POSTED IN Helse

Singapore snur:

Behandler Covid-19 som en vanlig influensa.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Singapore blir første land som vil slutte å telle daglige Covid-19-tilfeller og behandle dem som en normal influensa.

Fra Great Game India

Singapore planlegger å bli det første landet som vil slutte å telle Covid-19-tilfeller på daglig basis, og behandle dem som en normal sesong-influensa.

Dette sørøst-asiatiske landet har registrert bare 36 dødsfall siden begynnelsen på pandemien. Offisielt ønsker de å droppe tiltak som å telle smittetallet hver dag.

Planen om dette kommer fra tre ledende medlemmer av Singapores Covid-19-ekspertgruppe. Det betyr slutt på 18 måneders harde restriksjoner og at de gjenopptar karantenefrie reiser og offentlige folkeforsamlinger.

Håpet er at folk skal kunne «gå tilbake til deres vanlige liv» og slippe de tøffe restriksjonene, og heller kontrollere viruset på andre måter.

«I stedenfor å  offentliggjøre antall Covid-19-smittede hver dag, vil vi fokusere på utfallene», skrev ministrene for handel, finans og helse i en felles kronikk i Strait Times.

«Hvor mange som blir alvorlig syke, hvor mange som får intensiv behandling, hvor mange som trenger ekstre oksygen, og så videre. De vil nå bli slik vi behandler influensa. 

Vi kan ikke utrydde dette, men vi kan snu pandemien til noe som er mye mindre truende, som influensa, munn-og klovsyke eller vannkopper, og så fortsette med våre vanlige liv».

brown bear plush toy on white textile

De fullstendige detaljene og veien videre har ennå ikke blitt avslørt. Men ministrene antyder tiltak som en slags pustetest, mer terapeutisk behandling og større personlig ansvar.

Singapores forslag kan være et tidlig tegn på at verden nå kan begynne å leve med Covid etter mer enn ett år med restriksjoner over hele verden.

I mellomtiden har en gruppe leger forfattet et «åpent brev som haster» til Singapores ekspert-komite på Covid-19-vaksinering. De ber om at vaksinasjon av ungdommer i Singapore blir stanset inntil US CDC (USAs senter for kontroll og forebygging av sykdommer) kan forklare hvorfor en tenåring som var blitt vaksinert døde.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Kelly Sikkema

https://www.globalresearch.ca/singapore-first-country-stop-counting-daily-covid-19-cases-treat-like-normal-flu/5749478

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Og hvordan er en vanlig behandling av influensa i Singapore?
  Er det vask hendene, bruk maske, hold avstand og bli hjemme hvis du har influensa?

  Svar
 • « Hvor mange som blir alvorlig syke, hvor mange som får intensiv behandling, hvor mange som trenger ekstre oksygen, og så videre. «

  Og selvfølgelig i forhold til forrige års syke/innlagte/døde og deres alder og sykdomstilstand.
  ( Og folkegrupper, siden disse har stått for 60% av tilfellene. Man ville ikke stigmatisere en folkegruppe, så man stigmatiserte og ødela en hel nasjon ;-) )

  Dette burde vært en selvfølge også i Norge, fra begynnelsen.
  Hvis hensikten fra myndighetenes side var (konstruktiv) opplysning , og ikke ( politisk ) skremming.
  Nå vet vi at skremming ( og maktpolitikk) har vært det viktige fra begynnelsen av, både fra media/myndigheter og så godt som alle norske politiske partier.
  Det er godt ( praktisk) å vite hvem vi ikke kan stole på neste gang politikerne ( og media) går i tospann med overnasjonale krefter, og/men påberoper seg å arbeide for innbyggernes beste.

  Svar
  • I Texas med sine 28 millioner innbyggere sluttet de å teste for covid 1.mars. Der går livet sin vante gang uten problemer. Det må alle land gjøre da covid19 er blitt en endemisk sykdom vi må lære å leve med. De som føler seg utsatt, kan ta en sprøyte på lik linje som influensavaksinen.

   Svar
 • Tor Larssen
  10 juli 2021 19:59

  Det kan synes som en risikosport av Singapores myndigheter å bryte konsensus. Tanzanias president John Magafuli beordret i 2020 å sende inn prøver av geit, papaya og motorolje med falske personalia, som om prøvene var tatt av virkelige personer. Samtlige prøver kom tilbake som Korona-positive, hvorpå presidenten nektet å gjennomføre mottiltak mot «pandemien». Det endte slik at presidenten forsvant i to uker hvorpå hans visepresident annonserte at Magafuli dessverre var død av hjertestans. Tanzania innrettet seg deretter.

  Svar
 • Svar
 • Øyvind Røed Bremnes
  15 juli 2021 13:09

  Fb-innlegget slettet av Fb.

  Svar
  • Korrekt. Fikk melding om det i går. Sensuren går og det er sannsynligvis noen som rapporterer. Så mye for ytringsfriheten. Sosiale medier som egentlig nå er kommunikasjonskanaler for hele befolkningen blir sensurert av eierne, dvs. samfunnets elite. Angsten for kritikk av den rådende orden og for at folk skal avsløre spillet deres driver dem til dette.

   Svar
   • Vidunderlige, tettbidde, rene Singapore med fire offisielle språk og fire store og likestilte folkegrupper med x antall undergrupper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Endelig en politiker med ryggrad:

Tidligere SPD-formann hudfletter Koronapolitikken i Tyskland.

Forrige innlegg

Haiti: Slaverepublikken som plyndres av USA.

En liten historie som godt kan gjøres kjent på ny.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.