POSTED IN USA

Serbisk-amerikansk journalist:

Trump knuste Biden.

0
Print Friendly, PDF & Email

Dette referatet fra det siste valgkamp-møtet mellom Trump og Biden er naturligvis subjektivt. Det som fremgår av stort sette alle kommentatorer er at Trump gjorde det bedre enn tidligere, men det slutter enigheten.

Meningsmålingene sier at Biden vant også denne duellen, men alle som vurderer den har sterke linser som inntrykkene filtreres gjennom og dette preger vurderingene. Denne vurderingen som følger under er naturligvis også subjektiv, men er interessant fordi han har et ganske forskjellig perspektiv på kandidatene enn det som er den vanlig blant rådende main stream journalister.

Knut Lindtner.

I den siste debatten økte Biden innsatsen – og plasserte seg selv nøyaktig der Trump vil ha han.

Av Nebosja Malic.

Neboja Malic er en serbisk-amerikaner, journalist, blogger og oversetter. Han har hatt regelmessige innslag for antiwar.com fra 2000 til 2015. Han er nå er senior-skribent i Russia Today.

En mye mer sivilisert debatt, men der vi så demokratenes presidentkandidat Joe Biden kom med et flertall ufrivillige feil. Det gjaldt både «Russiagate» og Obama-administrasjonens politikk, nettopp den president Donald Trump ble valgt på fordi han kritiserte den.

Den andre og siste presidentdebatten torsdag kveld i Tennessee gikk mye mer problemfritt enn den første. Allikevel var det nok av følelsesladde manipulasjoner å komme seg rundt.

Ved minst tre anledninger forandret Biden tema ved å begynne å bekymre seg for amerikanske familier, og hvordan de skal takle pandemien, økonomien, helseforsikringen, og så videre.

Uten tvil var det å rette fokus på disse sakene blant de  beste politiske sakene å ta opp. Men det er sterke ord når det kommer fra en som har tilbrakt nesten femti år i maktens korridorer.

Trump ville ikke la Biden glemme det heller. Han hamret løs på Barack Obamas visepresident for å årevis ha kommet med alle disse håp og drømmer han lovet, men som han aldri greidde å oppfylle.

Da han ble konfrontert med sin egen innsats var Bidens unnskyldning «vi gjorde noen feil».

«Avbryt aldri din fiende når ha er i ferd med å gjøre noe feil» har Napoleon Bonaparte en gang sagt. 

I løpet av denne kvelden gjorde Biden flere feil.

Om masker og lockdowns og Covid-19.

Biden første feil var å innrømme av han ville stengt av hele landet på grunn av Covid-19-pandemien. Han prøvde hardt å begrunne det.

Joe Biden

Demokratene har gjort Trump ansvarlig for hvert enkelt korona-dødsfal, men Bidens plan om å diskutere viruset endte opp i det Trump-administrasjonen gjør nå, med maske-direktiver, lockdowns og å bruke penger på problemet.

De kom tilbake til koronaviruset senere i debatten – og prøvde å gjøre det til en konkurranse. Ordstyrer Welker anklaget presidenten for passivitet  overfor kongressen. Trump brukte anledningen til å argumentere med at House Speaker Nancy Pelosi hadde holdt tilbake hjelp. Da Biden hyllet Pelosis heroiske handlinger ventet han på Trumps godkjennelse.

Trump slo tilbake med at det var et ensidig «redningspakke» som ville tjene demokratene med sine lockdowns og at de f.eks. ville rane skattebetalerne i USA for å betale for ulovlige immigranter.

Løfte om amnesti.

Hva var Bidens svar? Da spørsmålet om immigrantene kom opp lovet han amnesti og «mulighet for statsborgerskap» for 11 millioner immigranter i løpet av de første 100 dagene av sin administrasjon. Det var jo nettopp den saken Trump argumenterte mot i 2016!

Migrasjonsspørsmålet er en varm portet i USA

Da Biden kom under ild fra Trump om hans rolle i kriminal-lovforslaget i 1994 – da var det nok «en feil». Biden kom med et følelsesladd argument for å avkriminalisere narkotika-misbruk, og fjerne den påbudte minstestraffen. 

Vi går fundamentalt inn for å andre systemet – det er det vi vil gjøre.

Uten tvil vil demokratene streve med å «klargjøre» hva Biden egentlig mente med det, slik de gjorde da han sa til en aktivist tilbake i juli at han var «absolutt» for å omfordele bevilgningene til politiet.

Ny grønn avtale.

Så kom spørsmålet om «klimaendringer og global oppvarming» opp som «en eksistensiell trussel mot menneskeheten». Nok en gang kaster Biden inn et program der han vil skape millioner av jobber ved å omskape USA til grønn energi – inkludert null karbonutslipp fra 2025 eller 2035. Han var her ikke helt presis.

Dette skal vekk.

Trump kalte det «Den nye grønne avtale» ved navn, og hånet ideen med å ombygge millioner av hjem med «bittesmå vinduer for vanvittig!».

Så gikk Biden bokstavelig talt inn for å fjerne oljeindustrien. Her kastet han ut alle sine tidligere forsiktige tvetydigheter om emnet.

«Jeg vil gå vekk fra oljeindustrien, ja. For oljeindustrien forurenser betydelig», sa han. «Den må erstattes med fornybar energi over tid».

Karakter-kampen.

Den kanskje verste blunderen var at Biden insisterte på at «landets karakter står på spill».

I hans univers ,informert av mainstream media, der er Trump The Bad Orange Man som ikke kan gjøre noe riktig. Og han, Biden er den som kan gjenopprette «anstendighet» til Amerika.

«Han kaller meksikanere voldtektsmenn, han utestenger muslimer fordi de er muslimer».

Særlig på et punkt var han hardnakket. Han påsto også at Russland betaler «dusør for å drepe amerikanske soldater i Afghanistan». 

Ikke noe av dette er sant.

«Han gjentok iallfall ikke løgnen med «fine folk» denne gangen, selv om han fumlet rundt med «Poor Boys»,( antakelig «The Proud Boys»), og kalte Trump «en hundefløyte omtrent så stor som en tåkelur».

Sønn og far Biden

Da han kommer med disse karakteristikkene, ga det Trump anledning til å komme med Bidens sønn Hunter og hans lyssky forretninger i utlandet – en skandale som mainstream media har arbeidet med på overtid for å undertrykke.

Bidens svar var å påstå at Hunter ikke hadde gjort noe galt, ifølge avis-rapporter, riksrettsvitner og «50 andre nasjonale etterretningsfolk», som sa at «dette har russerne plantet».

«Du mener at hard-disken er enda et Russland-Russland-Russland?» spurte Trump, etter å ha brakt opp «Russiagate-forfalskningen» tidligere på kvelden, som et eksempel på hvordan hans kampanje og presidentskap helt urettferdig hadde blitt angrepet av demokratene.

«Akkurat», begynte Biden å si, menn Trump avbrøt han med «Her har vi Russland igjen».

Trump har den nifse evnen til å få folks egentlige meninger og følelser åpent frem.  Og så, etter at måneder med Bidens forsiktige uttalelser og vage kvalifikasjoner forsvant dette torsdag kveld. Da fortalte han Amerika hva han virkelig føler.

Dronekrigen er en del av arven fra Obama med drap a tusenvis uskyldige som resultat.

Det er ganske forståelig, når man tenker på at Biden prøver å kopiere Barack Obama fire år senere.  Han kommer stadig tilbake til politikken fra da han var visepresident, som om amerikanerne sto solid bak dem. Og at Trumps seier i 2016 var en glipp som ikke skulle ha skjedd.

Biden, det demokratiske partiet og mainstream media vil kanskje tro det nå. Men to år etter at Obama ble valgt, hadde amerikanerne valgt en republikansk kongress, og så kom Trump liksom ut fra intet for å bekjempe to mektige politiske dynastier – Bush-dynastiet og Clinton-familien – Han kjempet mot arven etter Obama.

Trump fortalte til og med Biden en gang at den eneste grunnen som fikk han til å bli involvert i politikk at «det var på grunn av deg».

Biden tok ikke den. Også i dette ligger det en historie.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Bilder m/tekst er lagt til av Knut Lindtner

Forsidebilde v/Harli Marten

https://www.rt.com/op-ed/504328-debate-trump-biden-mistakes/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Aps synkende oppslutning:

Må Støre gå før Solskjær, før jul? Tar Raymond over?

Forrige innlegg

Stortingets justiskomite:

Slutt på inngifte

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.