POSTED IN Israel, Palestina

Situasjonen forverres for hver dag som går!

Forslag til Israel om å avslutte krigen.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Trond Ali Linstad

Innehaver av Palestinsk fortjenstmedalje og Jødisk ærespris.
Utgiver av boka: Hva sier Koranen. Solum forlag.

Arnfinn Nordbø slipper til med to hele sider i Vårt Land, lørdag 27. januar 2024. Han ønsker «seriøse forslag til hva Israel skulle gjort annerledes» i krigen som pågår. Det kan bli en lang liste.

Punkter på listen

Det gjelder å være kort og peke på det sentrale. Dette blir punkter på listen:

 • Avslutte okkupasjonen av Palestina. Glemmer Arnfinn Nordbø at hele Palestina er okkupert av israelske styrker? Land er tatt ved vold. FNs Hovedforsamling har erklært at å erholde territorier ved vold er utillatelig og følgelig at territorier okkupert på det viset, må gjenopprettes. (FN res. 2949.) Forslag til Israel: Gi okkupert palestinsk land tilbake.
 • Anerkjenn palestinernes rett til selvbestemmelse og uavhengighet. FN har pekt på det legitime ved folks kamp for frigjøring fra kolonial og utenlands dominans og fremmed undertrykking med alle tilgjengelige midler, inkludert væpnet kamp, og har spesielt nevn det palestinske folket. (FN res. 3070). Israel bør lytte til det. Opprør fra en undertrykt er i prinsippet rettferdig kamp og ikke «terrorisme».
 • Palestinske flyktninger er blitt fordrevet av Israel i den Israelsk-palestinske konflikten helt siden 1948, og blir det nå i Gaza. Israel må slutte med det, og gjøre som FN sier: Å umiddelbart ta skritt for at fordrevne innbyggere kan vende tilbake til sine hjem. (FN res. 3089.)

Mye står på spill

Det er mye som står på spill. FNs Hovedforsamling har uttrykt dyp bekymring over at det ikke er oppnådd noen løsning på Palestinas problem og at dette problemet derfor fortsetter å forverre Midtøsten konflikten, der Palestina problemet er kjernen, og setter internasjonal fred og sikkerhet i fare. (FN res. 32/40.) Hovedpunkter i problemet er nevnt over.

Sionisme

Arnfinn Nordbø berører sionismen, det ideologiske grunnlaget for staten Israel. Han skriver at sionisme er blitt et skjellsord, og et begrep som det ligger et negativt og mistenkeliggjørende slør over. Han tar feil. Det ligger ikke noe «slør» over sionisme, av FN i sid tid vedtatt å være «en form for rasisme og rasediskriminering»: FN res. 3379. (Vedtaket ble senere annullert etter press fra Israel og USA.) Sionismen forklarer Israels praksis, er åpen og gir innsikt.

FN om israelsk folkemord

Og når det gjelder FN: Den internasjonale domstol i Haag har nå besluttet å gå videre med full granskning av anklager mot Israel om folkemord for krigføringen i Gaza. Israel har mye å svare for, i spørsmål om krig og fred. Problemer bør slett ikke «glemmes», Arnfinn Nordbø.

Artikkelen var svar til en dobbeltsidig artikkel av Arnfinn Nordbø i avisa Vårt Land, men ble refusert av redaksjonen. Vårt Land er kristen, pro-sionistisk dagsavis, nær «venn» til okkupantmakten «Israel» som nå skal undersøkes for krigsforbrytelser og folkemord på palestinere i Gaza. Avisa følger opp med nye artikler til støtte for staten «Israel» i krigen.

Den kristne dagsavisa Vårt Land – med forståelse for «Israels» krig i Gaza

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Kristen, men pro-sionistisk, det går ikke, det er to HELT inkompatible begreper; da er denne bjellesauen Arnfinn Nor-BÆ en som støtter etnisk rensing og Vårt Land en anti-krist-blekke.
  «Kristen-sionist», «jødisk-kristen», også helt umulige dustegloser, like feil og dumme ord som «anti-semitt», mens Palestinas ashkenazi-okkupanter ikke kan være etniske semitter på noen som helst måte, selv hvis de har en dråpe midt-østen blod i seg er de avstammet fra Japheth og ikke Shem som de hevder; egentlig neppe noen slektslinjer tilbake til «det lovende land» i det hele tatt, det er saken angående de fleste israelere. Det er derfor løgnen gjentas på innpust og utpust.

  Svar
 • «Økende matmangel brukes som et av virkemidlene!»

  Det var på nrk.no en artikkel i dag om at israelske militære båter bombet trailere med mat som skulle til Gaza.
  Den artikkelen er selvfølgelig fjernet nå.
  Det er noen som har makt i media.

  Men dette er det samme som samme bakmenn gjorde rundt tilførselsveiene til interneringsleirene i Tyskland i 1944.
  ( Som førte til sult og større Tyfus-angrep. )

  Kanskje de håper noe liknende nå ?

  Svar
  • Og den makten har tilnærmet monopolstyrke i Scandinavias medieverden. Navnet er Schibsted. De bereder grunnen for kommende totalitære samfunnssystem hvor folket skal se til og straffes om de ikke målbinder seg selv.. Om vi da ikke står opp her og nå, søker kunnskap, utvider den og slutter å sove i utide.

   Selv sitter jeg f.t. (ref. siste artikkel)pal på Peterkrabbe.wordpress.com. Viktig stoff og oppfordringer der her og nå. Var innom I idag Moonofalabama (6.2.2024) der Gaza-person og hans zionist/israelsk soldat. Gazapersonens familie inkludert spedbarn er drept. Slik (samme historie) forstår jeg hans (Gazapersonen) klare fremtreden som langt ifra spesielt dramatisk: Også en tolkning=min. Iblant kan de evige jaktmarker ønskes – og utgi seg for klart mål – om enn først kjempe hva som kjempes for SKAL..

   Til sist alle sammen. Sørge for at INGEN nåværende partier kommer til makten om halvannet år. Jeg understreker dette: DETTE ER VÅR SISTE MULIGHET. Det gjelder våre barnebarns framtid; deres foreldregenerasjon er tapt/solgt – som Peter K. sier det. De har nok med å kretse rundt seg selv – lar seg kjøpe for utlovede gull og grønne skoger. Medløpergenerasjonen? De bryr seg nok ikke om hva som kommer, heller ikke om folkemordet til Israhell. Som jeg skjønner gjør heller ikke kristelig folkepartiet det siste.

   Om det stemmer – så hurra til deg «AUKRUST» ditt forslag til/om Nobels fredpris. Jeg skal ta til det når gråten trenger seg vei. Skjer ofte nå. Hva jeg mener (er pålest om dette deres stunt)om ICJ – savner ord.

   Svar
 • ‘ Nesten 7000 palestinere har blitt arrestert på Vestbredden
  I januar 2024 ble 1236 palestinere blitt arrestert av israelske styrker på Vestbredden, skriver Al Jazeera.
  Det inkluderer 30 kvinner og 72 barn.
  Siden 7. oktober 2023 har 6870 palestinere blitt arrestert, ifølge Palestinian Prisoners’ Club.
  Organisasjonen hevder blant annet at flere av de arresterte ble utsatt for vold.’
  nrk.no/nyheter/palestina-og-vestbredden-1.14404846

  Og FØR 7. oktober 2023, altså over mange år, har mange tusen palestinske ungdommer blitt arrestert og hold i forvaring i måneder og år, – altså gisler uten lov &dom, fordi de har kastet stein på okkupantsoldatene.

  Svar
 • 0602. 2024

  ‘ Israelske demonstranter blokkerer nødhjelp til Gaza.
  132 lastebiler med nødhjelp står fast ved grensen til Gaza.
  Årsaken er israelere/’guds folk’ ikke vil at palestinere får mat og medisiner. ‘
  nrk.no/nyheter/den-israelsk-palestinske-konflikten-1.11060771

  Svar
 • Northern Light.
  6 februar 2024 18:03

  Satellittbilder viser at 62 % av Gazas infrastruktur er helt ødelagt.

  Av NewsVoice redaksjonen.
  I kjølvannet av Israels nådeløse offensiv mot Hamas, er Gaza-landskapet nå i ruiner, og hundrevis av bygninger, inkludert skoler, sykehus og moskeer er redusert til grus. Ødeleggelsene strekker seg utover infrastrukturen og når dypt inn i jordbruksland som enten har blitt rasert eller gjort ubrukelig.

  Tre kritiske områder er undersøkt: Al-Zahra, Beit Hanoun og Khan Younis. Arrene som er etterlatt på Gazas folk, land og infrastruktur kan være uopprettelige. Satellittbilder som sammenligner Gaza før og etter 7 oktober, viser omfanget av ødeleggelsene. Hele nabolag har forsvunnet fra kartet, og der er bare svidd jord og ødeleggelser igjen.

  Analysen utført av Corey Scher fra City University of New York, og Jamon Van Den Hoek fra Oregon State University tegner et dystert bilde, og avslører at per 17 januar har hele 62 prosent av alle bygninger i Gaza blitt skadet eller helt ødelagt.

  Konsekvensene er ikke begrenset til Gaza by alene, der konflikten har vært mest intens. Byer utenfor frontlinjene og det omkringliggende landskapet vitner om den samme dystre skjebnen. Al-Zahra, en gang et velstående område sentralt i Gaza by med tre universiteter og flere frukthager, ligger nå i ruiner. Universitetene, som Hamas skal ha brukt som baser, ligger i ruiner og er omgitt av ugjenkjennelig land, hvor selv de gamle veiene har forsvunnet.

  En gang en by omgitt av jordbruksland, bærer Beit Hanoun nå krigsarr med spor av pansrede kjøretøy på kryss og tvers av landskapet. Sykehusene som er anklaget for å gi ly til Hamas-krigere er blitt til ruinhauger, den ene i ruiner og den andre helt ødelagt. Moskeer og kirkegårder har ikke blitt spart, da israelske styrker sikter seg inn mot dem i et forsøk på å avdekke Hamas’ tunnelnettverk.

  Khan Younis, som ligger langt i sør og i utgangspunktet antas å være langt fra frontlinjene, gjenspeiler ødeleggelsene man har sett i andre områder. Hele kvartaler er borte, og til og med rasmassene ser ut til å være jevnet med jorden. Grensene mellom boligområder, infrastruktur og påståtte Hamas-festninger er visket ut til det ugjenkjennelige.

  Undersøkelsen er utført av Balakrishnan Rajagopal, FNs spesialrapportør for rett til bolig, sammen med Martin Coward, professor i internasjonal politikk ved Queen Mary University of London, Ammar Azzouz, forsker ved University of Oxford, og The Guardian.

  Fra NewsVoice, publisert 5 februar 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker og video i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: 62 % av Gazas infrastruktur förstörd – Satellitdata.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

For å si det som det er:

Det stinker fra A til Å.

Previous Post

USA rykker inn med baser over hele Nord-Europa

Forbereder Norge til krig mot Russland?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.