POSTED IN Irak

Sensasjonell utvikling: Skal USA også ut av Irak og Syria?

Kurderne havner enda en gang i klemma?

0
Print Friendly, PDF & Email

Hvis det som fremgår av artikkelen under er riktig, noe jeg tror det er, er USAs fadese i Midt-Østen fullstendig. De har ødelagt en rekke land og trekker seg nå ut med halen mellom beina. Det må føyes til at dette også er ikke bare politisk pinlig for Norge og vår deltagelse, men det reiser flere moralske og juridiske spørsmål som en har skjøvet foran seg, f.eks. lovligheten i det vi har vært med på.

Ansvaret for de håpløse og feilaktige beslutninger som er tatt og hva en har tenkt og vurdert i utgangspunktet er også fundamentale spørsmål som er skjøvet under teppet godt hjulpet av servile medier. Jeg nevner også spørsmålet om begrunnelsen for vår virksomhet i et område av verden hvor vi ikke har noe å gjøre og ikke minst vårt moralske ansvar for alt som har skjedd.

Jeg regner ikke med at noen av de store mediene vil reise denne typen problemstillinger men kun referere våre ledere som skryter av det vi har vært med på og som takker alle som har satt livet i fare for noe som i utganspunktet har vært meningsløst for Norge som nasjon.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

I en artikkel i Moon of Alabama skrives det:

USA kunngjør tilbaketrekning fra Irak (og Syria)?

Det Hvite Hus sin koordinator for Midt-Østen, Brett McGurk, har informert irakiske tjenestemenn om at amerikanske tropper vil trekke seg fra Irak.

«Trinn for trinn», forteller kilder meg. «Første kamptropper vil dra og deretter andre» har han fortalt sine irakiske verter
…Tilbaketrekking fra Irak vil ikke være som det som skjedde i Afghanistan, og det vil være trinn for trinn. Tidsplanen for dette vil bli avtalt under den irakiske statsministerens tur til Washington, sa offisielle kilder til meg

Bilde
Fra møtet hvor Brett McGurk (til høyre) deltok

Under møtet diskuterte de koordinering og felles samarbeid på ulike felt, og forberedelser for å avholde neste runde med strategisk dialog mellom Irak og USA, samt mekanismene for tilbaketrekning av kampstyrker fra Irak og overgangen til en ny fase av strategisk samarbeid.

Moon of Alabama vurderer utviklingen slik:

  • Det trykket motstanden har lagt på okkupasjonsmakten har oppnådd ønsket resultat.
  • Ingen tidsramme er gitt, men jeg forventer uker i stedet for måneder for retrett å finne sted ettersom trykket ellers vil øke.
  • Å forlate Irak betyr sannsynligvis også å forlate Syria i og med at forsyninger og støtte til USAs okkuperte syriske nordøst og til al-Tanf-basen ved grensetrekanten til Syria, Irak og Jordan går gjennom Irak.
  • Kurderne i det nordøstlige Syria må umiddelbart starte samtaler med Russland og den syriske regjeringen. De må gi opp sin autonomi, ellers blir de spist levende av Tyrkia. Forvent at de (igjen) tar feil avgjørelse. Det betyr at den syriske regjeringen, med russisk støtte, må bruke makt mot dem. Da får de det.
  • Den amerikanske okkupasjonen har nektet den syriske regjeringen tilgang til to av sine største ressurser, olje og korn. Syria vil ha det mye bedre etter å ha gjenvunnet disse.
  • Forvent store forsøk fra de vanlige haukene og media for å endre avgjørelsen.
  • USA har strittet imot en fornyelse av atomavtalen med Iran. Å fjerne troppene fra Irak og Syria flytter dem ut av målområdet i tilfelle en eventuell krig mot Iran.

Selv om det nå benektes fra anonyme ‘tjenestemenn’, tror jeg at avgjørelsen er tatt.

Det er bare rasjonelt. En ytterligere okkupasjon av Irak og Syria gir absolutt ingen mening.

Maskinoversatt og bearbeidet av Knut Lindtner

Forsidebilde: ‏🌸🙌 في عین الله

https://www.moonofalabama.org/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Polen som ble okkupert av Nazi-Tyskland

Trekker seg nå ut etter 20 års okkupasjon av Afghanistan.

Forrige innlegg

Nye restriksjoner kommer.

Full krise forberedes.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.