POSTED IN Russland, Sanksjoner, Økonomi

Skulle ødelegge Russland økonomisk.

Resultatet ble det motsatte, et sterkere Russland.

11 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Rubelen skulle knekkes, men ble i stedet verdens sterkeste valuta

Av red. PSt 

Umiddelbart etter Russlands folkerettstridige invasjon i Ukraina og proklamasjonen av de drakoniske vestlige sanksjonene mot landet, stupte den russiske rubelen nesten loddrett ned. Skadefryden i vestlige medier var enorm. Det var helt tydelig at hensikten var å knuse russisk økonomi, og også å knekke rubelen.

Men så kom det russiske mottiltaket.

«Uvennlige land» må nå kjøpe russisk olje og gass i rubler

Den russiske avisa Kommersant meldte:

President Vladimir Putin instruerte å gi Gazprom et direktiv om å konvertere kontrakter til rubler for uvennlige land. Etter hans mening gir det ingen mening for oss å levere russiske varer til EU, USA og motta betaling i dollar og euro.

For å betale i rubler, må man først kjøpe rubler. Putins vedtak skapte umiddelbart et sterkere marked for rubler, og reaksjonene lot ikke vente på seg. Rubelen, som gikk i fritt fall da sanksjonene ble forsterket fikk seg et skikkelig løft oppover.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er rubelsedler-og-gull-696x390.jpg

Michael Hudson skriver: – Dollarhegemoniet tok slutt sist onsdag!

Så lenge USAs dollar har vært regnet som «trygg havn» for alle land og alle investorer, kunne USA trykke dollar for å betale for sin import og sine utgifter i andre land. Det har gitt USA et ekstremt sterkt privilegium. Dollarhegemoniet var en gratisbillett for USA. Alt dette tok slutt da USA konfiskerte Russlands utenlandsreserver slik de tidligere har stjålet Venezuelas og Afghanistans reserver. Dette sier økonomen Michael Hudson i et intervju med Margaret Flowers i Clearing the Fog.

Les: USAs konfiskering av Russlands utenlandsreserver er et knusende slag mot dollaren som reservevaluta

En rubel støttet av gull og vareproduksjon er nå den sterkeste valutaen i verden

Mens dollarsystemet består av «fiat-penger«, som er penger uten en iboende verdi er nå rubelen støttet av gull og vareproduksjon, altså i reelle, håndgripelige verdier. Det gjør den til verdens sterkeste valuta, noe også markedet har oppdaget. Her er utviklinga av rubelkursen i forhold til dollar, yen, euro, britiske pund, yuan renminbi og norske kroner (kilde XE.com):

Som en ser av disse grafene er det særlig euro og yen som taper stort i forhold til rubelen.

Til tross for de massive sanksjonene øker Russlands salg av olje og gass

BusinessInsider skriver at til tross for sanksjonene tjener Russland mer enn noensinne på salg av olje og gass. Analytikere regner med at Russland kommer til å tjene 320 milliarder dollar på energisalg i 2022. Det er en økning med en tredel siden i fjor.

Innlegget er hentet fra Steigan.no

Forsidebilde: Kenny Eliason

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

11 kommentarer. Leave new

 • Problemet er at det bare rammer middelklasse og fattige i det «siviliserte» vesten.
  Asia, Afrika og S-Amerika, alle de land som ikke er med på hardkjøret fra «onkel» Sam (70-80% av verdens befolkning) vil på lengre sikt nok komme styrket ut av denne galskapen. Med samhandel og fredelig sameksistens kan verden bygges, ikke med (slik som nå) noen få gale despoters ønske om å sitte på toppen, eie alt og være «kronet» til verdens «herskere». Vi har harde tider i komme, men vi VIL VINNE, det er ufravikelig. Alle imperier styrtes til slutt, enten innenfra eller utenfra, og likedan vil det gå med «Det Nye Babylon», enten de har fått seg en ny Nimrod eller ikke.

  Svar
  • Hvem er vi og hvem er de Per J ?.
   Om «vi» ikke er enige om noe som helst,altså polsk riksdag etter svensk oppskrift,da lurer jeg på hva du legger i ordet vi.
   Vi som jeg antar du mener er de rettroende,vi kan jo ikke en gang enes om hvordan rydde i eget hus.
   Om vi rekker å enes,da kan jeg med glede gå i spissen for å rense opp i de falske gudshus som den falske staten har bygd for å forblinde oss,men jeg går ikke alene,jeg bärer ikke dine og andres synder på mine skuldre.

   Svar
 • Det er vår skyld at vi har latt oss forblinde til å velge våre falske ledere,ikke jödenes,ikke noen andre heller,vi lot oss forblinde i vår jakt på hat(men hate de rette)mammon,grådighet og sjalusi.Forstår dere ikke alle at dere har blitt grundig lurt ?.Det begynner og slutter med oss selv.

  Svar
 • Hva skal man med middelklasse da Per J ?.Hva skal man med overklasse ?.Vi som har forstått vet jo hva underklassen har blitt brukt til.Å inndele et samfunn i klasser er jo det klassiske adelsknepet som startet med sverdet.
  Gå dere hjem dere gode.

  Svar
 • Overklassen trengte middelklassen til å herse med underklassen.Overklassen vil jo ikke bli skitne på hendene sine,det bruker de en tomsete grådig middelklasse til,en middelklasse som grådig har holdt sine medmennesker nede til overklassens glede.

  Svar
 • Om ingen arbeidsfolk unnlot å gå på jobb på mandag,om ingen betalte sine regninger,om ingen gikk til sine falske Guder fra og med mandag,da ville vi vinne innen mandag kveld.Man behöver intet Sverd,bare samhold og ett felles mål om felles vekst.
  Naivt ?.Ikke om det er,de kan ikke true oss,ikke skyte oss,de vil väre totalt avkledd sin prakt og styrke.

  Svar
  • Om ingen arbeidsfolk unnlot å gå på jobb på mandag …(Skrivefeil?) Regner med at du mener; Om arbeidsfolk unnlot … Videre; «de kan ikke true oss, ikke skyte oss,» Jo det kan de. Men det er altfor avslørende, derfor vaksinerer de oss. (med en haug innebakte trusler)
   Angående det å ikke etterkomme krav som stilles … Har tenkt tanken selv – flere ganger … Hva om vi unnlater å etterkomme disse kravene? Vi (folket) er faktisk flest. Vi sitter med makten – «bukten og begge endene» (vil ikke ha et lovløst samfunn, (anarki) er ikke det jeg er ute etter, men vi må «markere oss og gi beskjed om at nå er det NOK! (ikke kom trekkende med «stemmeseddelen hvor vi får delta hvert 4. år, og si at vi har et demokrati. Det har vi nemlig ikke.)

   Det vi ikke evner, er å gå i tospann … Jobbe i fellesskap … og det vet «makten» Derfor ligger vi nede med brukken rygg!
   Og de voldtar oss år etter år ….

   Vi kjemper mot uhyggelige krefter.

   Svar
   • Takk for rettelsen Sveinung,jeg skriver uten manus,noen ganger går tankene mye raskere enn den håplöse pekefingern min.
    Om alle realökonomiarbeidere tok seg en 3 dagers sjukepermisjon,ga blaffen i regningene og ga klar beskjed om at bare de ledere som arbeider for folkets beste istedenfor å jobbe for sin egen flokk med egennytte som bakteppe,da vet jeg at vi ville slå makten overende,det ville bli sparsomt med penger til lönning for statsbyråkratiet som har herset med sitt folk i alle tider.
    Jeg har faktisk i min fortid organisert en spontanstreik hvor vi alle i flokk sykmeldte oss,vi vant på alle punkter i löpet av 6 timer.Ledelsen måtte i skam stå skolerett og innfri alle krav.Den lommeboka vet du Sveinung,det er der moralen sitter.
    Vär ikke så redd for anarki Sveinung,et anarki uten kardemommeloven + iallefall 6 av budene burde väre universelt,flere regler behöves ikke men god ledelse vil fikse vanskeligheter med sitt lokale naboskap.
    Og vi kan gå i tospann Sveinung,vi må bare vite hvem og hvor ondskapen kommer fra og hvem som har gitt den näring.
    Og som avslutning,bibelens versjon av Jesus sitt hjertesukk.
    Herre tilgi dem,de forstår ikke hva de gjör.???????.Makan til vrövl de har banka inn i folk.
    Her kommer den rette utgaven.
    Aldri tilgi dem,ikke för de forstår hva de har gjort.
    Da blir det opp til folket å finne metoder til å få de til å forstå,men de er neppe interessert i å pålegge hverandre skatt til håplöse prosjekter,enten får disse krekene ha en nytteverdi for folket eller så får de gå til de evige gressganger,noe de frykter av hele sin sjel,de har jo alltid önsket seg evig liv.

   • Her kommer et eksempel på Anarki med god oppdragelse.Om en idiot kjörer i fylla og dreper eller lemlester eller gjör annen skade på person eller eiendom,da er han ansvarlig for det han har gjort,ikke samfunnets ansvar,(skatt) eller forsikringsselskapets/ene ansvar(Skatt).
    Felleskapet sörger for skoler som hjelper barna til å utvikle samfunnet som helhet,ikke utvalgte flokker.Vi utdanner ikke Handelskoleguttunger som skal tjene seg selv eller en utvalgt flokk,han skal tjene sitt samfunn.
    Vi utdanner ikke domstol og politi,med advokater for å gjöre livet vårt verre,de skal gjöre livet vårt tryggere,de skal sörge for at vi får väre i fred for satans sendebud,som alltid skal ha en bit av vårt eget liv,et liv vi skal bruke på familie venner og samfunn,ikke på satans slaveskatter som knekker viljen vå r bit for bit.
    Tror jeg gir meg nå,det finnes mange som kan utvikle ideer om hvordan sikre seg mot djevelen.

   • Sveinung
    7 mai 2022 5:13

    Slumper innom NRK radioen når jeg er ute på landeveien (ute på kjøret) (E6 for eksempel, ett av Norges største anleggsområder)
    Morgenandakten (åndelig føde må vite) ;-) Fader vår … tilgi oss våre synder som vi og tilgir våre syndere …?

    Maken til vasprat/pisspreik skal men lete lenge etter. Her ber vi «herren» om bråk!
    Hvem tilgir noen for feil og mangler … ? INGEN! Kan vi saksøke noen så gjør vi det. «mee too»

 • Et folkestyrt ANARKI som har god oppdragelse er maktens verste mareritt,det er derfor du /dere har fått bilder i hodet om folk som dreper,raner,voldtar og svindler er anarkiets vei,de bildene er en del av hjernevasken,faktisk er det sånn at de bildene du har ihodet er vendt feil vei,de skulle värt vendt mot makten for det er det de har gjort med livet ditt,lurt deg inn i en tilvärelse som med frykt ser på all ondskapen som er produsert av ondskapen for at du skal tjene din herre.
  Et utdannet folk og ett meneskelig folk vil aldri begå de grusomhetene makten gjör.Ref.se dagen,s og gårsdagens redsler.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Polen redder seg på tysk gass som tyskerne har kjøpt fra Russland.

Men Polen vil straffe Tyskland for det samme gasskjøpet.

Forrige innlegg

Vi eksporterer billig energi til EU. Vi får dyr energi tilbake.

Kraftselskapene tjener og befolkningen betaler.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.