POSTED IN Norge

Skal avsløre konspirasjonsteoretikere

Men blir konspirasjonsteoretiker selv?

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

I en samtale på nettet snakker Hendrik Weber og Bjørn D. Nistad om John Færseth og hans påstander om at bestemte nettsteder sprer russisk desinformasjon og propaganda. I denne samtalen snakker de sammen om Færseths påstander og hvilken holdbarhet disse har.

Det er jo interessant at disse utspillene til f.eks. Færseth kommer nå. Det forteller i praksis at nettsteder som levere alternativ informasjon gradvis taes mer på alvor enn tidligere.

Færseth har levert slike påstandene tidligere slik at det han kommer nå egentlig ikke er noe nytt.

Dette er altså «gammal skit» har sprer, men det virker påfallende at han slipper til med slike påstander som ikke begrunnes med dokumentasjon. Her kan dere se Nistad og Webers samtale om saken. I og med at jeg selv beskyldes for å være konspirasjonsteoretiker må jeg si at det for en gang skyld er befriende at en kan få høre en samtale med motsatt versjon og perspektiv på viktige begivenheter i verden.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

Forsidebilde: Eren Li

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Sveinung Handyman Vikene
  21 august 2021 20:30

  Helt riktig. Tror det er svært få som vet hva en konspiratør/konspirasjonsteori er. Har opplevd det gang på gang – «Nå må du slutte å høre på disse konspirasjonsteoriene» og med dei orda avslutter motparten samtalen/diskusjonen. Det jeg vet er at vedkomende er tom for saklige argument. Så for min del så er det denne som taper. Listen over «konspirasjonsteorier» som det er blitt noe av er lang.

  Svar
  • Bjørnar Bolsøy
   1 september 2021 2:26

   Men vet du hva en konspirasjonsteori egentlig er? Hvordan begrepet er definert og forklart?

   Svar
   • En teori er en teori om noe,en konspirasjon er noe som blir gjort for å lure,narre,baktale,sverte,diskreditere ett individ eller gruppe til fordel for konspiratøren(e).
    Sannhet står seg mot løgn,alltid,derfor er det ikke bra at sannhet kommer frem,den skjules,tystes ned,latterliggjøres,alle hersketeknikker er i sving og ett godt propagandaapparat er fint for å selge en løgn som sannhet.
    Den største løgnen som finnes er lett å finne,om hjernevasktåken driver vekk fra den ikkeseende.
    Vi er alle slaver av noen få,personnummeret er eierbeviset,samfunnskontrakten er arbeidskontrakten.

   • Bjørnar Bolsøy
    2 september 2021 2:31

    Dette synes å være din personlige mening. Men kan du definere og forklare begrepet ‘konspirasjonsteori» slik det fakisk forholder seg i literaturen?

   • Bjørnar,det blir jo som å fiske,man vet aldri hva man får.Hvilken litteratur ?,hvilken forfatter har fått størst oppmerksomhet ?.
    Alle kontrollverktøy den rådende makt besitter er en konspirasjon,ingen teori,religion f.eks.Å gjøre ett folk enhetlig,å fjerne individet til fordel for felles tenkning,det er konspirasjon det.Å være politisk korrekt,det er samme visa.

   • Da Gustav Wasa tok makten i Sverige for hundrevis av år siden stoppet han den katolske kirkes fremmarsj.Gustav Wasa lot så hans hoff skrive en ny bibel,som ble det svenske folkets nye trosretning.
    Så Bjørnar,var Gustav Wasas grep en konspirasjon mot den katolske kirke og dens makt eller var det en konspirasjon for å sikre seg makt over det svenske folket ?.Eller begge deler ?.
    Å konspåirere har alltid vært maktens verktøy,å late som det ikke finnes,det blr like smart som å stikke hodet i sanden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sovjetunionen forlot Afghanistan i 1989. Regjeringen overlevde i tre år etterpå.

USA forlot landet i 2021. Regjeringen overlevde i 3 dager.

Forrige innlegg

Vi eksporterer EL-kraft for fullt til tross for for lav fyllingsgrad i magasinene.

Styrer EU norsk kraftpolitikk?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.