POSTED IN Helse, Virkelighetsforståelse

Sjeflege i Milano:

– Koronaviruset finnes ikke lenger i Italia.

0
Print Friendly, PDF & Email

Sjeflegen for Ospedale San Raffaele i Milano, Alberto Zangrillo, sa i et debattprogram på Raitre 31. mai at «klinisk sett finnes ikke koronaviruset lenger i Italia.» Dette skriver blant andre avisa La Repubblica.


______________________________________________________________
Innlegget er hentet fra steigan.no
______________________________________________________________

Det var på debattprogrammet Mezz’ora in più der de diskuterte situasjonen i Lombardia at Zangrillo sa dette. Milano er hovedbyen i regionen Lombardia og Ospadale San Raffaele er universitetsklinikk og hovedsjukhuset i byen.

Doktor Zangrillo sa at «vi er i tre måneder blitt overøst med tall som det ikke finnes beviser for». Og han fortsatte:

«Jeg må virkelig le. I dag er det 31. mai og for omtrent en måned siden hørte vi epidemiologer si at de frykter sterkt en ny bølge i slutten av mai / begynnelsen av juni og hvem vet hvor mange intensivavdelinger det ville være nødvendig å ha til disposisjon. I virkeligheten eksisterer viruset praktisk talt ikke lenger fra et klinisk synspunkt. «

Programleder Lucia Annunziata kommenterte og sa: «Det er en virkelig sterk uttalelse De kommer med der, professor.» Zangrillo svarte raskt: «Jeg underskriver den!»

Og han fortsatte:

«I tre måneder har de fôret oss med tall som det ikke finnes noen beviser for, tall som ikke har noen verdi. Alt dette har ført til at vi har blokkert Italia. Og nå ber vi, som har stått midt oppe i dramaet, om at landet må starte opp igjen, slik at vi kan begynne å ta oss av andre pasienter som ellers ikke vil få behandling. Vi blander oss ikke inn i hvor italienere skal dra på ferie, men vi bør straks vende tilbake til normalen her i landet, fordi alle bevis tilsier at dette landet nå kan vende tilbake til et normalt liv fra og med i dag.»

Alberto Zangrillo er en av de mest respekterte og meriterte legene i Italia. Han er en av de ti mest siterte medisiske forskerne i verden innen anestesi og intensivbehandling. Han er sitert i medisinske tidsskrifter som The New England Journal of Medicine, JAMA, Circulation British Medical Journal. Han har vært redaktør for Heart Lung and Vessels og redaksjonsmedlem i Advances in Medicine. Derfor veier det naturligvis tungt at akkurat han kommer med så klare uttalelser om den aller viktigste saka i Italia akkurat nå.

Zangrillo fikk motbør av lungespesialisten Luca Richeldi, som sitter i regjeringas teknisk-vitenskapelige råd og som sa at «viruset er fortsatt i omløp og det er nødvendig med forsiktighet». «Riktignok har presset på sjukehusene blitt drastisk redusert de siste månedene og det er resultatet av de drastiske tiltakene vi har tatt.»

Også direktøren for det nasjonale institutt for infeksjonssykdommer i Roma, Giuseppe Ippolito, sa at det nå er mye færre tilfeller i Italia på grunn av de stengingstiltakene landet har gjennomført.

Men dokto Zangrillo ga seg ikke. Han sa at:

«Det er bare ett tall som har verdi» og «Vi her i landet hørte fraen professor fra Boston for en måned siden, som er en epidemiolog-statistiker ved navn Vespignani, som sa til regjeringa at det må bygges 151 tusen intensivplasser. I morgen vil det bli publisert et lederartikkel som er signert av meg og professor Gattinoni der vi offisielt sier hvorfor dette ikke er bra, fordi det er en vanvidd, fordi det å terrorisere landet er noe som noen må anta ansvaret for, fordi akuttmottakene våre og intensivavdelingene våre er tomme og fordi Mers og Sars, de to foregående epidemiene, forsvant for alltid, og dette vil sannsynligvis også skje med den tredje koronavirusepidemien. Vi må være på vakt, være forberedt, men vi må ikke begå selvmord”.

(Vi antar at Zangrillo viser til professor emeritus Luciano Gattinoni, som har stått i sentrum for behandlinga av koronaviruspasienter i Milano.)

Aldri noen gang i sin historie har Italia opplevd en slik unntakstilstand som den landet har vært gjennom denne våren. Det har vært forbud mot å forlate hjemmet sitt, unntatt for å gjøre helt nødvendige ærend. Skoler og millioner av arbeidsplasser har vært stengt. Noen mener at stenginga må fortsette og regjeringa har signalisert at skolene ikke kan åpne igjen før i september. Men hvis professor Zangrillo og hans team har rett, gir det jo ingen mening å fortsette å holde Italia stengt.

Men en meningsmåling som er publisert i La Repubblica viser at 40 prosent av italienerne støtter stenginga av landet. De svarer ja på spørsmålet om den kritiske situasjonen rettferdiggjør en stans i demokratiet. La Repubblica skriver:

«Landet er forandret etter tre måneder med viruskrise. Ønsket om en sterk leder deles særlig av dem som er redde for smitten.»

Forsidebilde: Tim Mossholder

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Spartakus:

Den amerikanske våren er her.

Forrige innlegg

Lovforslag i USA:

USA anerkjenner Tibet som et eget land.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.