POSTED IN Norge

SIPRI med forferdelig nyhet for våre medier:

Russland ruster ned!

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette må være et sjokk for alle opprustningskåte politikere i Nato-landene. De er i ferd med å få ødelagt fiendebildet sitt av idiotiske Russland som ruster ned – ikke opp. Hva skal vi true med nå, hvordan skal vi begrunne fortsatt opprustning?

For mediene er denne meldingen langt viktigere. De får enda større problemer med sine kommentarer og virkelighetsbeskrivelser. Nye fantasifulle former for omskrivinger av virkeligheten må utvikles. Avstanden mellom beskrivelsene og det som faktisk skjer vil bli faretruende stor. Løgnaktig vil blir en mer og mer treffende karakteristikk av deres akrobatiske verbale øvelser.

Russland-skremmingen har meget lange tradisjoner i vesten og har vært effektiv for å få befolkningen til å godta militær opprustning

For vi kan være sikker på en ting. Russland vil fortsatt fremstilles som den fundamentale trusselen. I motsatt fall faller jobbene til et enormt pressekorps. De har skremt befolkningen med Russland i mange år mot god betaling. Men akkurat nå skiftes fokus fra Russland til Kina etter ordre fra Washington.

Og hva skal vi si om ukritiske politikere som har godtatt sludderet hele tiden uten et eneste kritisk spørsmål. De har, uten protester og innvendinger, bevilget svære summer til forsvar av en trussel som ikke har eksistert, mens den virkelige trusselen mot landet vårt, USA, er fremstilt som vår venn. Særlig tydelig blir det i disse dager når landet rystes av store demonstrasjoner.

Vår venn har over lang tid i det stille manøvrert landet vårt inn i en posisjon hvor vi ikke lenger har et nasjonalt forsvar men er en integrert og første del av deres aggressive planer mot Russland. Skjer det noe militært skal Norge ta støyten for USA.

Knut Lindtner

Russland faller ut av «topp fem»-listen over verdens ledende militære opprustere.

USA og Kina fortsatt langt foran resten.

Av Jazon Ditz

De siste dataene fra Stockholm Internatioan Peace Research Institute (SIPRI) om den globale opprustningen viste en overraskende utvikling. USA var fortsatt som før milelangt foran alle andre, men Russland var falt ut av top 5 listen.

Dette var ikke forventet, men skulle likevel ikke være noe stort sjokk. Til tross for at USA har blåst opp Russland som er trussel i åresvis har Russland på sin side ikke brukt voldsomme sommer på opprustning. Nå når de har trukket seg ut av Syria har de ingen dyre prosjekter i utlandet.

Her er listen over verdens største militære opprustere.

Kontrasten er USA og Kina på toppen av listen hvor USA er suverent mestbrukende. På tredje plass er Saudi-Arabia som har brukt årlig rundt 10% av deres bruttonasjonalprodukt på våpen siden de startet invasjonen i Jemen. På fjerde plass er India som nå satser tungt for å bygge seg opp til konfrontasjoner med Pakistan og overfor Kina.

Slik karrikaturtegninger ble brukt for å skremme, men de er altså gjennomgripende løgnaktige.

Frankrike ligger på femte plass og har hatt stor kostnadsøkninger de siste årene som følge av sine militære eventyr i sine tidligere kolonier i Afrika i tillegg til deres ivrige intervensjonisme i Syria.

I motsetning til disse har Russland forsøkt å hold utgiftene sine nede gjennom rask uttrekking fra Syria så snart målet var nådd og ved ikke bruke enorme summer på å utvikle meget avanserte våpensystemer med tvilsom verdi.

Mens USA har øket sine opprustningsutgifter med 4,6% i åresvis har Russland klart å redusere sine med 3,5%. Og mens alle fortsetter å fortelle om sin nervøsitet overfor Russland og USA forsøker å omgjøre den nervøsiteten til våpensalg, prøver Russland å spare penger og har fokus på avskrekkings-tunge militære virkemidler.

Oversatt av Knut Lindtner

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • sunhunter61
  2 mai 2019 13:16

  «Russland-skremmingen har meget lange tradisjoner i vesten og har vært effektiv for å få befolkningen til å godta militær opprustning».
  Jepp – det startet lenge før den første verdenskrig. Under bolsjevismen roet det seg litt, for de var da på parti med folk som Roosevelt, og samarbeidet ble understreket under annen verdenskrig. Et godt eksempel på at vestens demonisering av Sovjet den gangen bare var et spill for galleriet.
  Men vi skal ikke se bort fra at demoniseringen av Russland og Putin i dag faktisk kan være et reelt forsøk. Han er jo tross alt en mann med nasjonalistiske tilbøyeligheter.

  Svar
 • Jeg drømmer om at Putin forklarer nedtrappingen med at man har bedre ting enn militær opprusting å bruke fellesskapets midler på; f.eks. å bedre helse- og velferdstilbudet for befolkningen. Som den ultimate kniven i såret kunne han legge til at NATO ikke lenger oppleves som en teknologisk trussel mot russiske interesser, og at vestmaktene synes mest opptatt av å samle folket mot en innbilt ytre fiende til skattepenger som går rett i de militær-industrielle kartellenes lommer..

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USAs nye strategi:

Ødelegge stater for å oppnå «kreativt kaos».

Forrige innlegg

Pål Steigan

Velkommen til bokbålenes og billedstormernes tid!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.