POSTED IN Israel

Siden ikke Israel beskytter maten er de medansvarlige.

Bosettere stopper matvarer til de sultrammete.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Israel fører ikke en krig mot Hamas men mot hele den palestinske befolkningen på Gaza. Det er dette reportasjen under viser. Hvor mange i Israel som støtter denne politikken er uklart, men siden regjeringen ikke sikrer leveringer av helt nødvendig nødhjelp er den faktisk medansvarlig for det som skjer.

Fortsatt mener den norske regjeringen at dialog som ikke har ført til noe i over 70 år er løsningsmetoden – ikke sanksjoner som mot Russland. Vi kan ikke se det på en annen måte at regjeringen vrir seg for ikke å legge seg ut med storebror, USA, som nå styrer det meste av norsk forsvars- og utenrikspolitikk. Stadig flere seg denne dobbeltmoralen i dag.

Knut Lindtner
Redaktør

Israelske bosettere vandaliserer Gaza-hjelp i det siste angrepet på humanitær konvoi.


Mat og medisiner har blitt blokkert fra å nå Gaza flere ganger på grunn av bosettingssabotasje og militære forsinkelser.


En gruppe israelske bosettere angrep og skadet en hjelpekonvoi på vei til Gaza fra Jordan 30. april. Videoer viser nybyggere som klatrer opp i hjelpebilene og dumper matinnholdet deres på bakken mens Gaza står foran hungersnød.

Den nye forsendelsen av bistand til Gaza ble annonsert av USAs utenriksminister Antony Blinken tirsdag etter hans møte med jordanske tjenestemenn.

Utenriksdepartementet i Jordan fordømte nybyggerne i en uttalelse, og omtalte dem som «ekstremister».

«I dag fordømte utenriksdepartementet og utenriksdepartementet på det sterkeste angrepet fra ekstremistiske israelske bosettere på to jordanske hjelpekonvoier som fraktet mat, mel og annen humanitær hjelp til Gazastripen», heter det i uttalelsen.

Regjeringsorganet la til at en av lastebilene var på vei til Kerem Shalom (Karam Salem)-krysset, og den andre var den første lastebilen som forventet å kjøre inn i stripen gjennom Erez-krysset.

«Departementet betraktet at den israelske regjeringens unnlatelse av å beskytte de to hjelpekonvoiene og la dem bli angrepet som et grovt brudd på dens juridiske forpliktelser, som okkupasjonsmakt, og dens forpliktelser til å la bistand komme inn i Gaza,» uttalelsen fortsatte.

De to lastebilene fortsatte til tross for angrepet, ifølge utenriksdepartementets offisielle talsmann, Dr Sufyan al-Qudah, å levere nødvendig hjelp «i lys av den humanitære katastrofen [Gaza] står overfor.»
Israelske bosettere har gjentatte ganger angrepet og hindret hjelpebiler i å komme inn i Gaza.

Israelske bosettere kaster sekker med mat ned fra lastebilen.

Opptak av settere som blokkerer en hjelpebil ved grenseovergangen til Nitzana i februar viser dem smilende og bære flagg. En hevdet å «beskytte Israel» ved å «blokkere mat fra Hamas».

«Noen kommer til å sove sulten i natt,» kunne en nybygger høres si i en megafon.

I et annet tilfelle, i Ashdod-havnen, omtrent 38 kilometer nord for Gaza, hindret bosettere lastebiler fra å forlate havnen og begynte å inspisere lastebilenes dokumenter og innhold.

Anadolu Agency rapporterte at en nybygger tok med seg hele familien «for å stoppe lastebilene fra å levere oksygen til den palestinske motstandsgruppen Hamas i Gaza».

«Alle Gaza-folket, sett fra vår side, er terrorister,» sa nybyggeren. «Hvorfor skal vi sende mat og drivstoff til Gaza? Det er ikke normalt.»

En Oxfam-rapport avslørte også at bistandsinngang til Gaza bevisst ble forsinket i opptil 20 dager ettersom leveranser ble «utsatt for tyngende, repeterende og uforutsigbare byråkratiske prosedyrer».

https://thecradle.co/articles/israeli-settlers-vandalize-gaza-aid-in-latest-attack-on-humanitarian-convoy

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  4 mai 2024 7:46

  Det er BEMERKELSESVERIDIG at Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide ENNÅ ikke har innført noen som helst sanksjoner mot Israel. Deres handlinger vitner om at de finner det greit at Israel og USA kan slippe fra alt, selv folkemord eller aktiv deltakelse i folkemord, uten at Norge eller Vesten finner dette det minste problematisk.

  Minner igjen om at Russland fikk utvist 153 diplomater allerede 8 uker etter at de ble mistenkt for å stå bak et mislykket drapsforsøk på Sergej Skripal i 2018. Massedrap, krigsforbrytelser og mulig folkemord er VESENTLIG mer alvorlig enn et drapsforsøk. Mangelen på reaksjoner mot Israel er snart mer tragikomisk enn overreaksjonen mot Russland i 2018.

  Forbrytelsene mot palestinerne MÅ TA SLUTT, og da hjelper det ikke med prat, Barth Eide, det VET vi jo allerede. Vestlige land må innføre sanksjoner inntil Israel ser at forbrytelsene må ta slutt og en varig løsning godtas. Dette er KRIG for helvete! Og norske politikere reiser rundt og prater ?

  Svar
  • Reidar Kaarbø
   4 mai 2024 9:29

   Tyrkleif, russiske diplomater ble utvist allerede etter 3 (tre) uker. En så kjapp reaksjon samordnet med alle USAs allierte, viser at hele hendelsen trolig var iscenesatt av MI6 og CIA med eneste hensikt å sverte russerne. Hva de folkene får til når de vil.

   Svar
 • Israelere går «mann av huse», småunger, bestemødre, på fritida for å sulte palestinere i hjel.
  Norman Finkelstein oppga prosentene som støtter sultedød og landrov; skremmende få israelere er fredsæle,
  soldaters sadisme er blitt sett på video, sionistfolket fremstår som kollektivt psykopatisk og hele verden ser det.
  Veldig frastøtende demonstrasjoner på vellystig ondskap og en selvtifredshet ved det! Bibelbabbel om Amalek.
  nrk.no
  AMRIT KAUR kom med uttalelser, hvor hun kaller Stoltenberg, Støre og Tangen «terrorister», dette slås hardt ned på med glattcelle, fordømmelse og krav om unnskyldning. Hun har jo rett, men anses som en trussel mot demokratiet «langt inn i ein KONSPIRASJONSTEORI»., og glem aldri ABB og Utøya og Sylvi Listhaug og «kor ondt dette gjer meg», fullt hurpeattakk.

  Svar
 • ICC sin arrestordre for Israels ledere besvares med trusler mot domstolens personell;
  hva verden for øvrig synes og mener bryr Bibi & co seg demonstrativt ingenting om.
  Bøller som ikke kan motsies.

  Svar
 • Northern Light.
  4 mai 2024 11:30

  Meningsmålinger og rundspørringer i Israel av avisen Haaretz og andre har vist at de aller fleste israelere stiler seg bak voldsbruken til de israelske militære styrkene, og utsultingen av palestinerne på Gaza-stripen. Bosetterne som hindret lastebilene med mat, og attpåtil lempet melsekkene på gaten, er derfor ikke ekstremister, de gjør hva de fleste israelere mener er riktig.

  Med få unntak er de fleste israelere for folkemordet, og uttalelser fra regjeringsmedlemmer, parlamentsmedlemmer som kaller palestinere udyr, slanger, ikke menneskelige, barna små slanger og terrorister, representerer derfor folkemeningen. Dette er det bare selvfølgelig lesere av alternativpressen som vet, hovedstrømpressen med NRK, gjengir ikke denne siden av israelere.

  I vestlig presse og media ,(hvem eier det?, er fortellingen at israels folkemord bare er selvforsvar, og en må forstå at jødene i Israel er fremdeles trumatiserte av pogromer og holocaust, og det er derfor forståelig at de driver en utryddelses- og fordrivelseskrig, et virkelig holocaust, til siste palestinske barn med kosebamsen sin ikke lenger kan true Israel.

  Det motsatte syn er antisemittisme, og derfor må også protestene mot folkemordet også være det, og protester i verden må forbys, noe som blant andre tyske og amerikanske lovgivere nå prioriterer. (Hvem utgjør flertallet i den amerikanske kongressen og representantenes hus?). De sender penger og våpen til sine egne til krigen er over, en krig som ikke er over før den siste levende palestineren ikke lenger er på Gaza-stripen og Vestbredden, og alt er pulverisert. Da blir det også fred, og en kan dele ut fredsprisen.

  Svar
 • Northern Light.
  4 mai 2024 11:52

  USA: Nytt lovforslag mot antisemittisme går så langt av selv Bibelen blir forbudt.

  Av Sean Adl-Tabatabai.
  Representant Gaetz advarer om at den nye loven mot antisemittisme vil gjøre Bibelen ulovlig.
  Gaetz har kritisert det nye lovforslaget om hatytringer som ble vedtatt av Representantenes Hus onsdag, og advarte om at den utvidede definisjonen av antisemittisme, vil resultere i kriminalisering av Den hellige Bibelen.

  Gaetz advarte mot lovforslagets definisjon av «samtidige eksempler på antisemittisme», som inkluderer «påstander om at jøder drepte Jesus».

  «Antisemittisme er feil, men denne lovgivningen er skrevet uten hensyn til grunnloven, sunn fornuft, eller til og med den vanlige forståelsen av betydningen av ord», erklærte Gaetz på X onsdag. «Evangeliet i seg selv ville oppfylle definisjonen av antisemittisme under vilkårene i dette lovforslaget!».

  «Lovforslaget sier at definisjonen av antisemittisme omfatter «samtidige eksempler på antisemittisme» identifisert som sådan, av International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA). Et av disse eksemplene inkluderer: «…påstander om at jøder dreper Jesus…».

  «Bibelen er helt klar på dette. Det er ingen myte eller kontrovers om det, derfor vil jeg ikke støtte dette lovforslaget».

  Infowars rapporterer: Gaetz illustrerte påstanden sin ved å fremheve viktige deler av lovgivningen, sammen med utdrag av hellig skrift som blir omfattet av lovforslaget. Gaetz understreket at han ikke har noe mening om hvem som drepte Jesus, men at dette rett og slett er et spørsmål om å respektere grunnloven.

  Lovforslagets ignorering av det første grunnlovstillegget* i den amerikanske grunnloven, bringer tankene til Gaetz’ kommentarer på onsdag på X Spaces, der han advarte etterretningssamfunnet prøver å «forme sannhetens natur i seg selv».

  «Jeg er ikke overrasket over det vi ser. For så skurrende som det enn kan høres, er det et faktum at vi har avdekket at det i justiskomiteen og i underutvalget pågår et forsøk på å prøve å omforme selve sannheten, ved å forme hva som kan bli sett og hva kan mottas av informasjon– spesielt av makthaverne», sa Gaetz på X Spaces. «Det er en kabal i Washington som ønsker å kontrollere tilgangen til informasjon, både oppover til beslutningstakere og nedover til befolkningen».

  «Dette er ikke et partipolitisk spørsmål, men måten etterretningsbyrået arbeider på her som er skremmende». Gaetz er ikke alene, kritikere på nettet er også alarmert over dette lovforslaget.

  *Det første grunnlovstillegget i USAs grunnlov sier at regjeringen skal ikke lage lover som hindrer etablering av religioner, forby fri utøvelse av religion, reduserer ytringsfriheten, pressefriheten, forsamlingsfriheten, eller retten til å begjære regjeringen om oppreisning. Wikipedia.

  Fra The People’s Voice, publisert 3 mai, 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Rep. Matt Gaetz: ‘New Antisemitism Bill Will Outlaw the Bible’.

  Kommentarer:
  Evangeliene er krystallklare. De jødiske myndighetene erklærte Jesus skyldig i blasfemi, en alvorlig forbrytelse i deres egne lover. Men de kunne ikke få en romersk guvernør til å henrette en mann for deres provinsielle blasfemilover, så de anklaget i stedet Jesus for oppvigleri mot Roma. Fortsatt ønsket ikke Pilatus å henrette ham, så de truet med å gjøre opprør. Det er ikke bare skrevet, men gjentatt i fire separate evangelier, av Stephen the Martyr (den første Kristne martyren Stefanus), og mange påfølgende bøker. Teksten er ikke komplisert og gir ikke rom for tvil.

  Og korsfestelse var en romersk henrettelsesmetode. Du kan brenne et lik i Torah. Du kan ikke korsfeste noen. Dr. Laura Robinson (som selv er jøde).

  Tucker Carlson på X: Det nye Testamentet.

  Christians for Truth har advart mot lovforslag som dette vil komme for flere år siden:
  «Den europeiske jødiske kongressen kunngjorde at den anbefaler at nye utgaver av Bibelen publiseres med advarsler om hvilke avsnitt som er «antisemittiske». Daily Mail, UK, 23 nov. 2018. «Jødene har planlagt å sensurere Bibelen i årevis, spesielt Det Nye Testamente, så denne formelle kunngjøringen viser bare at jødene tror at de nå har nok makt til å offentliggjøre kravene sine.

  Det virkelige problemet for jødene er imidlertid at hele Bibelen er ‘antisemittisk’, ikke bare visse passasjer som eksplisitt kritiserer jødene. Kristus irettesatte og avviste jødene ved hver anledning. Hvis vi fjernet alt anti-jødisk innhold fra Det nye Testamentet, ville vi ikke hatt et nytt testamente». Selvfølgelig, hvis kristne krevde at jødene skulle fjerne alle de antikristne passasjene i deres hellige bok, Talmud, ville de skrike «antisemitisme!. Christiansfortruth.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  5 mai 2024 13:49

  -Dobbeltmoral, skriv Lindner i innleiinga.

  Vesten er ein underleg stad. Åtak på nasjonalforsamlingar i vest er verdas undergang. Åtak på nasjonalforsamlingar i aust er tapper kamp for demokrati. Biden vil ha Ordnung i USA, men ikkje i Georgia.

  «Rule of law» når det høver. Åtak på domstolar når det høver:

  https://www.rt.com/news/596994-us-georgia-civil-society/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

En helt annen forståelse av konflikten mellom Israel og Iran.

Ingenting er slik det ser ut som.

Forrige innlegg

25 uheldige utviklingstrekk:

Ødelegger USA seg selv?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.