POSTED IN Israel

Selv om nesten ingen norske medier skriver om det.

Nye overgrep mot palestinerne i Israel.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Nye kollektive overgrep fra israelske nybyggere.

Fra Voltaire Network.

Mellom den 19. og 20. juni 2023 satte israelske nybyggere fyr på marker og hus, de steinet biler og vandaliserte palestinske butikker langs Route 60.

Som hevn angrep to palestinsk medlemmer av Hamas israelske settlere på en bensinstasjon. De drepte fire og såret fire andre personer.

En av angriperne ble drept av en israeler, en annen ble skutt til døde av den israelske hæren få timer senere.

400 israelske settlere svarte med å invadere den palestinske landsbyen Turmus Aya den 21. juni. De brente ned bortimot tretti hus og seksti biler.

Bezalef  Smotrich

Den 26. februar  hadde andre settlere, med den israelske hæren til stede, ødelagt landsbyen Huwara, som også lå ved Route 60. De såret 400 personer og drepte en.

Denne hatefulle pogromen mot arabere ble satt i gang av den nåværende finansministeren Bezalef  Smotrich og den nasjonale rådgiveren Itamar Ben-Gvir. Begge er støttespillere til Jewish S.upremecay (jødisk overlegenhet).

Det har oppstått en kontrovers mellom Washington og Tel Aviv som endte med at den israelske koalisjonsregjeringen forpliktet seg til at dette ikke skulle skje flere ganger.

https://www.voltairenet.org/article219533.html

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • En kultur?
  Den gang:

  ‘Begin var leder av Irgun, en militant jødisk organisasjon som kjempet mot de britiske myndighetene i Palestinamandatet og arabiske militante. Bombingen av King David Hotel ble gjennomført i den perioden han var leder. Han var landets sjette statsminister og satt fra juni 1977 til oktober 1983.
  Falangistmilitsen gjennomsøkte leirene systematisk, og de drepte var alle sivilister. Ikke bare fra palestinsk side, men også fra falangister som hadde vært med, ble det opplyst at flere av ofrene i tillegg ble lemlestet. Det skal ha forekommet tortur og voldtekter.
  Utenfor leirene var det israelske observasjonsposter med utsyn over leirene. Utgangene var avsperret, og om natten ble det fra israelske posisjoner sendt opp lysraketter for å gi «arbeidslys» til falangistene inne i leiren. ‘
  wikipedia.org/wiki/Massakrene_i_Sabra_og_Shatila

  «Mellom den 19. og 20. juni 2023 satte israelske nybyggere fyr på marker og hus, de steinet biler og vandaliserte palestinske butikker langs Route 60.
  …. ..400 israelske settlere svarte med å invadere den palestinske landsbyen Turmus Aya den 21. juni. De brente ned bortimot tretti hus og seksti biler.
  Den 26. februar hadde andre settlere, med den israelske hæren til stede, ødelagt landsbyen Huwara, som også lå ved Route 60. De såret 400 personer og drepte en.»

  ;-)

  «Det har oppstått en kontrovers mellom Washington og Tel Aviv som endte med at den israelske koalisjonsregjeringen forpliktet seg til at dette ikke skulle skje flere ganger.»

  Svar
 • ‘ Sivile palestinere i de okkuperte palestinske områdene utsettes for trusler mot liv og helse som følge av konflikt-relatert vold, og fra politikk og praksis relatert til Israels okkupasjon, inkludert vold fra bosettere, slår OCHA fast.
  Nærmere 450.000 israelske bosettere bodde ifølge tall fra israelske myndigheter i bosetninger på Vestbredden ved utgangen av 2018, en økning på 3 prosent fra året før. Rundt 200.000 israelere bor i tillegg i okkuperte Øst-Jerusalem.
  De israelske bosetningene er opprettet i strid med den fjerde Genèvekonvensjonen, der det i artikkel 49 heter «Okkupantmakten skal ikke deportere eller forflytte deler av sin egen sivilbefolkning til territoriene som okkuperes». ‘
  aftenposten.no/verden/i/0EaWWE/Israelske-bosettere-angriper-stadig-oftere-palestinere

  ‘ Trakassering og overgrep mot majoritetsbefolkningen er daglig kost. Når bosetterne er i virkelig storslag, heller de søppel, avføring og urin over palestinere som befinner seg på gata under seg. ‘
  dagbladet.no/kultur/netanyahu-sender-observatorer-hodestups-ut-av-hebron/70716082

  ‘Jeg ser det hos palestineren som blir kastet opp mot veggen i Jerusalems gamleby og kroppsvisitert tilsynelatende uten grunn. Jeg ser det hos dem som samler seg et lite stykke unna og lar skjellsordene hagle mot soldatene. Jeg ser det i skoleeleven som kommer i klammeri med soldater på gaten og slippes etter en runde med dytting og trusler.’
  aftenposten.no/meninger/kommentarer/Palestinernes-haploshet-verre-na-enn-under-den-andre-intifadaen–John-Hultgren-8215277.html

  ‘Israel ødelegger nesten rutinemessig boligene til palestinere som dreper israelere. Det er en måte å straffe familiene deres på, men krever vanligvis at de varsles på forhånd og får en ankemulighet.
  Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at han vil reagere «sterkt, raskt og presist» på angrepet og at det skal gå raskere å sperre av og ødelegge angriperes boliger. Han vil gjøre det lettere for israelske sivile å få våpentillatelse, og han vil straffe palestinske angriperes familier ved å frata dem sosialtjenester og helsegoder. ‘
  nrk.no/nyheter/den-israelsk-palestinske-konflikten-1.11060771

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

X-CIA Larry Johnson:

Var hele kuppforsøket et iscenesatt teater for at Russland ubemerket kunne flytte tropper?

Forrige innlegg

Nato tror ikke en gang sjøl på den.

«Trusselen fra Russland.»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.