POSTED IN Krig-fred, Norsk politikk

Singapore og Vietnam vil forholde seg nøytrale i konflikten m/Kina.

Inngår norske fregatter i angrepsstyrken USA bygger opp?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Blinken har vært i Indonesias Jakarta, og skal videre innom Malaysia og Thailands regjeringer.

Av pensjonert oberstløytnant Einar Magnus Ødegård

Det betyr: Singapore og Vietnam er blitt oppgitt som partnere i en krig mot Kina.    

De tre nevnte besøksland vil antakelig hevde sin nøytralitet for å unngå krigsskader pga amerikansk troppenærvær, Blinken prøver nå å lokke dem til å bli ‘allierte’ med alskens gull og grønne skoger.   

Global times kommenterte i går: ASEAN er blitt en større handelspartner for Kina enn EU. Ingen nervøsitet der nei!
   

Dette betyr at USAs ‘tvangsallierte’ Filipinene som forventet blir krigsherjet i de store baseområdene Subic og Clark, og vil få krigshandlinger i kystområdene ved Sør-Kinahavet.   

Hvis USA bryter seg inn med militære styrker i de tre nevnte nøytrale land vil USA få et forklaringsproblem.   

Det ser ut til bli Malakkastredet og Sør-Kinahavet i denne del av kommende krig. 

Global Affairs and Strategic Studies. Facultad de Derecho
Malakkastredet er vitalt for skipsfarten.


USAs store problem er at Kina ikke har løsnet skudd mot dem, men brukt sine sivile skip offensivt og plaget US Navys skip i situasjoner som andre land gjerne ville ha skutt med skarpt. De to episodene mot Malaysia og Filippinene i april, og det skuddermudder som skjedde i månedskiftet september-oktober i Sør-Kinahavet var slike ‘invitasjoner’ til ildåpning. 
   

Alt antas nå å ligge til rette for å starte USAs angrep mot Kina, med støtte fra Japan, AUKUS og enkelte europeiske NATO-land inkl. Norge med to fregatter i US Navy.   

Må USA starte krigen ved å beskyte Iran etter brutte forhandlinger i Wien? Blinken har gjentatte ganger sagt at andre midler vil bli satt inn når diplomati overfor Iran ikke fører frem slik USA vil.    

Alliansen Iran-Russland-Kina-Nord-Korea vil bli utfordret og Europa berørt.

Forsidebildet av fregatten KNM «Fridtjof Nansen» er hentet fra Wikipedia.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  16 desember 2021 10:38

  Veljarar, storting, regjering godtek norske fregattar i US navy? Smiskinga for USA er grenselaus, tankelaus og livsfarleg.

  Er norske toppoffiserar i dag meir lojale mot USA enn mot Noreg? Ein av fleire grunnar til at det gjekk so som so med norsk militær motstand i 1940 var vel at lojaliteten i offiserskopset var blanda drops. Korleis vil dagens norske offiserar stilla seg om USA finn grunn til å hærta Noreg?

  Greier norske offiserar i dag å halda tett om nasjonale militære løyndomar, om slike framleis finst? At norske offiserar gjev opplysningar til ei framand makt, USA, er visst heilt i orden. Elles meiner eg Vardø-radaren må vekk snarast. Det ville vera eit avspennings-signal.

  Svar
  • At Vardøradaren må fjernes er ingen tvil. Hvis ikke norske myndigheter gjør det vil nabolandet ta den saken.
   Er norske offiserer lojale, mot hvem? Som avdelingssjefer er de uten tvil lojale mot oppdragsgiveren hvis et stridsoppdrag skal utføres.
   Problemet er at den norske regjering ganske ubemerket har endret hensiktenn med det norske forsvar. Til og med 2017 var Forsvarets oppdrag å utgjøre en krigsforebyggende terskel, med forbud mot remmede baser og kjernefysiske våpen stasjonert i Norge i fredstid. Viktig: Norge samarbeidet med NATOs Europakommando, men styrte selv all virksomhet.
   Fra 2018 skal norske militære drive avskrekking i samband med NATO-avdelinger. Det betyr: De norske jagerflyene som avskjærer fremmede fly i nærheten av norsk luftrom beordres opp fra NATO. Alle stridsklare norske styrker som spesialsoldatene, U-båter, fregatter og alle typer fly kommmanderes til oppdrag fra NATO. Kommandooverføringen kalles på språket Operational Control, som betyr at NATO gir ordre om oppdrag men forsyningsansvaret for avdelingene er Norges.
   Etterretningstjenesten er totalamerikansk. Som utenlandsboende blir ethvert elektronisk signal jeg sender til Norge studert av de ivrige meningsjegerne som sitter i skarer på Jørstadmoen. Elektroniske angrep mot datautstyret mitt er forekommet, ugjerning utført av en CIA-satellitt sa den flinke PC-mannen som fixet saken for meg. Norge i dag!

   Svar
   • Torfinn Slettebø
    16 desember 2021 14:27

    Takk, Ødegård. Svaret ditt er særs opplysande for oss som er sivile. Me har med andre ord god grunn til å kjenna oss utrygge på dagens «forsvar».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det finnes effektive medisiner mot Covid-19.

Dødsfallene stupte etter at de ble tatt i bruk i Mexico City.

Forrige innlegg

Setter North Stream 2 på vent.

Vil den «grønne» utenriksminiteren begå energi-selvmord?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.