POSTED IN Norge

Sjokkdoktrine:

Skal hele landet ødelegges? Skal velferdstaten fjernes?

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det går mot en halv million arbeidsledige i Norge

En sjokkdoktrine på norsk

Av Jan Herdal

På nettet verserer oversikter som viser at medlemmene av Erna Solbergs regime knapt nok har yrkeserfaring utenfor politikken. De er broilere, som i tillegg skaffer seg immunitet mot de negative konsekvensene av egne vedtak.
______________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra oljekrisa.no
______________________________________________________________________________

Er slike politikere i stand til å fatte hva de egentlig har gjort med det norske samfunnet i løpet av et par uker? Neppe. Erna pøste nettopp inn nye 2,2 mrd. kroner i Bill Gates vaksinesatsing CEPI, på toppen av de 1,2 mrd. Norge tidligere har betalt. Best i klassen. Igjen.

Registrert arbeidsledighet har økt til over 10 prosent, det høyeste tallet siden mellomkrigstida. Og det er bare begynnelsen. En av tre NHO-bedrifter sier de står i fare for konkurs. 60 prosent har planer om permitteringer eller oppsigelser. 84 prosent rapporterer lavere etterspørsel eller kanselleringer.

En halv million ledige er innen «rekkevidde». Ingen kan si hvor dette ender, men historisk har høy ledighet det med å bite seg fast. Høy ledighet har høye sosiale kostnader for de som rammes. Men det er selvfølgelig langt mer tv-vennlig panikk i et virus som kan ramme de beste familier.

Finansministerens foreløpige prislapp på tiltakene mot den politisk skapte krisa er 310 mrd. kroner, pluss løpende 10 til 20 mrd. kroner måneden. Han hevder at dette «bare» vil føre til et økt underskudd på fastlandsøkonomien i år på snaut 136 mrd. kroner. Regnestykket er uklart.

Underskuddet som allerede er lagt inn i budsjettet for 2020 er snaut 244 mrd. kroner. Med litt godt mål blir samlet uttak fra oljefondet i år høyst sannsynlig rundt 400 mrd. kroner, om hele regningen skal tas derfra. Det er rekord. Himmelhøyt over tidligere beløp, og hinsides handlingsregelen.

Men, i tillegg vil en vedvarende krise også gi store inntektsbortfall for staten.

Ved høy ledighet tapes store beløp i inntektskatt. Lavere aktivitet gir lavere avgifter, bl.a. mindre moms. Staten tar 60 prosent av hver liter bensin og diesel som selges. Bilsalget super, avgiftene med det. Avinor går mot sitt første underskudd på 17 år. Er over en milliard i tapt omsetning.

På toppen kommer at den norske krona er redusert til Europas søppelvaluta. Målt i euro, dollar, britiske pund eller svenske og danske kroner har vi trolig aldri opplevd en tilsvarende, brutal devaluering av realinntekt på så kort tid.

Den norske kronekursen avhenger fortsatt stort sett av oljeprisen. Opprinnelig kollapset den på grunn av en krangel mellom Russland og Saudi-Arabia. Nå har den økonomiske krisa kommet i tillegg. Det kan ta tid før det snur. Og oljenæringen er som kjent Norges viktigste i kroner og øre.

Like fullt klør politikerne forsatt i fingrene etter å komme i gang med en økonomisk katastrofal Klimakur 2030. Det tar tid å innse de nye realitetene. For oss alle, og ikke minst for dem som bærer hovedansvaret for dem.

Dette er sjokkdoktrinen på norsk. Kursen er satt mot en brutal kollaps av velferdsstaten.

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • «Men, i tillegg vil en vedvarende krise også gi store inntektsbortfall for staten.»

  Det er jo (det levende) samfunnet i en nasjon som er viktig. ikke ( den døde ) statsadministrasjonen. Det er produksjonen av varer og tjenester ( spesielt for innelandsk forbruk) som gir en nasjon velstand, – og trygghet.
  Hvis de som styrer statsadministrasjonen hadde visst hva de drev med, så kuttet de alt av skatter og avgifter. Og lot være å ta opp kredittkortgjeld ( fra FED ). En forgjeldet nasjon gir fra seg styringen til de som styrer verdensvalutaen og rentene.
  Norge har reell produksjon av mat & vann og energi som kan ta oss gjennom en krise.
  – Hvis våre politikere ser forskjell på penger ( tall – uten egenverdi) for en nasjon, og skapende arbeidskrefter til eget forbruk.
  Vi bør kaste ledere som ikke ser forskjell på fantasi og virkelighet. Slike ledere fører oss i frykt, frustrasjon og slaveri.

  Svar
  • Norge har ledige arbeidskrefter, og reelle verdier for videre nasjonal oppbygging, uansett verdens tall-krise.
   Men det er ikke sikkert vi vil ta oss råd til å holde en fordyrende statsadministrasjon, partipolitisk sludder, og en banksektor som er i hendene på utenlandske valutaspekulanter og globalister.
   Makt til det produserende folket.Og en administrasjon som gir oss tall for vurdering, kun. Det er det vi trenger.

   Svar
   • Vi er innbilt øgn & tullballdet så lenge og ofte, at vi tror på det , muligens.
    Men det er den levende nasjonen som forsørger en død, ikke- produserende statsadministrasjon.
    Det er ikke omvendt. En levende nasjon greier seg godt uten en administrativ enhet, – når denne administrasjonen ikke gjør arbeidet sitt.
    Og arbeidet til en statsadministrasjon burde (kun) være å gi oss riktig oversikt over resurser og ledige arbeidskrefter, slik at disse kunne benyttes så effektivt som mulig etter folkets ønsker og mål. Og å stoppe de som ødelegger eller fordyrer veien til disse felles målene.
    Er det statsadministrasjonen sjøl som ødelegger. Bør vi stoppe/fjerne denne administrasjonen.

  • Roald Kringen
   29 mars 2020 21:05

   Ja, krona er no verdilos , hvis man ser paa det Minste pensjon som sendes direkte til min bank i utlandet , gir no , i retur etter kursen 700 Kroner mindre hver maaned eller 125 CDN $ mindre

   Svar
   • Du flyttet vel antagelig til et land der deres valuta i en periode ble holdt nede? Og det var vel «riktigere» for deg?
    Krona er ikke verdiløs, i Norge. Og rentene burde selvfølgelig holdes lik indeks ALLTID, slik at betalingsverdien holdt seg riktig for de som arbeider/skaper.
    I bytte med varer mot andre land er det selvfølgelig varens verdi i forhold til arbeidskraft/energi-forbruk som burde styre.
    Handel mot andre lands produsenter bør gjøres slik at begge parter tjener på det. Ærlighet og tillit; ikke en triksing med valuta (tall).
    Ville vi trikse med vekten eller målestokken, i en handel?

 • Sats på virkelige verdier, ikke monopolpenger.

  Svar
 • Foruroligande at Erna pøser ut milliardar til Bill Gates` vaksineprogram. Kvifor skjer dette utan at samfunnet reagerer?

  Svar
  • Jarle Erikson
   5 oktober 2020 19:47

   Det er ikke bare Gates sin våte drøm, husk at Norge holder seg med en vannvittig import av migranter med inkompatibel kulturbakgrunn, estimert til å koste mellom NOK 259 og 300 mrd/årlig.
   I tillegg vil de inkompetente broilerene satse NOK 25 mrd + årlige kostnader på NOK ?? på CO2-fangst og lagring..
   Så har vi vindmøllesatsinga som også er hinsidens og aldri kan overleve uten solidige supsidier fra state. mens eierene kanaliserer profitten til skatteparadiser, sikkert med hjelp fra DNB.
   Jaja, sånn går no dagan.

   Svar
   • Det skumle og triste er at vi blir pålagt dårlig samvittighet uansett va vi gjør.
    » NOK 25 mrd + årlige kostnader på NOK ?? på CO2-fangst og lagring..»

    For 25 milliarder kunne vi bygd ut hydrogenfylling på alle våre stasjoner og skipsanløp. Og altså hatt ALL vår transport i Norge uten lokal forurensning eller CO2-utslipp. Kombinert med batteri-elektrisk, for de som kan lade i det eksisterende nettet, ville vi komme langt under dagens energibehov innen transport. Begge deler til en lavere pris enn dagens forbrenningsmotor innen transport. Og altså uten grunn til dårlig samvittighet. Og uten lokal og global forurensning.
    Er det statsadministrasjonen som roper om klima , men ønsker skattetilgang , – som er elefanten i rommet?
    Ønsker vår administrasjon totalkonroll og bruker klima (og Kovid 19 ) som verktøy?
    Har vi en politisk administrasjon som ikke har nasjonens velferd som agenda? – Som er globalister/femtekolonister?
    Skummelt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Myte og virkelighet:

Hvem sviktet 9. april 1940?

Forrige innlegg

Hvordan kutte velferdstaten?

Vi tar den bit for bit.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.