POSTED IN Norsk politikk

Signalene fra Hurdal: Retningen i norsk politikk blir den samme.

Tett allianse med USA-imperialismen og mindre justeringer i norsk politikk.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hurdalsplattformen

Jan Hårstad

Klassekampen har blitt en sosialdemokratisk statsavis. Det har jeg visst i mange år, men 14. oktober blir det åpenbart nok engang. Både redaktør Skurdal og gammelredaktør Braanen skriver om Hurdalsplattformen som en inngang til frihetens rike og et «brudd med Solberg-perioden.»

Men Hurdalsplattformen er jo ikke annet enn noen ord nedskrevet på noen A-4 ark.

assorted-color masquerade mask collection
Ord er masker og har ofte i politikken til hensikt å forvirre og bedra. Det viktige er praksis, altså de politiske handlingene.

Gramsci kalte jo marxismen «praksisfilosofien» og innebygd i denne tanken er tradisjonen fra Machiavelli: Ord er masker. Vi må undersøke praksis. Undersøke.Og utøve.

Braanens hysteriske artikkel grenser til den totale galskap av ønsketenkning på side 14. Det er faktisk nasjonalkonservative som Hans Rustad som skriver realistisk om det som skjer:

Plattformen innevarsler stø kurs, forbausende moderat og ansvarlig. Her er det ikke mye å hisse seg opp over, det er en Sentrumsregjering.

Verken Skurdal eller Braanen skriver et kløyva ord om forsvars og utenrikspolitikk. Etter modell av det forbilledlige danske Enhedslisten er slike temaer tatt ut av «venstresidas» virkelighetsbilde til tross for at alle stater i verden febrilt forbereder krig. 

Mariana Mazzucato er en økonom med italiensk–amerikansk statsborgerskap. Hun er professor ved University College London i Economics of Innovation and Public Value og er grunnlegger/direktør for deres Institute for Innovation and Public Purpose. Wikipedia

Rimelig tannbehandling er det sentrale samt Mariana Mazzucato-politikk for de ultrarikes grønne omstilling. Braanen markedsførte Mariana Mazzucato i Klassekampen 11. mars 2021 og la til at de rødgrønne partiene i Norge følger henne – også Barth Eide som skal bli miljøminister. Det er ikke annet enn offisiell EU-politikk som garantert vil gjøre «vanlige folk» fattigere.

Og Pål Steigan i dag 14 oktober skriver at plattformen er «en fortsettelse av Solbergregjeringens tillatelse til USA om å opprette og drive militærbaser på norsk jord». «Noreg er på dette området Nato i nord.» 2% av BNP skal gå til Nato-forsvaret.

Faktisk er det på de viktige områdene for det norske folks skjebne absolutt ingen forandringer. Med små lokale justeringer vil EU-iseringen og USA-iseringen av Norge bare fortsette på et høyere gir.

En juss-professor Sunde skriver 6 oktober i KK noen viktige ord som fortjener å bli gjengitt:

«Samla sett spring ein stor del av gjeldande norsk rett i dag ut av EU-lovgjeving,og ikkje av vedtak gjort av Stortinget eller andre norske normerande institusjonar.

Det sjokkerande er eigentlig ikkje kor stor del av norsk rett som ikkje hat det demokratiske grunnlaget ein forventar.men at ingen har lagt merke til denne utviklinga.»

   Dette er et poeng jeg også ganske forgjeves har forsøkt å utbre til de norske, men stort sett fullstendig forgjeves.

Forsidebilde: Gaelle Marcel

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Selvfølgelig bør en nasjon orientere seg i verden og andre nasjoner (eller ikke-nasjonale institusjoner som EU for den saks skyld.)
  – Som vi/man så til Frankrike og hentet/forkastet det i deres Grunnlov før det/noe ble skrevet i vår egen.
  Men INGEN over-nasjonale institusjoner bør få lov til å tvinge sine lover eller lovforslag på den frie (?) nasjonen Norge.
  INGEN!
  De politikere i Norge som godtar dette overgrepet bør ikke få være våre politikere.

  Svar
 • Morsomt med SP som lovet å reversere nedleggingen av Andøya flystasjon. NRK hadde en liten notis (newsfeed) 7. juni 2018 kl. 21:13 med tittelen Militærfly fra [USA] har ankommet Andøya: «Et amerikansk militærfly har ankommet Andøya flystasjon for å forberede ankomsten til fem overvåkingsfly, melder nettstedet aldrimer.no. Personell om bord skal forberede planlegging av den amerikanske patruljeringsvirksomheten i nordområdene (NTB)»

  Aldrimer.no bruker overskriften: «USAs fortropp har ankommet Andøya» om samme sak. Det kan se ut som at Andøya er planlagt overgitt til amerikanerne som amerikansk fremskutt base i Norge. Derfor hadde SP aldri noen mulighet til å oppfylle sitt valgløfte. Det kan være grunn til å mistenke at Jonas Gahr Støre, Anniken Huitvfeldt og Epen Barth Eide er mer lojal mot USA enn mot Norge i denne saken, og Trygve Slagsvold Vedum må pent være med på leken enten han liker det eller ei.

  Så kan vi bare spekulere om Andøya Space Center er del av dette amerikanske opplegget.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  18 oktober 2021 10:08

  At USA ynskjer militærbasar i Noreg er ein ting. At det store fleirtalet av stortingspolitikarane legg seg flate for USA sine ynske, er verre.

  Stortinget køyrer over folkeviljen på felt etter felt. Folket har røysta mot EU. Stortinget let som ingenting. Folket er mot atomvåpen. Stortinget godtek fyrstebruk av atomvåpen.

  Heretter får me bruka ordet «politikarforakt» om den forakt politikarar syner for folket. Ikkje omvendt.

  Svar
  • Godt sagt, Slettebø. Og alle innbyggere i Norge bør ha forakt for grupper eller enkeltmennesker som lyver og bedrar sitt eget folk for å tilfredsstille over-nasjonale krefter, utenfor eller inne i nasjonen – som trojanske hester.

   Og vise denne forakten daglig. I ord og handling.
   Når våre lover ikke er deres lover, bør ikke deres lover være våre lover.

   Svar
   • Vi er (bør være) en fri nasjon med frie mennesker.
    Vi eier (bør eie) vår egen arbeidskraft.
    Vi eier (bør eie) våre eget vann og vår egen fornybare nødvendige vannkraft, – og vår egen bolig.
    Uten å skatte av dette til en fordyrende administrasjon som tydeligvis ikke er på innbyggernes side.
    Vi har ikke råd til å fø på disse lengre.
    Arbeid uten å skatte hvis du kan. Betal for arbeid, uten skatt hvis du kan. Det viktige er oppbyggende arbeid, ikke skatter.
    Vi har ikke råd til å fø på disse trojanske hestene, disse parasittene, lengre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Han skulle ha vært alle journalister ideal. I stedet har han vært fengslet i 2,5 år.

Norske mediers taushet i denne saken forteller alt om vår feighet.

Forrige innlegg

Skriv under!

Krav til regjeringen om umiddelbar stans i vaksineringen av barn og unge.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.