sammen om å dyrke Moxnes fordi han har i videoer og uttalelser vist seg som en tilhenger av myten om den «russiske imperialismen» og det stakkarslige «demokratiske» Ukraina. Moxnes er den perfekte Nato-propagandist.

Prisverdige Pål Steigan vil ha det til at det er massemedia krigen som har brakt Rødt i kne. Der mener jeg Steigan bommer stygt og har lagt fra seg alt som er av klasseanalyser. Det er middelklasseradisser i absolutt alle europeiske land som står for denne linja. Det er overhodet ikke noe særegent norsk ved den.

SYRIZA – Wikipedia
Syriza med lederen Tsipras. Store i kjeften for å vinne valget, men da det kom til handling falt de sammen politisk.

I mange år var det slik at greske Syriza var det nye venstrefyrtårnet i Europa og offisielt søsterparti til Rødt. På vegne av bankers i Frankfurt utsultet de greske bønder og arbeiderklasse, men de la også landet åpent for amerikanske og israelske militære prosjektet samt  gass og olje. Når Europashistorien engang vil bli skrevet så er dette med Syriza nærmest som fiksjonslitteratur. Ikke til å tro. Småborgerskapet utkledd som sosialister.

Så var det en dansk akademiker som bygget om Enhedspartiet til et Nato- og EU-parti som KK skriver om i dag.

Som en dansk analytiker skriver: «det har blitt et strømlinjeformet sentrum-venstreparti» Dette har vært Rødts offisielle modell etter Syriza-epoken. Pelle Dragsteds bok utgitt på Manifest Forlag.

Det nye i dag er at KK melder at «Raudt støttar også Vänsterpartiets synspunkt.» Hva er det da?

At Nato-innmeldingen går litt for fort. Men partiet er for svenske våpen til Ukraina, de er for Natos krav om 2% av BNP til forsvaret, støtter Nato i Ukraina som de støttet Nato i Libya og Afghanistankrigene.

Vänsterpartiet var og er SVs søsterparti men kanskje Rødt også melder seg på da det er minimale forskjeller mellom Moxnes-politikken og SV.

Rashida Tlaib – Wikipedia
Rashida Tlaib er en amerikansk advokat og politiker. Tlaib er doctor juris fra Western Michigan University. Hun ble innvalgt representant i Representantenes hus 6. november 2018 som den første kvinnelige muslimske politikeren fra delstaten Michigan, og en av de to første muslimske kvinnene i Kongressen. Wikipedia

En annen humoristisk utvikling på «venstresida» henter vi fra USA. En gjennomgang av flere årganger av klassekampen vil vise at avisa har drevet kultus av de «DEMOCRATIC SOCIALISTS» ledet av gamle Bernie Sanders og damene Ocasio-Cotez, Rashida Tlaib og en rekke andre. Deres program var at USA måtte slutte med dyre og blodige imperialistiske kriger og heller konsentrere seg på å gjøre noe for de fattige.

Dette er egentlig BASEL-RESOLUSJONEN av 1912 vedtatt av SosialistInternasjonalen. Som vi har informert om: Den ble forrådt av alle underskriverne.

Alle prominente i venstresidas amerikanske fyrtårn går nå inn for imperialistisk krig og stemte for ytterligere 40 milliarder dollar til militær og finansiell hjelp til Ukraina. 10 mai.

Med andre ord: absolutt hele raddis-laget av den europeiske og amerikanske «venstresida» har nå slått seg Nato-imperialistiske kriger.

Tidenes største krigsmobilisering pågår og de som forstår aller minst av det, er «venstresidene».

Vi kan le av dette kanskje noen uker til, men etter Nato toppmøtet i Madrid 28-30 juni blir det full tredje Verdenskrig.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Sidan eg slutta å lese KK for nokre år sidan, vart lei av alle ‘venstreposørane’, er det noko befriande over Hærstads gode rapportar og truverdige analyser.

  For fem år sidan røysta eg på Moxnes for å få ei vaktbikkje på tinget, men aldri meir. Han oppnådde å få Listhaug pressa ut av regjeringa, og ho kvitterte med å kalle stortinget ein barnehage. Det syns eg var godt sagt, meir no enn då.

  Svar
 • «Når Europashistorien engang vil bli skrevet så er dette med Syriza nærmest som fiksjonslitteratur. Ikke til å tro. Småborgerskapet utkledd som sosialister.»

  Jeg lurer noen ganger på om (norske?) sosialister vet hva sosialisme er.
  – Eller nasjonalisme ( vs. globalisme ) , for den saks skyld.

  Svar
 • NORSK VÅPENLEVERANSE KAN UTLØSE 3. VERDENSKRIG OG SLUTTEN FOR OSS ALLE
  «One “well stocked” country is now considering becoming the first to ship such missiles to Ukraine, while others might follow, according to the report. The NSM can be launched relatively easily from the coast and has a maximum range of 250 kilometers. NATO allies have mobile ground-based NSM launchers available to loan, Reuters said, and the warheads would come from Norway.»
  https://www.thetruthseeker.co.uk/?p=253775

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Azovstal-styrker kapitulerte!

Slutten for Zenensky’s ledelse i Kiev?

Forrige innlegg

Med andre briller:

Kortnyheter fra alternative medier.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.